19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χολέβας στο basketa.gr «Δεν πειθαρχούμε λογικό το lockdown, το Πέρα έκανε ένα refresh»

Λίγο πριν την άρση των πρωταθλημάτων, το Πέρα πήρε την πρώτη του νίκη στον 3ο όμιλο της Γ Εθνικής. Η ομάδα του Θεοδόση Χολέβα πανηγύρισε το «διπλό» μέσα στην Ερμιόνη απέναντι στην ομώνυμη ομάδα με 90-69, έχοντας δημιουργήσει μια καινούργια και νεανική ομάδα την τρέχουσα σεζόν.

Μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ο προπονητής του Πέρα μίλησε στο Basketa.gr για τη νίκη, για την δυσκολία του ομίλου, αλλά και την καραντίνα. Μάλιστα αποκάλυψε ότι η ομάδα του πέρασε covid-19 λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, κάτι που επηρέασε στην προετοιμασίας της, ενώ ξεκαθάρισε ότι περίμενε το δεύτερο lockdown καθώς δεν πειθαρχούμε σαν λαός.

Περίμενες ότι η χώρα μας θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε καθεστώς lockdown;
«Μπορώ να πω πως το περίμενα. Από την εικόνα που έχω στους δρόμους δεν πειθαρχούμε σαν λαός. Ο καιρός βοηθάει στην έξαρση του ιου. Τα μέρα δεν πιστεύω πως τηρήθηκαν καθ' ολοκληρία οπότε, ναι πίστευα πως θα υπήρχε ξανά lockdown».

Την πρώτη φορά η διακοπή του πρωταθλήματος έγινε προς το τέλος του, τώρα στην αρχή. Η επιστροφή των ομάδων στα γήπεδα και στα αγωνιστικά καθήκοντα, θα γίνει, πως θεωρείς ότι θα γίνει, και πότε;
«Κατ’ αρχάς δεν γνωρίζω αν θα επιστρέψουμε, σίγουρα όταν μας δοθεί η άδεια να ξεκινήσουμε προπονήσεις οι ομάδες για να επανέλθουν θέλουν μίνιμουμ ένα μήνα προετοιμασία ξανά. Όταν σταματάς μέσα σε 15 μέρες όλες οι προσαρμογές που έχεις κάνει από την προετοιμασία χάνονται. Οπότε για τους αθλητές θα είναι από δύσκολο έως επικίνδυνο. Θα πρέπει να ορίσουν μια ημερομηνία επανεκκίνησης των προπονήσεων και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις κοντά στο μήνα μετά. Προέχει πάντα η υγεία όλων και σαφέστατα για μια ομάδα η υγεία των αθλητών της αλλά και των αντιπάλων».

Όσον αφορά το Πέρα, φέτος το καλοκαίρι η ομάδα άλλαξε σελίδα, αποφάσισε να κάνει μια νέα αρχή και εσύ ανέλαβες το πόστο του προπονητή, τι κατάσταση βρήκες στην ομάδα και πως έχεις στο μυαλό σου το πλάνο της επόμενης μέρας;
«Η ομάδα δεν μπορώ να πω πως άλλαξε σελίδα, έκανε όμως ένα refresh. Από την περσινή ομάδα έμειναν μόνο τρία παιδιά, εκ των οποίων ο ένας έφηβος. Ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών στη φετινή ομάδα είναι τα 23 έτη. Όπως καταλαβαίνεται είναι μια ομάδα με ταλέντο μεν, αλλά απειρία δε. Θέλουμε να χτίσουμε έναν κορμό με νέους παίκτες οι οποίοι να βοηθήσουν την ομάδα αλλά και να βοηθηθούν. Το κλίμα είναι καλό, η διοίκηση είναι σταθερή και η ομάδα θέλουμε να έχει έναν νεανικό χαρακτήρα με ταλέντο που να βγάζει υγεία...η κατηγορία είναι δύσκολη αλλά έχουμε πίστη!».

Το «διπλό» μέσα στη Ερμιόνη πως ήρθε;
«Δεν θεωρώ πως ήταν έκπληξη. Τα παιδιά είναι κάθε μέρα στο γήπεδο. Η ομάδα ήταν απροπόνητη λόγω των κρουσμάτων που είχε από τον κορονοιό. Με τέσσερις μέρες προπόνηση παίξαμε την πρώτη αγωνιστική. Είχαμε μια καλή εικόνα όπως και στη δεύτερη αγωνιστική η εικόνα της ομάδας ήταν σαφώς πιο βελτιωμένη. Κάθε παιχνίδι το προσεγγίζουμε διαφορετικά και είμαστε στο γήπεδο για να παλέψουμε για τη νίκη. Ξαναλέω πως η ομάδα είναι νεανική και είναι δύσκολο να διαχειριστούν τα παιδιά συναισθήματα και καταστάσεις κατά τη διάρκεια ενός πρωταθλήματος αλλά εδώ είμαστε για να το δουλέψουμε. Ήταν ένα παιχνίδι για να συνοψίσω που παίξαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα καλά και έτσι ήρθε η νίκη. Συγχαρητήρια στον πολύ καλό μου φίλο προπονητή Καλαϊτζάκη για τη δουλειά στην Ερμιόνη. Ήμασταν και λίγο τυχεροί καθώς δεν έπαιζε ο πρώτος τους σκόρερ και παίκτης κλειδί για αυτούς, ο Αγγελής».

Αυτό για τα κρούσματα στην ομάδα σας δεν έγινε ποτέ γνωστό, πως το περάσατε; Μπήκατε σε καραντίνα;
«Ναι μπήκαμε καραντίνα για δεκαπέντε ημέρες. Κανονικά, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα. Για δεκαπέντε μέρες σταμάτησαν τα πάντα. Από εκεί και έπειτα  ζητήσαμε αναβολή της πρώτης αγωνιστικής, γιατί οι παίκτες θα έκαναν μόλις τρεις προπονήσεις για να παίξουν αγώνα και δεν μας δόθηκε η αναβολή».

Το Πέρα αγωνίζεται στον 3ο, έναν όμιλο με αντιπάλους πολύ έμπειρους, αλλά και αρκετές νεανικές ομάδες όπως εσείς, πως θα τον χαρακτήριζες; Τι βαθμό δυσκολία θα έδινες;
«Είναι πολύ δύσκολος όμιλος. Πέφτουν πέντε ομάδες. Εμπειρία υπάρχει και μάλιστα πολύ στις αντίπαλές ομάδες. Έχει πάρα πολύ καλές ομάδες ο όμιλος μας. Για εμένα οι 3-4 είναι επιπέδου Β Εθνικής».

Στόχος είναι η παραμονή; Ποια ομάδα θεωρείς ως φαβορί για την παραμονή;
«Στόχος μας φέτος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Φαβορί για την παραμονή όπως έχει δείξει έως τώρα είναι η Ελευθερία Μοσχάτου. Έχει ένα πολύ καλό σύνολο και έναν εξαιρετικό προπονητή και φίλο, τον Γιώργο το Σίμο. Η δουλειά και η προσωπικότητα του φαίνεται στην ομάδα του. Πιστεύω λοιπόν πως η Ελευθερία θα σωθεί εύκολα».

Για σένα είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνεις πόστο πρώτου προπονητή, πως είναι το «βήμα» αυτό;
«Κοίτα στην ομάδα είμαι χρόνια προπονητής αλλά στις ακαδημίες. Πέρυσι ξεκίνησα βοηθός στη Δάφνη Δαφνίου στην Α2. Γυμναστής είμαι στο επάγγελμα, οπότε το θεωρώ σαν φυσική εξέλιξη. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη Γκαναβία για όσα έχει προσφέρει στο σύλλογο και για τη βοήθεια που μου παρείχε τόσα χρόνια σαν προπονητής, αλλά και σαν φίλος πλέον όπως και τη διοίκηση του Πέρα που με εμπιστεύτηκε».

Από την Δάφνη γιατί έφυγες;
«Κάποια στιγμή λόγω Δήμου άλλαξαν οι ώρες προπονήσεων στο γήπεδο. Οπότε δεν μπορούσα να συνδυάσω και τα δύο. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον Μάη Κωνσταντινίδη για την εμπιστοσύνη να μου δώσει το πόστο του βοηθού προπονητή δίπλα του, αλλά και τους ανθρώπους της Δάφνης Δαφνίου.

Προσωπικός σου στόχος ποιος είναι; Τι επιδιώκεις ως προπονητής;
«Σίγουρα η ομάδα να μείνει κατηγορία και να παίξει καλό μπάσκετ. Το αγαπώ το μπάσκετ. Θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική και θέλω να φτάσω σε υψηλό επίπεδο μέσω της δουλειάς μου. Σίγουρα χρειάζεται και τύχη. Προσπαθώ και ίσως να ανταμειφθώ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ