24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Χρηστίδης: «Περιμένουμε κόσμο και… τραυματίες»

Πανέτοιμη για τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20, που θα φιλοξενηθεί στην Κρήτη, είναι η Εθνική Ελλάδας Νέων Ανδρών σύμφωνα με το Βασίλη Χρηστίδη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ρίχνεται το Σάββατο (15/07, 21.15) στη μάχη της διάκρισης, αντιμετωπίζοντας στο κλειστό της Κλαδισού την Τσεχία. Ο 19χρονος σέντερ, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, επεσήμανε: «Η περίοδος των φιλικών τελείωσε. Ο αγώνας με την Ισπανία ήταν το τελευταίο τεστ για εμάς. Νιώθουμε έτοιμοι και πιστεύουμε πως θα είμαστε έτοιμοι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα πρέπει να κάνουμε ότι κάνουμε πάντα: Να προχωρήσουμε αγώνα με αγώνα, να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά με την ίδια συγκέντρωση και ενέργεια».

Όσον αφορά στους στόχους της «γαλανόλευκης», στα κρητικά παρκέ, παραδέχθηκε: «Τίποτα περισσότερο από αυτό που μόλις ανέφερα. Προσοχή σε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Και να προχωρήσουμε... Όσο γίνεται περισσότερο».

Οι Έλληνες παίκτες με ακόμα μία διοργάνωση να διεξάγεται στη χώρα μας, μετά το Ευρωπαϊκό Εφήβων το 2015 στο Βόλο και το Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών το 2016 στη Χαλκίδα, ξέρουν καλά πως η εξέδρα μπορεί να δώσει ενέργεια, γεγονός στο οποίο στάθηκε και ο Βασίλης Χρηστίδης: «Περιμένουμε στα επίσημα παιχνίδια πλέον να δούμε γεμάτο γήπεδο. Η βοήθεια του κόσμου, η παρουσία του, είναι για εμάς ένα ακόμη τεράστιο κίνητρο».

Αναφέρθηκε και στην κατάσταση των προερχόμενων από τραυματισμό Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και Μιχάλη Λούντζη, τη στιγμή που ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει ήδη αφήσει την Κρήτη εξαιτίας του τραυματισμού του στο φιλικό με την Ιταλία: «Σίγουρα, μας επηρέασε η απουσία των παιδιών στην προετοιμασία και στα φιλικά, αλλά προσπαθήσαμε να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι το καλύτερο δυνατό. Και τους περιμένουμε να ενταχθούν στους επίσημους αγώνες πια στην ομάδα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ