20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χολαργός από το ΝΒΑ!

Με καταπληκτική εμφάνιση για 32 λεπτά και παρά την απουσία του τραυματία Γιάνκοβιτς, ο Χολαργός έκανε φύλλο και φτερό την ΑΕΚ (88-72) και ισοφάρισε τη σειρά αυτή, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της ιστορίας του στα πλέι οφ της Basket League. Το τελικό σκορ αδικεί τον Χολαργό, που αν δεν κουραζόταν στην τελευταία περίοδο, θα μπορούσε να είχε υποχρεώσει την τραγική ΑΕΚ σε ιστορικών διαστάσεων διασυρμό! Η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί πλέον στον τρίτο αγώνα, που θα γίνει το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ μπήκε με ύφος μπλαζέ στον αγώνα και ο πολύ σοβαρός και μαχητικός Χολαργός την τιμώρησε κυριαρχώντας πλήρως στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Τάλτον να ξεκινά ζεστός και τον Αγκμπελέζε να εκμεταλλεύεται τα τεράστια κενά της αντίπαλης άμυνας, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 13-4 στο 5', καθώς η ΑΕΚ εκτός από άμυνα, δεν έπαιζε ούτε επίθεση. 

Μετά από το τάιμ άουτ που αναγκάστηκε να πάρει ο Μπάνκι, η Ένωση μάζεψε λίγο τη διαφορά περνώντας την μπάλα στον Χάντερ, που έδωσε λύσεις, ενώ βελτίωσε για λίγο και την περιφερειακή της άμυνα. Όμως η είσοδος του Χόκινς στον αγώνα έδωσε μία ακόμα αξιόπιστη επιθετική επιλογή στον Χολαργό την ώρα που ο Κώττας μπήκε στο παρκέ και θωράκισε τη ρακέτα περιορίζοντας τη δράση του Χάντερ. 

Έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο τέλος της πρώτης περιόδου με 24-13 και στο ξεκίνημα της δεύτερης ο Χόκινς πρωταγωνίστησε σε ένα γρήγορο 7-0, που εκτόξευσε τη διαφορά στους 18 πόντους (31-13)! Οι παίκτες της ΑΕΚ έδειχναν να τα έχουν χαμένα, δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν επιθετικά, καθώς η άμυνα του Χολαργού ήταν εξαιρετικά στημένη και μόνο κάποια εύστοχα τρίποντα από τους Λαρεντζάκη, Ξανθόπουλο και Γιαννόπουλο έδιναν λύσεις.

Λύσεις όμως, που απλώς επέτρεπαν στην Ένωση να διατηρήσει τη διαφορά στα επίπεδα των 12-13 πόντων, καθώς δεν έδειχνε ικανή να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Χολαργός είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, χτυπούσε μέσα στο καλάθι, αλλά και με εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, όταν έβρισκε την ευκαιρία να τρέξει και κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με μια εξαιρετική διαφορά 13 πόντων υπέρ του (45-32).

Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ προσπάθησε να ανεβάσει λίγο την πίεσή της στην άμυνα, όμως οι παίκτες του Χολαργού έπαιζαν με αυτοπεποίθηση και δεν έδειχναν να επηρεάζονται. Εξακολουθώντας να παίζουν καλά στη δική τους άμυνα, όπου έκοψαν όλες τις συνεργασίες των αντιπάλων τους και τους ανάγκαζαν να παίζουν με ατομικές ενέργειες, και με τον σπουδαίο Τάλτον να πετυχαίνει 5 σερί πόντους, το σκόρ έγινε 53-38 στο 23'.

Ο Μπάνκι πήρε ένα ακόμα τάιμ άουτ προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, ωστόσο ο Χολαργός είχε πιστέψει στη νίκη και από κάποια στιγμή και μετά ό,τι έκαναν οι παίκτες του, έπιανε. Ο Τάλτον δεν είχε αντίπαλο και μόλις έπεσε ο Σαντ Ρος απάνω του, ο Λυκογιάννης τον απέσυρε, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πρόβλημα. Ο Καμπερίδης πέτυχε απίθανο buzzer beater δίποντο από τη γωνία, ο Σπυριδωνίδης ευστόχησε σε τρίποντο, ο Χόκινς και ο Φιτζπάτρικ ήταν "ζεστοί" και ο Χολαργός έδινε ένα μοναδικό σόου μέσα στο παρκέ, απέναντι στην αποσβολωμένη ΑΕΚ. 

Η τρίτη περίοδος έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 72-53 και στο ξεκίνημα της τέταρτης ο Φιτζπάτρικ με νέο τρίποντο την ανέβασε πάνω από τους 20 (75-53). Στο 32' το σκορ έγινε 79-56 με τον Χολαργό να κάνει πράματα και θάματα στο παρκέ προσφέροντας πλούσιο θέαμα και την ΑΕΚ να δέχεται απανωτές... σφαλιάρες δίχως να μπορεί να αντιδράσει.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός των γηπεδούχων στην επίθεση έπεσε, κάθως άρχισαν και κάποιες επιπολαιότητες, όμως η άμυνά τους παρέμενε σταθερά καλή απέναντι σε μια ΑΕΚ, που είχε αρχίσει πια να πιστεύει ότι θα γύριζε το παιχνίδι με ατομικές ενέργειες. Ο Χολαργός έμεινε για σχεδόν 4 λεπτά χωρίς πόντο, όμως η Ένωση δεν το εκμεταλλεύτηκε όσο θα έπρεπε, διότι ήταν πολύ άστοχη στα συνεχόμενα τρίποντα που επιχειρούσε και απογοητευμένη.

Δεν κατάφερε να μαζέψει ιδιαιτέρως τη διαφορά κι έτσι ο Χολαργός, που στα τελευταία 8 λεπτά του αγώνα πέτυχε μολις 9 πόντους, πήρε πανάξια τη νίκη, που είναιη πρώτη του σε πλέι οφ της Basket League.

O ΗΓΕΤΗΣ: Μπορεί να αδικήσουμε αρκετούς παίκτες του Χολαργού, αλλά θα σταθούμε στον Γκάρι Τάλτον, ο οποίος ήταν από την αρχή ζεστός και κουβάλησε στις πλάτες του την ομάδα του σμπαραλιάζοντας την άμυνα της ΑΕΚ και κερδίζοντας κατά κράτος το ματς απ του με τον απογοητευτικό Θίοντορ. Τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους και 3 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ είχε 39% στα σουτ εντος παιδιάς και 10/29 τρίποντα, αντιθετα ο Χολαργός είχε 52% και 9/17 τρίποντα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ