17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χολ στο basketa: «Ήρθα στην Μπαχτσεσεχίρ για να κατακτήσουμε το FIBA Europe Cup» (pics – vid)

Ο Ηρακλής αντιμετωπίζει σήμερα (20/10, 20:30) την Μπαχτσεσεχίρ για τη δεύτερη αγωνιστική του FIBA Europe Cup και το basketa.gr συνάντησε έναν παλιό γνώριμο, τον Λάνγκστον Χολ, ο οποίος με χαρά μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση με τους «κυανόλευκους», την απόφαση του να αγωνιστεί στη γειτονική μας χώρα, τον Μάκη Γιατρά, αλλά και την επόμενη αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο BCL, την Γαλατάσαραϊ.

Ημέρα... FIBA Europe Cup είναι η σημερινή για τον Ηρακλή με τους «κυανόλευκους» να ψάχνουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ευρώπη μετά από την ήττα της πρεμιέρας, που θα τους δώσει βαθμολογική αλλά κυρίως ψυχολογική ανάσα, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως περνάει... κρίση.

Αντίπαλος του Ηρακλή θα είναι η Μπαχτσεχεσίρ των Μπέντιλ, Χολ και Τζόουνς, η οποία μόνο εύκολο εμπόδιο δεν θεωρείται για την ελληνική ομάδα. Οι Τούρκοι έχουν φτιάξει φέτος ένα δυνατό σύνολο και στόχο τους έχουν την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ παράλληλα και στο εγχώριο πρωτάθλημα έχουν κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα.

Ο Παντελής Μπούτσκος θα καθίσει στον πάγκο του Ηρακλή μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Θανάση Σκουρτόπουλο, τη στιγμή που ο «Γηραιός» αναζητά τον προπονητή που θα οδηγήσει την ομάδα με ασφάλεια ως το τέλος της σεζόν. Από πλευράς Μπαχτσεχεσίρ οι Μπέντιλ και Ουίλιαμς δεν ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη.

Στην τελευταία προπόνηση της τουρκικής ομάδας στο Ιβανώφειο, το basketa συνάντησε έναν παλιό μας γνώριμο, τον Λάνγκστον Χολ. Ο Αμερικανός που αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στη χώρα μας με τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου και του Προμηθέα έπειτα, ενώ την περσινή σεζόν μετακόμισε στη Σερβία για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα.

Ο ίδιος δεν κρύβει τη χαρά του που επιστρέφει έστω και ως αντίπαλος στη χώρα μας. «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Ελλάδα, νιώθω σαν να ήρθα στο δεύτερο σπίτι μου. Ήμουν σε αυτή τη χώρα για τέσσερα χρόνια, αγαπώ τους ανθρώπους, τις ομάδες, αλλά και την κουλτούρα των Ελλήνων οπότε πάντα νιώθω ωραία όταν βρίσκομαι εδώ», σημειώνει ο 29χρονος γκαρντ.

Για έναν παίκτη που πέρσι αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα, σίγουρα δεν ήταν μονόδρομος μια ομάδα που αγωνίζεται στο FIBA Europe Cup, ωστόσο ο ίδιος φαίνεται πως βρήκε στη Μπαχτσεσεχίρ αυτό που έψαχνε: «Είδα ότι φέτος η Μπαχτσεσεχίρ θα έφτιαχνε ένα πραγματικά δυνατό σύνολο. Έκαναν καλές κινήσεις το καλοκαίρι, ενισχύθηκαν μεταγραφικά και ενώ τα τελευταία χρόνια δεν τα πήγαιναν πολύ καλά, είδα ότι είχαν ως στόχο να κάνουν το επόμενο βήμα τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη. Έτσι λοιπόν όταν ήρθε αυτή η πρόταση, αφού μίλησα με τον προπονητή αλλά και τους ανθρώπους της ομάδας, αποφάσισα ότι θα ήθελα να είμαι μέρος όλου αυτού».

Όσον αφορά τους στόχους που έχει φέτος η τουρκική ομάδα, ο Αμερικανός είναι απόλυτος: «Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι αναμφίβολα να κατακτήσουμε το FIBA Europe Cup. Επόμενος στόχος είναι να τερματίσουμε στην τετράδα του τουρκικού πρωταθλήματος. Διαθέτουμε τους παίκτες, τους προπονητές, το σύνολο γενικότερα για να πετύχουμε και τους δύο αυτούς στόχους, οπότε παραμένουμε υπομονετικοί και κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι να παρουσιαζόμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για να κάνουμε αυτό που πρέπει στο τέλος της χρονιάς.

Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, έχει ανατροπές, μπορεί η τελευταία ομάδα να κερδίσει την πρώτη. Χάσαμε από την Καρσίγιακα εκτός έδρας, όλοι ξέρουν ότι είναι μια από τις πιο σκληρές ομάδες, η Φενέρμπαχτσε είναι η ομάδα που γνωρίζουμε όλοι πόσο ποιοτική είναι και το επίπεδο της, η Γαλατάσαραϊ και η Μπεσίκτας είναι επίσης πολύ δυνατές ομάδες, οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Εμείς παραμένουμε ενωμένοι, εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, βάζουμε την ομάδα πάνω από τους εαυτούς μας και πιστεύω ότι με αυτή τη νοοτροπία θα παραμείνουμε αφοσιωμένοι και μέσα στους στόχους μας ως το τέλος».

Ο Ηρακλής έχει περιέλθει σε μια δύσκολη κατάσταση τελευταία, όμως αυτό δεν «ξεγελά» τον Λάνγκστον Χολ ο οποίος γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα: «Γνωρίζουμε ότι ο Ηρακλής παλεύει σκληρά. Ακόμα και αν δεν έχουν προπονητή αυτή τη στιγμή, παίζουν για τον κόσμο και ο ένας για τον άλλον. Καμιά φορά μπορώ να πω ότι οι δύσκολες καταστάσεις μπορεί να φέρουν αντίδραση αγωνιστικά. Εμείς έχουμε δύο σημαντικές απουσίες του Μπέντιλ και του Ουίλιαμς που είναι σημαντικές για εμάς, αλλά πιστεύω ότι έχουμε το βάθος στο ρόστερ για να τις καλύψουμε.

Ο Ηρακλής παίζει επίσης μια επιθετική άμυνα, έχει έμπειρους παίκτες όπως ο Ντάγκλας που έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, όπως και μερικοί από τους Έλληνες παίκτες, ακόμα έχουν τον κόσμο τους που γνωρίζουμε ότι θα τους δώσει έξτρα κίνητρο, οπότε δεν επαναπαυόμαστε από την κατάσταση που επικρατεί τώρα και περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι».

Ο επί δύο χρόνια προπονητής του στον Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, είναι ένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί ως υποψήφιος διάδοχος του Θανάση Σκουρτόπουλου. Ο Χολ δεν μπορεί να κρύψει το χαμόγελο του μόλις αναφέρεται το όνομα του Έλληνα προπονητή και σημειώνει: «Εγώ προσωπικά αγαπώ τον κόουτς Μάκη! Είναι τρομερός άνθρωπος και προπονητής, οπότε πιστεύω ότι θα βοηθούσε τον Ηρακλή. Καμιά φορά δεν φταίει απαραίτητα ο προπονητής που φεύγει. Απλά χρειάζεται μια νέα φωνή στα αποδυτήρια για να «ξυπνήσει» τους παίκτες. Εύχομαι τα καλύτερα στον κόουτς Γιατρά την καριέρα του και να του πάνε όλα καλά».

Μερικές ημέρες πριν η Μπαχτσεχεσίρ επικράτησε της Γαλατά στο τουρκικό πρωτάθλημα, μια ομάδα που θα αποτελέσει την επόμενη αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League. Ο Χολ μιλάει για μια ομάδα με πλούσιο επιθετικό ταλέντο που θέλει ιδιαίτερη προσοχή: «Είναι εξαιρετική ομάδα επιθετικά η Γαλατά! Είναι πολύ δυνατή κυρίως στα γκαρντ, έχουν τρεις παίκτες που μπορούν να σκοράρουν με πολλούς τρόπους, οπότε πιστεύω ότι θα είναι ένα παιχνίδι που θα θέλει να πάει σε υψηλό σκορ. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσέξει πολύ αμυντικά, αν και είμαι σίγουρος ότι ο κόουτς Λυκογιάννης που επίσης είναι... άνθρωπος μου, θα τα έχει σκεφτεί όλα! Σίγουρα πάντως θα δω αυτό το παιχνίδι!», σημειώνει κλείνοντας ο έμπειρος Αμερικανός.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ