25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Χολαργάρα… για μεγάλα πράγματα!

Ένας Χολαργός... όνειρο κατάφερε στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι του να μείνει αήττητος, κερδίζοντας αυτή την φορά το μεγάλο στοίχημα με τον ΠΑΟΚ με 74-68 και δείχνοντας, ότι είναι έτοιμος να πετύχει κάτι σημαντικό στη πρώτη του αυτή παρουσία στην Basket League, με την εικόνα του «Δικεφάλου του Βορρά» να συνεχίζει να προβληματίζει έντονα.

Το παιχνίδι

Ο Χολαργός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, με ένα αρχικό 7-0 στα πρώτα δύο λεπτά, με τον Λαβ και τον Γιάνκοβιτς να οδηγούν στο +11 από πολύ νωρίς, λίγο μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου (20-7 στο 7'). Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε με τους ψηλούς του να αντιδράσει, με τους Μαργαρίτη-Γκάρετ να κερδίζουν μερικές «μάχες», αλλά ο ασταμάτητος Λαβ κρατούσε τη διψήφια απόσταση για την ομάδα του (25-15).

Ο ίδιος συνέχισε το «πάρτι» του στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου, για να πάρει ο Χολαργός το μέγιστο +14 σε εκείνο το σημείο, την ώρα που καθοριστικός ήταν στην άμυνα ο Αγκμπελέζε (31-17). Η άμυνα του ΠΑΟΚ, σε εκείνο το σημείο, άρχισε να βελτιώνεται αισθητά και στα επόμενα λεπτά βρέθηκαν μερικές λύσεις από Γκος και Τέπιτς, αν και φυσικά απείχε σημαντικά από το να βρει έναν καλό ρυθμό. Θα μπορούσε να πει, όμως, πως για τα δεδομένα του αγώνα, το 37-28 του ημιχρόνου από λέι απ του Αμερικανού, ήταν... κολακευτικό, με τον κόουτς Λυκογιάννη παράλληλα να ανησυχεί για την κατάσταση του Λαβ, μετά το άτσαλο πέσιμό του.

Το δυναμικό ξεκίνημα του Χολαργού επαναλήφθηκε και στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Χόκινς να μπαίνει στην «εξίσωση» και την ψαλίδα να μεγαλώνει στο +16, μέσα σε ενθουσιώδες κλίμα για τους γηπεδούχους (46-30 στο 24'). Ο Γκος, όμως, δε θα άφηνε το παιχνίδι να ξεφύγει τόσο εύκολα και... παίρνοντάς το προσωπικά, κατάφερε ήδη σε 1.5 λεπτό να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε επιμέρους 1-9, ώστε να μειώσει στο μισό τη διαφορά και με τον Χάτσερ να δίνει βοήθειες, ήταν εκείνος που με αριστερό λέι απ στη λήξη της περιόδου, έδωσε λόγο στους Θεσσαλονικείς να πιστεύουν σε αλλαγή σκηνικού (57-50).

Ο «Δικέφαλος», μάλιστα, έμοιαζε να πλησιάζει κι άλλο με τη δράση του Μαργαρίτη (59-54), αλλά κάπου εκεί εμφανίστηκε η τριάδα των Οκερέαφορ, Σκουλίδα και Αγκμπελέζε, για ένα σερί 9-0, που στα πέντε λεπτά προ της λήξης θα έδινε ισχυρό προβάδισμα στην αθηναϊκή ομάδα (68-54). Οι προσωπικότητες που έχει ο Παπαθεοδώρου, ωστόσο, δε θα άφηναν... έτσι το ματς και η επάνοδος του ΠΑΟΚ ήταν πραγματικότητα, με τους Αθηναίου-Τέπιτς να αρχίζουν μια αντεπίθεση, που μόλις σε δύο λεπτά θα μείωνε με σερί 0-10, ως απάντηση, για το -4 (68-64). Η συνεργασία Φιτζπάτρικ-Γιάνκοβιτς, όμως, θα «ξεκολλούσε» τον Χολαργό και θα τιμωρούσε τις παγίδες του αντιπάλου του στα 3/4 του γηπέδου, με τις βολές να παραμένουν ανοικτή «πληγή» του (72-65 στο 39'). 

Δεκάλεπτα: 25-15, 37-28, 57-50, 74-68

ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ: Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το «πάρτι» του Ζερμέιν Λαβ στο πρώτο ημίχρονο, ή για τις κρίσιμες λύσεις των Τορλίν Φιτζπάτρικ και Τζεβόντε Χόκινς σε καίρια σημεία. Θα προτιμήσουμε, όμως, να ξεχωρίσουμε τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, που είχε σταθερά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μία απόδοση σε υψηλό επίπεδο, αποτελώντας ένα βασικό «εργαλείο» για τον Χολαργό, τελειώνοντας με 19 πόντους (3/3 δ., 1/6 τρ., 10/11 β.), εννέα ριμπάουντ και τρεις ασίστ, με δύο λάθη σε 29:45 λεπτά συμμετοχής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν έχεις 10 χαμένες βολές (17/27 έναντι 21/27 του Χολαργού), τότε ένα τέτοιο νούμερο μπορεί να αποτελέσει τη μεγάλη σου «πληγή», ειδικά σε εκτός έδρας παιχνίδι, με τις κατοχές ακριβώς ίδιες και τα σουτ εντός παιδιάς να μην έχουν μεγάλη απόκλιση (24/57 έναντι 22/54). Αυτή, μάλλον, ήταν η ειδοποιός διαφορά στους αριθμούς Χολαργού και ΠΑΟΚ, μιας και στη στατιστική αυτή δεν είναι εύκολο να αποτυπωθεί στη στατιστική η πολύ πιο ατομική προσέγγιση, που επίσης είχαν οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ