17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χολ κερνούσε, Λόιντ έπινε για τον Ερυθρό Αστέρα (vid)

Στην πρώτη του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα έφτασε ο Ερυθρός Αστέρας που επικράτησε της Μπασκόνια με 90-73. Ο Λάνγκστον Χολ οργάνωνε με μαεστρία το παιχνίδι των Σέρβων και ο Τζόρνταν Λόιντ -τελείωσε το ματς με 30 πόντους- εκτελούσε, απλοποιώντας από νωρίς τα πράγματα γι' αυτούς. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε το προβάδισμα σε ολόκληρο το παιχνίδι, «χτίζοντας» την κυριαρχία του μέσα από την άμυνα -η Μπασκόνια βρήκε σκορ με ευκολία μόνο όταν κρίθηκε το παιχνίδι- και αποτελειώνοντας την αντίπαλο του με υψηλά ποσοστά στην επίθεση.

 


To 7-2 με το οποίο μπήκαν οι Σέρβοι στον αγώνα, αφύπνισε τους Ισπανούς που απάντησαν με ένα σερί 7-2 και ισοφάρισαν στους εννιά πόντους, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, με τον Πολονάρα να σημειώνει τους επτά. Το δεκάλεπτο όμως είχε ένα ακόμη σερί, αυτή τη φορά για τους γηπεδούχους που με ένα 10-2, προσπέρασαν με οχτώ πόντους στο 8' (19-11). Στο τέλος της περιόδου ο Ερυθρός Αστέρας ήταν μπροστά με επτά (23-16).

 


Οι Βάσκοι προσπαθούσαν να βρουν λύσεις από μακριά όμως με 3/13 τρίποντα στα πρώτα 14 λεπτά, συνέχισαν να ακολουθούν στο σκορ (31-23). Ακόμη όμως και με αυτή τη μέτρια εικόνα, κατάφεραν να μη χάσουν την επαφή τους με το σκορ στο τέλος του ημιχρόνου (36-31), κάτι που το όφειλαν στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι (10/18 δίποντα) και μέσα σε αυτό, στις δεύτερες επιθέσεις μέσα από τις οποίες σημείωσαν σχεδόν τους μισούς πόντους τους (15 από τους 31).

 

 


Η αρχή του δεύτερου μέρους όμως ήταν σκέτη καταστροφή για την ομάδα του Ιβάνοβιτς. Ο Ερυθρός Αστέρας κυριάρχησε στα πρώτα έξι λεπτά του και με σερί 20-7, ξέφυγε με 18 (56-38). Η Μπασκόνια προσπάθησε μέσα από την άμυνα του, μείωσε μέχρι τους 12 (60-48) αλλά στο τέλος της τρίτης περιόδου, οι Σέρβοι έδειχναν να αγκαλιάζουν τη νίκη (65-49). Ήταν φανερό ότι οι Βάσκοι δεν είχαν τη θέληση αλλά και τον τρόπο να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Τρία λεπτά πριν το τέλος η «ψαλίδα» άνοιξε στους 20 (82-62) και εκεί έπαψαν να υπάρχουν και οι τελευταίες αμφιβολίες για τον νικητή.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Λάνγκστον Χολ μας συστήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια ως παίκτης του Κολοσσού και στη συνέχεια για τρία χρόνια ήταν ένας από τους «πυλώνες» του Προμηθέα. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν η αποψινή εμφάνιση του, αφού ήταν αυτός που δημιουργούσε το παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα, τελειώνοντας το ματς με 11 ασίστ.

 

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Εκτελώντας με μεγάλη συνέπεια τόσο από κοντά (17/33 και 51,5% στα δίποντα), όσο και από μακριά (13/25 και 52% στα τρίποντα), ο Ερυθρός Αστέρας δεν επέτρεψε στην Μπασκόνια να γίνει απειλητική σε κανένα σημείο του αγώνα.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ