21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χειρουργείται στο κεφάλι ο Κούριτς

Την πόρτα του χειρουργείου περνά ο Κάιλ Κούριτς προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο κεφάλι. Η είδηση προκαλεί αρχικά σοκ σε όσους γνωρίζουν την περιπέτεια του Αμερικανού, ο οποίος το 2015, όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Γκραν Κανάρια, διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Υποβλήθηκε τότε σε επέμβαση κατά την οποία τοποθετήθηκαν κάποια εμφυτεύματα στο κεφάλι, στο σημείο όπου άνοιξε το κρανίο για να υπάρξει πρόσβαση στον εγκέφαλο.

Έκτοτε η κατάσταση της υγείας του αποκαταστάθηκε πλήρως, ο Κούριτς συνέχισε τη ζωή και την καριέρα του φυσιολογικά, πήρε μάλιστα μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα και εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο επικίνδυνους σουτέρ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ωστόσο στις 22 Αυγούστου, μία μέρα πριν η αποστολή της Μπαρτσελόνα αναχωρήσει για την Ανδόρα, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, χτύπησε στη διάρκεια της προπόνησης στο κεφάλι. Στο σημείο, όπου είχε τοποθετηθεί ένα από τα εμφυτεύματα. Αποδείχθηκε ότι το εμφύτευμα είχε σπάσει και έπρεπε να τοποθετηθεί καινούριο.

Δεν ήταν όμως τόσο απλό. Εστάλη στις ΗΠΑ, όπου φτιάχτηκε ένα νέο, ακριβώς ίδιο, και πλέον είναι έτοιμο να τοποθετηθεί στο κεφάλι του. Αυτό θα κάνουν οι χειρουργοί στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης. Κι απ' ό,τι λένε οι ειδικοί, πρόκειται για μια μάλλον απλή επέμβαση. Ο Κάιλ Κούριτς μετά από περίπου δύο εβδομάδες θα μπορεί να επανέλθει στις προπονήσεις και στις αρχές Οκτωβρίου υπολογίζεται ότι θα μπορεί να παίξει και σε αγώνες.

Το πρόβλημα δεν είχε να κάνει με τον όγκο που είχε αφαιρέσει πριν από πέντε χρόνια, αλλά ευτυχώς ήταν πολύ πιο απλό. Και ο Αμερικανός θα είναι σύντομα απολύτως καλά...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ