21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Χρήμα με… ουρά στο Champions League!

Το συνολικό ποσό των 3,5 εκ. Ευρώ εγγυάται το Basketball Champions League ότι θα μοιράσει στις 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος σε αυτό την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2017-18. Όπως γίνεται γνωστό, κάθε ομάδα θα πάρει 50.000 Ευρώ για τη συμμετοχή της και από εκεί και πέρα θα δοθούν 70.000 Ευρώ σε κάθε ομάδα που θα φτάσει στη φάση των "16", 100.000 Ευρώ σε καθεμιά από τις ομάδες των προημιτελικών, ενώ οι τέσσερις φιναλίστ θα έχουν πολύ σημαντικά έσοδα από την παρουσία τους στο φάιναλ φορ. Ο τέταρτος θα πάρει 140.000 Ευρώ, ο τρίτος 200.000 Ευρώ, ο δεύτερος 400.000 Ευρώ και ο πρώτος 1 εκ. Ευρώ, όπως είχε γνωστοποιηθεί πριν από μερικές εβδομάδες.

Όλα τα παραπάνω προκύπτουν βάσει του νέου συστήματος κατανομής των εσόδων, που αποφάσισε η διοργανώτρια μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι ομάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ποσά είναι "καθαρά" από τα έξοδα των διαιτητών και της τηλεοπτικής παραγωγής των αγώνων, τα οποία καλύποτονται εξ ολοκλήρου από το Basketball Champions League.

Σε σύγκριση μάλιστα με τα εγγυημένα έσοδα που υπόσχεται το Eurocup, η διαφορά είναι σημαντική. Η διοργάνωση της Ευρωλίγκας υπόσχεται από 20.000 Ευρώ σε καθεμιά από τις 24 ομάδες και 300.000 Ευρώ στη νικήτρια, ενώ το συνολικό ποσό που θα διανείμει αγγίζει το 1,93εκ. Ευρώ. Σχεδόν δύο φορές μικρότερο από αυτό που εγγυάται το BCL, δηλαδή...

"Τα ποσά αυτά αποφασίστηκαν και γράφτηκαν στην πέτρα! Δεν εξαρτώνται από την πώληση εμπορικών δικαιωμάτων ή άλλες αποφάσεις που μπορεί να ληφθούν για επιπλέον έσοδα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του BCL, Πατρίκ Κομνηνός, ο οποίος υπεραμύνθηκε της απόφασης να δημοσιοποιηθούν μέχρι... κεραίας τα ποσά που θα διανεμηθούν φέτος στις ομάδες:

"Πιστεύουμε ότι οι ομάδες πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς πού στέκονται όταν αποφασίζουν να πάρουν μέρος σε μια διοργάνωση, ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν με πάσα βεβαιότητα τον οικονομικό προγραμματισμό τους. Αυτό είναι προς το συμφέρον των ομάδων και του αθλήματος".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ