20.3 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

«Χτίζει» τη νέα Ζαλγκίρις ο Γιασικεβίτσιους

Η φετινή σεζόν δεν έχει καν ολοκληρωθεί, αλλά ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει ήδη στο μυαλό του τη νέα Ζαλγκίρις Κάουνας, της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Ο πρόεδρος του λιθουανικού συγκροτήματος, Παούλιους Μοτιεγιούνας, είναι ένας από τους πολλούς που μίλησαν τελευταία με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τον 43χρονο προπονητή. Δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, αναφορικά με τις «μετοχές» του συμπατριώτη του τεχνικού, που ανεβαίνουν χρόνο με το χρόνο και δήλωσε, πριν από το δεύτερο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, πως δεν θα του κάνει την παραμικρή εντύπωση εάν οι «Σειρήνες» του ΝΒΑ ηχήσουν στα αφτιά του το καλοκαίρι.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας «άλωσε» την «Ulker Sports Arena» το βράδυ της Πέμπτης (18/04), αλλά ο ισχυρός άνδρας της παραχώρησε τη συνέντευξη πριν από την έναρξη του ματς. Μιλώντας στην ιστοσελίδα 15min.lt, αποκάλυψε πως με το Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχουν ήδη αρχίσει να «χτίζουν» την ομάδα της επερχόμενης σεζόν, με το μπάτζετ να υπολογίζεται πως θα κυμανθεί στα 11 εκατ. ευρώ, θα είναι δηλαδή αυξημένο εν συγκρίσει με το φετινό. «Είναι αδύνατο να κρατήσουμε όλους τους κορυφαίους παίκτες μας, αλλά θέλουμε να διατηρήσουμε τον "πυρήνα" μας. Για παράδειγμα, ο Μπράντον Ντέβις παίρνει λιγότερα χρήματα από την αξία του. Έχει συμβόλαιο και για την καινούρια χρονιά, αλλά υπάρχει ρήτρα εξαγοράς», επεσήμανε ο Παούλιους Μοτιεγιούνας.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επίσης υπέγραψε πέρυσι συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών με τους «πρασίνους», αλλά η παραμονή του στο Κάουνας δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλουμε να μείνει», ξεκαθάρισε ο ισχυρός άνδρας της Ζαλγκίρις, ο οποίος όμως αισθάνεται την απειλή από το ΝΒΑ, καθώς όπως πρόσθεσε: «Στην Ευρώπη είναι όλα ξεκάθαρα, στο ΝΒΑ όμως δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει κάθε καλοκαίρι. Δεν θα εκπλαγώ εάν ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεχθεί πρόταση να κοουτσάρει ως πρώτος προπονητής μια ομάδα». Τι θα γίνει σε αυτήν την περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμα. Προς το παρόν, άλλωστε, στη Λιθουανία άπαντες σκέφτονται την πρόκρισή τους στο Φάιναλ Φορ της Βιτόρια, με τη σειρά με τη «Φενέρ» να είναι πλέον στο 1-1 και τα επόμενα δύο ματς να διεξάγονται στην έδρα τους, τη «Zalgirio Arena».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ