20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χρήστος Ξύδης στο basketa.gr : «Το να παίζεις στο Μετς είναι μια φανταστική εμπειρία»

Το Παγκράτι επέστρεψε στην Α2, και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι μπροστά στο κοινό του, επικράτησε μέσω ανατροπής του Ανατόλια με 70-67.

Αυτός που ήταν καθοριστικός, και αποτέλεσε τον λεγόμενο «game changer», ήταν ο Χρήστος Ξύδης, ο οποίος στα πρώτα του βήματα στην Α2 δείχνει να απολαμβάνει την εμπειρία, βγάζοντας ποιότητα και ενέργεια στο παρκέ.

Ο 24χρονος αθλητής, μετά τους Προμηθέα Χαλανδρίου, Αετό, ΕΦΑΟΖ και Δούκα πήρε την ευκαιρία του, και πετυχαίνοντας 19 πόντους σε μια περίοδο (6/8 βολές, 2/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα), ήταν αυτός που συνέβαλε στα μέγιστα ώστε οι «ροσονέρι» να επιστρέψουν από το -13 (44-57) στο 33'.

Μιλώντας στο basketa.gr αναφέρθηκε στην πολύ δουλειά που γίνεται στην ομάδα, αλλά και σε αυτή που έχει κάνει ο ίδιος, έδειξε να ευχαριστιέται την παρουσία του στο Παγκράτι, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, και την ώθηση που τους έδωσε.

-Ήσουν ο παίκτης που γύρισε το παιχνίδι με 19 πόντους, 5/5 σουτ και απόλυτη ευστοχία. Τι σκεφτόσουν όταν σε έβαλε μέσα ο προπονητής σου, και πως ήρθε αυτή η τεράστια εμφάνιση σου :

«Μπήκα στο παιχνίδι συγκεντρωμένος προσπαθώντας να ακολουθήσω τις οδηγίες του προπονητή μου. Ήθελα να βγάλω ενέργεια γιατί ήξερα ότι τη χρειαζόμασταν και ιδιαίτερα όταν το σκορ πήγε να ξεφύγει. Όλα τα παιδιά δώσαμε το 100% και έτσι ήρθε και η νίκη. Έχουμε δουλέψει πολύ και μέσω της σκληρής δουλειάς προέρχεται και η ευστοχία . Έτυχε σε αυτό το παιχνίδι ήμουν εγώ αυτός που σκόραρε, στο επόμενος θα είναι κάποιος άλλος. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

-Συμφώνησες με το Παγκράτι για να αγωνιστείς στην Β' Εθνική, αλλά βρέθηκες στην Α2. Πως βλέπεις ως τώρα το πρωτάθλημα, και ποιον θεωρείς το στόχο της ομάδας σου, που ουσιαστικά είναι ένα νέο σύνολο ;

«Το πρωτάθλημα γνωρίζουμε όλοι ότι είναι πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο. Εμείς ως νέο σύνολο όπως είπες, και ως μια νεανική ομάδα με μικρό μέσω όρο ηλικίας προσπαθούμε καθημερινά να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να δουλεύουμε τις αδυναμίες μας. Στόχος της ομάδας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια αποδεικνύοντας ότι δεν βρισκόμαστε τυχαία εδώ».

-Το παιχνίδι με το Ανατόλια φαινόταν χαμένο, πως ήρθε η ανατροπή στο φινάλε, απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα ;

«Καταρχάς όσον αφορά το Ανατόλια όντως πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα με πολύ καλούς παίχτες. Ακόμα και όταν το ματς έδειξε να ξεφεύγει παραμείναμε ψύχραιμοι και δεν χάσαμε την πίστη μας. Ακολουθήσαμε το πλάνο και τις οδηγίες του προπονητή, σφίξαμε την άμυνα μας και από εκεί ξεκίνησαν οι καλύτερες επιλογές στην επίθεση. Πήραμε ριμπάουντ τρέξαμε αιφνιδιασμό και ήμασταν πιο εύστοχοι ».

-Στον ΕΦΑΟΖ άρχισες να δείχνεις το ταλέντο σου, πέρυσι στον Δούκα δεν πήρες τις ευκαιρίες που ήθελες. Είναι το Παγκράτι η ευκαιρία σου, και ποια είναι τα δυνατά σου σημεία αγωνιστικά ;

«Σε όλα αυτά τα χρόνια κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα το βλέπω ως την ευκαιρία μου. Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου και να πω εγώ πια είναι τα δυνατά μου σημεία, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πάντα θα κάνω ότι μπορώ και ότι μου ζητήσει ο προπονητής  για το καλό της ομάδας».

-Χθες το κλειστό του Μετς θύμισε παλιές καλές εποχές. Πόσο σας βοήθησε η παρουσία του κόσμου ;

«Το να παίζεις μέσα στο Μετς είναι μια φανταστική εμπειρία. Πρόκειται για ένα ιστορικό γήπεδο με πιστούς φιλάθλους που ξέρουν μπάσκετ. Ο κόσμος δεν σταμάτησε να μας στηρίζει ακόμη και όταν το ματς έδειχνε να στραβώνει, μας έκανε να πεισμώσουμε και να δείξουμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα . Σίγουρα έχει μεγάλο μερίδιο στην νίκη μας. Προσωπικά θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη στο πρόσωπο μου και για τη δύναμη που έδωσαν στην ομάδα».

-Μια νέα ομάδα, με ρούκι προπονητή και παίκτες. Πως είναι να αγωνίζεσαι στο ιστορικό Παγκράτι, και πως είναι το κλίμα στις τάξεις της ομάδας ;

«Πρόκειται για ένα ιστορικό σωματείο με μπασκετικούς ανθρώπους και μπασκετικό κοινό. Από την πρώτη μέρα στην ομάδα το ένιωσα αυτό. Το κλίμα μέσα και έξω από τα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό. Οι συμπαίκτες μου όλοι είναι καταπληκτικά παιδιά ως αθλητές και ως χαρακτήρες. Το προπονητικό team εμπνέει σεβασμό και σοβαρότητα ενώ η διοίκηση είναι πάντα δίπλα μας».

- Πλέον ο Κόροιβος. Τον αντιμετωπίσατε και στο Κύπελλο, και χάσατε στην λεπτομέρεια. Ποιος ο στόχος στην Αμαλιάδα ;

«Ο στόχος της ομάδας σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη. Από εκεί και πέρα ο Κόροιβος είναι σίγουρα μια πολύ ποιοτική ομάδα και στην έδρα του είναι ακόμη πιο δυνατός. Εμείς θα μπούμε στο γήπεδο ακολουθώντας το πλάνο του προπονητή μας και διεκδικώντας ότι καλύτερο μπορούμε απτό παιχνίδι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ