26.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Χολ στο Basketa.gr: «Αυτό κάναμε και φθάσαμε τόσο μακριά»

Ο Προμηθέας Πατρών έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που προκρίθηκε στους τελικούς της Basket League. Ο Λάνγκστον Χολ μιλάει στο Basketa.gr για το… μυστικό της επιτυχίας τους.

Το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά ξεπέρασε το «εμπόδιο» της ΑΕΚ στα ημιτελικά, στη μόλις δεύτερη παρουσία της ομάδας στους «4», αν και είχε το μειονέκτημα έδρας. Το τέλος του πέμπτου ημιτελικού βρήκε παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση ένα «κουβάρι» να πανηγυρίζουν την ιστορική επιτυχία τους, την οποία κανείς δεν περίμενε στην αρχή της χρονιάς. Ο Προμηθέας Πατρών με τις αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις φέτος εντός κι εκτός συνόρων, καθώς αγωνίστηκε για πρώτη φορά και στην Ευρώπη και το Basketball Champions League φθάνοντας μέχρι τους «16», πέτυχε κάτι… τρελό όπως σχολίασε και ο Αμερικανός.

«Είναι τρελό! Ο Προμηθέας βρίσκεται στην κατηγορία μόλις για τρίτη χρονιά. Το να κάνει ένα βήμα σαν κι αυτό είναι κάτι εκπληκτικό. Έχουμε σπουδαία ομάδα, σπουδαίο προπονητικό επιτελείο και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και κομμάτι αυτής της επιτυχίας. Σίγουρα, δεν θα πω ψέματα, δεν περιμέναμε να φθάσουμε στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Εμείς αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πορευόμαστε αγώνα τον αγώνα. Κάθε ματς είναι διαφορετικό, είναι μια καινούρια ιστορία. Μπαίνουμε για να παλέψουμε σκληρά. Δεν είπαμε ποτέ "μπορούμε να πάμε στον τελικό", δεν βάλαμε πίεση στον εαυτό μας. Στόχος μας ήταν παιχνίδι το παιχνίδι να δίνουμε τα πάντα και να παίρνουμε τη νίκη. Αυτό κάναμε και φθάσαμε τόσο μακριά», δήλωσε μετά τη νίκη επί της «Ένωσης» στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με την οποία έκαναν το 3-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς.

Ο Παναθηναϊκός, που κατέκτησε τον τίτλο τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι και είναι πολυνίκης με συνολικά 36 κατακτήσεις, είναι ο αντίπαλός τους στους τελικούς της Basket League. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο «σκούπισαν» με 3-0 το Περιστέρι και έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Ο 27χρονος γκαρντ αντιλαμβάνεται το μέγεθος του αντιπάλου, τον σέβεται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αισθάνεται άγχος για το τι θα επακολουθήσει. «Κανείς δεν περίμενε να φθάσουμε έως εδώ. Δεν έχουμε καμία πίεση εμείς. Ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαία ομάδα, με μεγάλη ιστορία, πολλούς φιλάθλους, αυτός είναι που έχει το άγχος. Εμάς δεν μας περίμενε κανείς να είμαστε εδώ, δεν περιμένει κανείς κάτι από εμάς. Οπότε θα βγούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε ελεύθερα και να διασκεδάσουμε», συμπλήρωσε ο Λάνγκστον Χολ.

Οι τελικοί ξεκινούν τη Δευτέρα (10/06, 19.30) από το ΟΑΚΑ. «Θα είναι μια σπουδαία εμπειρία. Προφανώς, ο Παναθηναϊκός είναι εκπληκτική ομάδα, με καταπληκτικούς φιλάθλους κι έναν εξαιρετικό προπονητή. Και πάλι, όμως, θα δούμε τη σειρά παιχνίδι το παιχνίδι και θα παίξουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε, για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό», κατέληξε ο Αμερικανός γκαρντ, που στον πέμπτο ημιτελικό απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» είχε 7π., πέντε ασίστ, τρία ριμπάουντ, ένα κλέψιμο, αλλά και δύο λάθη στα 29.54’ που χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του, Μάκη Γιατρά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ