25.8 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Χρυσάφι στα πόδια του Ουέστμπρουκ! (vid)

Και τώρα τι για τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ; Παρά τα... όργια που έκανε φέτος ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, δεν κατάφεραν να προχωρήσουν πιο πέρα από την πρώτη φάση των πλέι οφ, καθώς οι Χιούστον Ρόκετς αποδείχθηκαν καλύτεροι. Και πλέον καλούνται να διαχειριστούν την επόμενη μέρα.

Το φετινό αποτέλεσμα δεν ήταν άσχημο, αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι το καλοκαίρι έχασαν, μάλλον απρόσμενα, τον σούπερ σταρ τους, Κέβιν Ντουράντ. Και καθώς και ο Αλ Χόρφορντ, στον οποίον επίσης πόνταραν πολλά, αποφάσισε τελικά φεύγοντας από την Ατλάντα να πάει στη Βοστόνη, έμεινε μόνον ο Ουέστμπρουκ με ένα τσούρμο νεαρά παιδιά να κρατήσουν ψηλά την ομάδα. Δεδομένης αυτής της ανατροπής των αρχικών σχεδίων, τα κατάφεραν αρκετά καλά.

Συνεπώς η εμπιστοσύνη στους νέους θα ανανεωθεί. Παιδιά όπως ο Στίβεν Άνταμς, ο Βίκτορ Ολαντίπο, ο Άλεξ Αμπρίνες, ο Ντομάντας Σαμπόνις, ο Ενές Καντέρ, ο Τζερεμάι Γκραντ, ο Νταγκ ΜακΝτέρμοντ είναι όλα κάτω από 25 ετών και μπορούν να σχηματίσουν έναν στέρεο και πολύ ποιοτικό κορμό για τα επόμενα χρόνια. Όλα όμως εξαρτώνται από τον φύσει, θέση και μοναδικό από το περασμένο καλοκαίρι και μετά ηγέτη αυτής της ομάδας. Τον Ράσελ Ουέστμπρουκ.

Πέρυσι το καλοκαίρι ο Ουέστμπρουκ υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2018, ενώ έχει και δική του οψιόν για τη σεζόν 2018-19. Οι Θάντερ, όμως, θέλουν να τον δεσεμεύσουν για περισσότερα χρόνια, διότι μόνο έτσι θα έχει νόημα το χτίσιμο γύρω του μιας ομάδας ανταγωνιστικής για πολλά χρόνια.

Σύμφωνα λοιπόν με το ESPN, είναι έτοιμοι να του προσφέρουν νέα επέκταση του συμβολαίου του. Θα έχει διάρκεια πέντε χρόνων και με βάση τη νέα συλλογική σύμβαση μεταξύ παικτών και ιδιοκτητών, που θα ισχύσει από αυτό το καλοκαίρι, θα του αποφέρει σε αυτή την πενταετία 220 εκατομμύρια δολάρια! Για κάθε χρόνο, δηλαδή, ο Ουέστμπρουκ θα εισπράττει κατά μέσο όρο 45 εκ. δολάρια και θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο ΝΒΑ!

Για να καταλάβετε δηλαδή σε ποια ύψη έχουν εκτοξευθεί οι μισθοί στο ΝΒΑ και ποιο αντίκτυπο μπορεί να έχει όλο αυτό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, που φυσικά δεν μπορεί να πλησιάσει ούτε κατά διάνοια αυτά τα μεγέθη. Για να καταλάβετε επίσης γιατί ακόμα κι ο Τεόντοσιτς στα 30 του θέλει να παίξει για πρώτη φορά στο ΝΒΑ...

Σε κάθε περίπτωση το μέλλον των Θάντερ εξαρτάται εν πολλοίς από την απάντηση που θα δώσει ο Ουέστμπρουκ στην νέα πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του. Αν πει το ναι, η εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά θα ανενεωθεί. Αν πει όχι, θα πρέπει να το πάρουν λίγο αλλιώς και να ποντάρουν σε περισσότερη εμπειρία. Στην Οκλαχόμα Σίτι εκτιμούν ότι ο Ράσελ Ουέστμπρουκ λογικά θα δεχθεί, αλλά και πάλι δεν ορκίζονται για τίποτα. Αφού κάηκαν πέρυσι στο χυλό με τον Κέβιν Ντουράντ, φυσούν πλέον και το γιαούρτι...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ