23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Χατζηδάκης: «Για την καλύτερη δυνατή θέση» (pics)

Για τις θέσεις κατάταξης 9-16 θα αγωνιστεί η Εθνική Ελλάδας Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λετονία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε από τη Γαλλία στο Βέντσπιλς, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Μάνος Χατζηδάκης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, παραδέχθηκε πως αυτό που τους στενοχωρεί περισσότερο είναι πως μπορούσαν να τα καταφέρουν, αλλά πλήρωσαν τις λανθασμένες επιλογές τους στο φινάλε.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δίναμε το πιο σημαντικό παιχνίδι μέχρι τώρα στο τουρνουά και παρόλο που βρεθήκαμε αρκετά νωρίς πολύ πίσω στο σκορ καταφέραμε να το γυρίσουμε και να περάσουμε μπροστά. Δυστυχώς κάποιες κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση μάς στέρησαν την πρόκριση στο τέλος. Στενοχωριόμαστε περισσότερο γιατί ξέρουμε πως μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, όμως προχωράμε, γιατί έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας».

Θέμα υποβιβασμού στη Β’ Κατηγορία δεν τίθεται για τη «γαλανόλευκη», καθώς η χώρα μας έχει αναλάβει να διοργανώσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων Α’ Κατηγορίας 2019. Αυτό, πάντως, δεν βρίσκεται στο μυαλό του Έλληνα σέντερ και των συμπαικτών του. Όπως πρόσθεσε, άλλωστε, εν όψει της αναμέτρησης με τους Ίβηρες που θα γίνει την Παρασκευή (03/08, 14.00) στη Ρίγα: «Παίζουμε με την Ισπανία που, αν και έχασε από το Μαυροβούνιο, παραμένει μία από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Θα τα δώσουμε όλα για να διεκδικήσουμε την καλύτερη θέση που μπορούμε. Είναι κάτι που το θέλουμε εμείς οι ίδιοι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ