22.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Χρυσάφι στα πόδια του Καλάθη απλώνει η Ζενίτ!

Το μέλλον του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό κρίνεται αβέβαιο, παρότι οι δύο πλευρές έχουν υπογεγραμμένο συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, 2020-21. Όπως όλα δείχνουν, οι "πράσινοι" θα προχωρήσουν σε σοβαρές περικοπές στον προϋπολογισμό τους για την επόμενη περίοδο εξαιτίας του οικονομικού πλήγματος που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού. Και από αυτές τις περικοπές δεν θα γλιτώσουν ούτε οι παίκτες που έχουν εγγυημένα συμβόλαια, με τους οποίους θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων τους. Ένας τέτοιος παίκτης είναι ο Καλάθης, ο οποίος πλέον δηλώνει διαθέσιμος στην αγορά προκειμένου να μάθει ποιες εναλλακτικές επιλογές θα έχει στην περίπτωση που αποφασίσει τελικά να φύγει από τον Παναθηναϊκό.

Αρκετές κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες καραδοκούν στην γωνία θέλοντας να κάνουν δικό τους αυτόν που πολλοί θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ της Ευρωλίγκας. Και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το basketa.gr, μία από αυτές είναι διατεθειμένη να απλώσει χρυσάφι στα πόδια του για να τον αποκτήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης είναι διατεθειμένη να προσφέρει στον Καλάθη ένα ποσό που θα αγγίζει τα 8 εκατομμύρια Ευρώ για συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών!

Ένα τέτοιο ποσό ακούγεται ίσως εξωπραγματικό για τα σημερινά δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο η Ζενίτ είναι ειδική περίπτωση. Όλοι συμφωνούν ότι θα είναι μάλλον η μοναδική ομάδα της Ευρωλίγκας, που όχι μόνο δεν θα κάνει περικοπές στο μπάτζετ της, αλλά αντίθετα θα το αυξήσει. Και τούτο διότι έχει από πίσω της τον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Gazprom, που φιλοδοξεί να γίνει (και έχει πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει) ο επόμενος κεντρικός χορηγός της Ευρωλίγκας στη θέση της Turkish Airlines, που κατά τα φαινόμενα δεν θα ανανεώσει την τρέχουσα σύμβαση χορηγίας. 

Τα πετροδόλαρα της Gazprom και η διάθεσή της να αναβαθμίσει το ρόλο της στην Ευρωλίγκα επιτρέπουν στη Ζενίτ να καταθέσει μια προσφορά, που δύσκολα θα μπορέσει να αρνηθεί ο Καλάθης εφόσον πάρει τις αποφάσεις του με βάση καθαρά και μόνο οικονομικά κριτήρια. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που, όπως λέγεται, ο Παναθηναϊκός του προτείνει να πάρει τα χρήματα τα οποία θα έπαιρνε του χρόνου (2,2 εκ. δολάρια) σε ένα βάθος δύο ή τριών ετών επεκτείνοντας τη διάρκεια του συμβολαίου του.

Προπονητής στην Ζενίτ είναι ο Τσάβι Πασκουάλ, που προ διετίας ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό κι αυτό είναι κάτι που προφανώς θα συνεκτιμήσει θετικά ο Καλάθης. Πρώτα και πάνω απ' όλα όμως, από τη στιγμή που το συμβόλαιό του τίθεται σε επαναδιαπραγμάτευση, θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του σε σχέση με το μέλλον του στον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή πάντως οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της παραμονής του στο "τριφύλλι", αφού ο ίδιος φέρεται να κρίνει ως πολύ μεγάλες τις περικοπές που του προτείνονται.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ