20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Χρήστος Παπανικολάου: «Συμφωνώ με μια αναδιάρθρωση αλλά υπό προϋποθέσεις»

Όπως όλες οι κατηγορίες, έτσι και στην Γ' Εθνική τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας τις αποφάσεις της πολιτείας, ενόψει της επόμενης ημέρας. 

Ο Χρήστος Παπανικολάου, ο οποίος είναι ο πρωτεργάτης στο «όνειρο» του έχτισε ο ΑΟΚΧ να επιστρέψει αλλά και να παραμείνει στις Εθνικές κατηγορίες ήταν ο τελευταίος που έμεινε στα Χανιά, έχοντας ωστόσο επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

Μιλώντας στο basketa.gr βλέπει θετικό το πλάνο αναδιάρθρωσης το οποίο ψιθυρίζεται, χωρίς να είναι επίσημο, το οποίο όμως σύμφωνα με την άποψη του για να φέρει μια κάποια αλλαγή θα πρέπει να γίνουν κατανοητές σε όλους οι διαφορές επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Πως βιώνεις την πρωτόγνωρη κατάσταση που περνάμε, που έχει επηρεάσει και το μπάσκετ;
«Η πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε μας φέρνει αντιμέτωπους με έννοιες όπως η "ατομική ευθύνη’’, διαδικασίες όπως η προσπάθεια αυτοπροσδιορισμού μας έξω απο την επαγγελματικής μας ιδιότητα και τις καταναλωτικές μας συνήθειες και το πιο σημαντικό για εμένα, καταστάσεις όπως η ξαφνική συνειδητοποίηση του δυτικού κόσμου ότι μπορούν να πεθαίνουν οι διπλανοί μας άνθρωποι, έτσι στα "ξαφνικά" γιατί νοσούν από κάτι άγνωστο. 'Οπως άγνωστα σ' εμάς είναι η πείνα, ο πόλεμος και οι αρρώστιες που καθημερινά πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι σε άλλες χώρες λίγο πιο μακριά. Το μπάσκετ είναι ένα κομμάτι της ζωής μας και της κοινωνίας που με την σειρά του θα επηρεαστεί κι αυτό. Παντως οι περισσότεροι που συμμετέχουμε στο χώρο αυτό, χρόνια εθελοτυφλούμε προσπαθώντας να συντηρήσουμε κάθε χρονιά όσα λίγα μπορούμε να κερδίσουμε από τον χώρο αυτό, μη θέλοντας να καταλάβουμε τις διαφορές επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού και ίσως η συγκυρία αυτή μας οδηγήσει σ’ ένα επαναπροσδιορισμό του τρόπου λειτουργίας στο άθλημα που αγαπάμε. Κλείνοντας, ελπίζω σύντομα να λήξει η κατάσταση αυτή, να αφήσει όση λιγότερη στεναχώρια και όσες περισσότερες αλλαγές προς το καλύτερο γίνεται».

Ποια είναι άποψη σου για την αναδιάρθρωση, πρέπει να γίνει;
«Συμφωνώ με μια αναδιάρθρωση, που για να έχει νόημα και να φέρει μια κάποια αλλαγή θα πρέπει να γίνουν κατανοητές σε όλους οι διαφορές επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού. Να ανακοινωθούν από τους αρμόδιους οι κατευθύνσεις και οι προδιαγραφές και με βάση αυτές να στηθούν τα πρωταθλήματα. Άν παραδείγματος χάρη, η Α2 αποφασίσουν ότι θα είναι μια επαγγελματική κατηγορία θα πρέπει να παίζουν όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά και τις δομές στο σωματείο για να την υποστηρίξουν. Να λέμε ο,τι θα δημιουργηθεί Α2 με δύο ομίλους γιατί δεν έχουν χρήματα οι ομάδες για τα ταξίδια νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι χάνουμε την ουσία του θέματος. Αν δεν το καταλαβαίνουμε τότε δεν έχουμε αποσαφηνίσει σωστά τις διαφορές επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού που έθεσα σαν βάση στην αρχή. Τον όρο αναδιάρθρωση εγώ τον καταλαβαίνω, ότι είμαι έτοιμος να αλλάξω. Που σημαίνει ότι θα χάσω κάπου, θα ξεβολευτώ αλλά θα παλέψω από την αρχή να φτιάξω κάτι σε πιο στέρεες βάσεις, πιο όμορφο και πιο δημιουργικό».

Θεωρείς οτι θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και κυρίως η Γ’ Εθνική όπου και αγωνίζεται η ομάδα σου;
«Δεν ξέρω αν οι αρμόδιοι αποφασίσουν να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής ή όχι και πότε. Προσωπικά πιστεύω πως δεν πρέπει να ολοκληρωθούν αλλά να δούμε και να παλέψουμε προς την σωστή κατεύθυνση για την επόμενη μέρα του ερασιτεχνικού αθλητισμού της Γ’ Εθνικής».

Ανέφερες πως δεν πρέπει να ολοκληρωθούν. Να «κλείσει» η χρονιά σα μη γενομένη, να ανέβουν-πέσουν αυτοί που αυτή τη στιγμή είναι πάνω-κάτω αντίστοιχα; Ποια είναι η άποψη σου που αμέσως ίσως μας δίνει και την «επόμενη μέρα του ερασιτεχνισμούς» όπως ανέφερες;
«Αν κάνουν αναδιάρθρωση στην ουσία του θέματος δεν θα ανέβει και δεν θα πέσει κανείς βάση της φετινής βαθμολογίας. Πρώτα θα φτιάξουν τα κριτήρια και τι θέλουν από τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, πόσες και ποιες κατηγορίες θα υπάρχουν και μετά ας δηλώσουν οι ομάδες, που θα πληρούν τα κριτήρια αν θέλουν και που θέλουν να συμμετέχουν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ