23.8 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Χρηστίδης στο basketa.gr: «Όταν βρίσκεσαι εδώ..μεγαλώνεις»

Τον Ιούλιο υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας νέων που “σκαρφάλωσε” στην κορυφή της Ευρώπης και πλέον, στα 19 του χρόνια, αποτελεί το νεότερο παίκτη της απόστολης του Θανάση Σκουρτόπουλου για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019. Ο Βασίλης Χρηστίδης δηλώνει στο basketa.gr πως ζεί το όνειρο του, νιώθει σίγουρος για την ανταπόκριση του κόσμου στην επαρχία και ανυπομονεί να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις στην καριέρα του.

Για την κλήση του στην Εθνική ομάδα δηλώνει: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Νομίζω το να είσαι μέλος της Εθνικής ομάδας των ανδρών είναι κάτι που σκέφτεται κάθε αθλήτης από την ώρα που ξεκινάει να παίζει επαγγελματικά. Είναι η ύψιστη τιμή και χαίρομαι που θα την ξαναζήσω».

Για το γεγόνος πως θα γίνει αγώνας ξανά στα Δύο Αοράκια εκεί όπου πανηγύρισε το χρυσο μετάλλιο με τους νέους υποστηρίζει: «Είναι πολύ όμορφο που θα γίνει και επίσημος αγώνας ανδρών σε αυτό το γήπεδο. Αυτό που ζήσαμε το καλοκαίρι στην Κρήτη όσον αφορά τον κόσμο ήταν μοναδικό. Αγκάλιασε τις προσπάθειες μας με τον καλύτερο τρόπο και βοήθησε ώστε να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Είμαι σίγουρος ότι στο παιχνίδι με το Ισραήλ το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και θα έχουμε πάλι ένα γεμάτο γήπεδο».

Για το αν νιώθει πίεση που είναι ο νεότερος της αποστολής: «Νιώθω πως είναι ένα παραπάνω κίνητρο για εμένα γιατί όταν είσαι ο μικρότερος εδώ πέρα ξαφνικά..μεγαλώνεις. Οπότε πρέπει να ανταπεξέλθεις σε αυτά που σου ζητάνε και με το παραπάνω αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχω πίεση παρά μόνο έξτρα κίνητρο».

Για τον λίγο χρόνο προετοιμασίας και την πιθανή έλλειψη χημείας υποστηρίζει: «Σίγουρα υπάρχει λίγος χρόνος και υπό την έννοια της χημείας λογικά δεν θα είμαστε στο 100%. Πάντως το κλίμα είναι πολύ καλό, οι περισσότεροι γνωριζόμαστε από τις ομάδες μας και το θέμα είναι να είμαστε συγκεντρομένοι στις προπονήσεις και στο γήπεδο ώστε να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ