34 C
Athens
Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2024

Χρυσάφι στα πόδια του Μπογκντάνοβιτς!

Οι σειρήνες του ΝΒΑ ηχούν πιο δυνατά από ποτέ στα αυτιά του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ειδικά μετά την καταπληκτική σεζόν που έκανε φέτος στην Ευρωλίγκα και είχε ως αποτέλεσμα την ανάδειξή του σε πρωταθλητή Ευρώπης με τη Φενερμπαχτσέ. Οι Σακραμέντο Κινγκς, που έχουν τα δικαιώματά του, τον θέλουν πάρα πολύ και ο Σέρβος γκαρντ δύσκολα θα μπορέσει να τους πει "όχι".

Πρώτον, διότι εκεί κουμάντο κάνουν δύο συμπατριώτες του, ο Βλάντε Ντίβατς, που είναι τζένεραλ μάναζτερ της ομάδας, και ο Πέτζα Στογιάκοβιτς, ο οποίος είναι διευθυντής αθλητικού προσωπικού. Οι δυο τους τον "ψήνουν" από την αρχή της χρονιάς, ενώ ο Ντίβατς βρέθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη για να "ψήσει" όλους όσοι επηρεάζουν τον Μπογκτντάνοβιτς. Συμπεριλαμβανομένου προφανώς και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Ντίβατς έκανε αγώνα πέρυσι για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του συμπατριώτη του, καθώς την ημέρα του ντραφτ έδωσε στους Σανς τον Μαρκίς Κρις, που είχε επιλέξει στο νούμερο 8, για να πάρει τον δικό μας, Γιάννη Παπαγιάννη (νο 13), τον Σκαλ Λαμπισιέρ (νο 28) και τον Μπογκντάνοβιτς, που ως τότε ανήκε στην ομάδα του Φίνιξ. Έχει λοιπόν ένα λόγο παραπάνω για να τον φέρει στο Σακραμέντο.

Το πιο μεγάλο δέλεαρ, πάντως, για τον Σέρβο γκαρντ της Φενερμπαχτσέ θα είναι τα λεφτά. Στην Τουρκία φέτος υπολογίζεται ότι πήρε περίπου 2,5 εκ. δολάρια, ωστόσο οι Κινγκς είναι σε θέση να του προσφέρουν πολύ περισσότερα. Όπως γράφει η τοπική εφημερίδα Sacramento Bee, ο Μπογκντάνοβιτς δεν υπόκειται στους περιορισμούς των ρούκι, διότι έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που επιλέχθηκε στο ντραφτ. Άρα μπορεί να διαπραγματευθεί ως free agent (μετά την 1η Ιουλίου, οπότε αρχίζει η σχετική προθεσμία) και να πάρει ένα πολυετές συμβόλαιο με υψηλές αποδοχές. Αρκετές πηγές από το ΝΒΑ, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, υπολογίζουν ότι ο Σέρβος μπορεί να πάρει από 5 εκ. έως 10 εκ. δολάρια ετησίως, δηλαδή δύο έως τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα από αυτά που έβγαλε φέτος στη Φενερμπαχτσέ!

Ποιος θα έλεγε "όχι" σε μια τέτοια προσφορά, ειδικά από τη στιγμή που η παρουσία των Ντίβατς και Στογιάκοβιτς εγγυάται ότι ο Μπογκντάνοβιτς θα πάρει κάτι παραπάνω από αρκετές ευκαιρίες για να δείξει ότι μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ. Κάτι που πλέον πιστεύουν πολύ σκάουτ, οι οποίοι εκτιμούν ότι αν είχε δηλώσει συμμετοχή στο φετινό ντραφτ, θα επιλεγόταν κάπου μεταξύ του 10 και του 15. Θυμίζουμε ότι στο ντραφτ του 2014 οι Σανς τον είχαν επιλέξει στο νούμερο 27.

"Είναι πολύ σημαντικό για τους Ευρωπαίους παίκτες να έρχονται στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. Θέλουν να πηγαίνουν σε ένα μέρος που τους προσφέρει υποστήριξη, διότι είναι δύσκολη η προσαρμογή σε όλα, από την κουλτούρα ως το ίδιο το παιχνίδι. Γι' αυτό πιστεύω ότι όσον αφορά τους παίκτες εκτός ΗΠΑ, όσο νεότεροι έρχονται εδώ, τόσο το καλύτερο, διότι κάθε μέρα πρέπει να κάνεις έξτρα πράγματα προκειμένου να αποδείξεις ότι έχεις θέση στο πρωτάθλημα", δήλωσε στη Sacramento Bee ο Πέτζα Στογιάκοβιτς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ