21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χούμπαυλης : «Αισθανθήκαμε πικραμένοι και απογοητευμένοι»

Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία του, καθώς κατάφερε να κλείσει ένα κύκλο που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια στην ΕΣΚΑ, και να βρεθεί στην Basket League, αλλά και στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, κάνοντας περήφανους τους κατοίκους της Κύθνου.

Ωστόσο, το φινάλε είχε μια ανορθογραφία, καθώς τόσο ο προπονητή της ομάδας Νάσος Χούμπαυλης, όσο και οι συνεργάτες του. Κώστας Κατωπόδης και Φοίβος Κωστής είχαν απομακρυνθεί μετά την εντός έδρας ήττα από τον Τρίτωνα, με αποτέλεσμα να μην γευτούν το μερίδιο της επιτυχίας τους.

Ο 45χρονος τεχνικός, στην πρώτη του ως head coach στην Α2 κατάφερε ουσιαστικά να διανύσει όλο αυτό το δρόμο, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο, πριν παραδώσει την σκυτάλη στον Αλέξανδρο Ζαβό, και μιλώντας στο basketa.gr εξέφρασε την χαρά του για την άνοδο του Διαγόρα, τόνισε ότι αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη του επιτυχία ως πρώτος προπονητής, ενώ αναφορικά με την απομάκρυνση εξέφρασε την πικρία και την απογοήτευση του.

Ο Νάσος Χούμπαυλης μετά την άνοδο με την Φάρο Κερατσινίου, όντας άμεσος συνεργάτης του Σάββα Συμεωνίδη, δούλεψε σε Παγκράτι (Β' Εθνική), Πανελευσινιακό (Β' Εθνική) και πέρυσι στον Δούκα (Β' Εθνική), ενώ είχε επιτυχημένο πέρασμα στο παρελθόν από το Περιστέρι, όταν κλήθηκε από το πουθενά, και όντας τιμ μάνατζερ, να κρατήσει την ομάδα των Δυτικών προαστίων στην Β' Εθνική.

Ο Διαγόρας στη Basket League. Συνέδεσες το όνομά σου με τη μεγάλη επιτυχία αυτού του συλλόγου. Ποια είναι τα συναισθήματά σου : «Νοιώθω χαρούμενος για την άνοδο του συλλόγου, καθώς ανταμείφθηκαν στο μέγιστο βαθμό, οι κόποι των αθλητών και του προπονητικού επιτελείου. Βέβαια, τα συναισθήματα είναι και ανάμεικτα, διότι δεν καταφέραμε τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου να ολοκληρώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε, ωστόσο παραμείναμε για τα 3,5/4 της αγωνιστικής περιόδου, όπως αυτή εξελίχθηκε».

Ως rookie προπονητής στην Α2, οδήγησες τη συγκεκριμένη ομάδα τόσο στη πρώτη κατηγορία όσο και στον ημιτελικό του Κυπέλλου, όπου αντιμετώπισε την ΑΕΚ, έχοντας αποκλείσει 3 ομάδες της BasketLeague. Ήταν αυτή η μεγαλύτερη στιγμή στη καριέρα σου : «Η άνοδος με το Φάρο στην Α1, αποτελούσε την έως τώρα μεγαλύτερη προπονητική μου επιτυχία, παρότι δεν ήμουν πρώτος προπονητής αλλά ο πρώτος άμεσος συνεργάτης του Σάββα Συμεωνίδη. Επομένως, ναι , η άνοδος του Διαγόρα στην Α1 σε συνδυασμό με την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αποκλείοντας τις ομάδες της Λάρισας, του Πανιωνίου και του ΠΑΟΚ, αποτελεί την επόμενη προπονητική επιτυχία μου ως πρώτος πλέον προπονητής».

Μαζί με τους συνεργάτες σου χωρίσατε κάπως απότομα με το Διαγόρα μετά την εντός έδρας ήττα από τον Τρίτωνα. Εξήγησε μας πώς ήρθε αυτό το διαζύγιο και αν υπάρχει πικρία τόσο που δεν ήσουν στον ημιτελικό όσο και στον τρόπο που αποχώρισες : «Μετά το ατυχές αποτέλεσμα με το Τρίτωνα, η Διοίκηση, μέσω του τότε Team Manager Σπύρου Κηρομύτη και κατόπιν του Γενικού Αρχηγού Ιωσήφ Κωστόπουλου, μας ανακοίνωσαν την απομάκρυνσή μας. Ήταν εντελώς ανεξήγητο και άδικο τη δεδομένη χρονική στιγμή που συνέβη αυτό, καθώς η ομάδα ήταν εδραιωμένη στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος, με μεγάλη διαφορά από το τρίτο και έτοιμη να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στα  ημιτελικά του Κυπέλλου», για να προσθέσει : «Φυσικά και αισθανθήκαμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, πικραμένοι. Αλλά και απογοητευμένοι, από τις αναλήθειες και τις ανακρίβειες που ακούστηκαν από παντού, εκ των υστέρων. Δυστυχώς όμως έτσι είναι η μοίρα του προπονητή. Ναι, εννοείται ότι θα ήθελα να ήμαστε στο πάγκο στα ημιτελικά, γιατί αυτό μας άξιζε».

Πώς βλέπεις την επόμενη ημέρα στο ελληνικό μπάσκετ με τους τόσους ομίλους στις εθνικές κατηγορίες : «Το τοπίο της επόμενης ημέρας για το ελληνικό μπάσκετ είναι κάπως θολό. Αφενός τα σημάδια του COVID-19, είναι ακόμη νωπά και έκδηλα, όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στη κοινωνία μας γενικότερα.Αφετέρου δε, η δημιουργία τόσο μεγάλου αριθμού ομίλων, θεωρώ ότι είναι τροχοπέδη για το ελληνικό μπάσκετ. Αν θέλουμε το μπάσκετ να ευδοκιμήσει ξανά στη Χώρα μας, θα πρέπει να γίνουν πολλές και ριζικές αλλαγές. Το άθλημα απαιτεί υγεία και χρειάζεται πάνω από όλα ανθρώπους με καρδιά, μεράκι, γνώσεις και επαγγελματισμό. Οι αθλητές και οι προπονητές θα πρέπει να πληρώνονται για τη δουλειά τους με χρήματα και όχι με ψέμματα και υποσχέσεις, έτσι ώστε να μην έχουν το λόγο στη συνέχεια, τα δικαστήρια».

Πού θα συναντήσουμε το Νάσο Χούμπαυλη την ερχόμενη περίοδο και ποιους θέλεις να ευχαριστήσεις για την έως τώρα πορεία σου : «Είναι νωρίς ακόμη για να ξέρω πού θα είμαι στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους συνεργάτες μου: Κώστα, Φοίβο, Σπύρο, Χρήστο, για τη δύσκολη χρονιά που περάσαμε. Και την οικογένεια μου και τη σύντροφό μου, που είναι μαζί μου στα εύκολα και τα δύσκολα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ