21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Χορός ονομάτων με… ελληνικό ενδιαφέρον στη Μιλάνο

Η χρονιά δεν έχει τελειώσει καλά καλά, αλλά για κάποιες ομάδες η αποτυχία στην Ευρωλίγκα είναι αυτή που καθορίζει καταστάσεις και φέρνει αλλαγές. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει και στην Αρμάνι Μιλάνο. Η ιταλική ομάδα παρά τη σταθερότητα που προσφέρει η παρουσία του Τζιόρτζιο Αρμάνι οικονομικά, τα καλά συμβόλαια και τις πολλές αλλαγές που έκανε πέρυσι το καλοκαίρι ήρθε αντιμέτωπη με το ίδιο αποτέλεσμα: Αποκλείστηκε από τα play off της Ευρωλίγκας.

Αποχαιρετά ο Πιανιτζιάνι

Έφτασε στο Μιλάνο μετά... βαϊων και κλάδων, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και έπεισε πως πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ, το οποίο έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια δεν έχει ιταλική ταυτότητα. Δεν έχει καλά καλά Ιταλούς παίκτες σ’ αυτό. Η δύναμη πυρός ήταν πάντα οι ξένοι. Φέτος Τζέιμς και Νέντοβιτς κατά κύριο λόγο ανέβασαν τον πήχη, αλλά το αποτέλεσμα που ήθελαν στην ιστορική Ολίμπια δεν ήρθε. Απρίλιο μήνα οι φανέλες της Ευρωλίγκας είναι ήδη στο συρτάρι. Σχεδόν όλα τα σάιτ που ασχολούνται με το σχετικό ρεπορτάζ θεωρούν δεδομένο το «αντίο». Στη λίστα των πιθανών διαδόχων –δεν ξέρουμε αν τους ρώτησαν τους ίδιους- βρίσκονται ο Ντέιβιντ Μπλατ (έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό για έναν ακόμη χρόνο), ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος είναι ευτυχής στην Ζαλγκίρις Κάουνας όπου είναι ο απόλυτος ηγέτης, αλλά κάποια στιγμή θέλει να κάνει και το επόμενο βήμα και ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός δεν έχει πει το «ναι» σε κάποια ομάδα μετά το διαζύγιο με τον Παναθηναϊκό, αλλά οι Ιταλοί θεωρούν πως στα μεγάλα του «συν» είναι η σχέση που έχει με τον Μάικ Τζέιμς. Στα ονόματα που ακούγονται υπάρχει και αυτό του Σάσα Ομπράντοβιτς.

Η κορυφή της πυραμίδας και ο Πρόλι

Ο Λίβιο Πρόλι είναι ο πρόδρος της Ολίμπια Μιλάνο. Ο άνθρωπος στον οποίο εμπιστεύεται την τύχη της ομάδας ο Τζιόρτζιο Αρμάνι. Τον έχει διατηρήσει στη θέση έξι χρόνια, παρά τις έντονες φωνές για απομάκρυνσή του, φτάνοντας ακόμη και σε ρήξη με την εξέδρα. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως η διαδρομή του στο συγκεκριμένο πόστο φτάνει στο τέλος της. Κι εκεί τα πρώτα ονόματα κάνουν την δική τους.... παρέλαση. Υπάρχει ο Πανταλέο Ντελ’ Όρκο, ο οποίος ανήκει επίσης στο περιβάλλον του Αρμάνι. Υπάρχει πάντα η επιθυμία να μπει ένας πιο... μπασκετικός σε αυτή τη θέση, όπως ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα, που βρίσκεται στην Ούνιξ Καζάν, δίπλα στον Δημήτρη Πρίφτη. Δύο ακόμη ονόματα για το ρόλο του προέδρου ή του γενικού διευθυντή υπάρχουν σε πολλά ρεπορτάζ: Του Τζιανλούκα Πασκούτσι και του Μαουρίτζιο Γκεραρντίνι.

Ο Πασκούτσι έχει την έμμεση σύνδεση με την Ελλάδα μέσως της παρουσίας του στο τιμ των σκάουτ των Χιούστον Ρόκετς παλιότερα. Ήταν αυτός που είχε κάνει τις επαφές για τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και για τον Κώστα Παπανικολάου. Κανείς από τους δύο Έλληνες δεν πήρε ποτέ ευκαιρίες στις «ρουκέτες», ο Πασκούτσι στην πορεία βρέθηκε Αρμάνι Μιλάνο σε διοικητικό πόστο, αλλά επέστρεψε στο ΝΒΑ. Αρχικά και πάλι στους Ρόκετς και στη συνέχεια στους Μπρούκλιν Νετς, όπου παραμένει.

Ο Γκεραρντίνι είναι από τους πλέον γνωστούς μάνατζερ ομάδων. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που ζήτησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όταν έκανε την δική του... μεταγραφή στην Φενέρμπαχτσε. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί στην Μπενετόν Τρεβίζο (1997-99) και ο Ομπράντοβιτς του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο να κάνει τις επαφές με παίκτες, να λύσει προβλήματα, να «στήσει» μια ομάδα από την αρχή. Είναι πολύ δύσκολο πάντως να αφήσει την Φενέρ και τον Ζοτς ή να αφήσουν και οι δύο την Φενέρ, αν τα οικονομικά προβλήματα λυθούν για την τούρκικη ομάδα.

Όσο νωρίς κι αν (φαίνεται) πως είναι στην Ολίμπια Μιλάνο φαίνεται πως κάποιοι έχουν αρχίσει ήδη να σκέφτονται το αύριο και να κάνουν τα πλάνα τους. Όπως επισημαίνουν όμως αρκετοί Ιταλοί δημοσιογράφοι «μην εκπλαγείτε αν τελικά παραμείνουν στα πόστα τους Πρόλι και Πιανιτζιάνι, αναζητώντας απλά άλλα κομμάτια για να συμπληρωθεί το παζλ, δίπλα και γύρω από τους Τζέιμς και Γκουντάιτις που επιθυμούν διακαώς να κρατήσουν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ