20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χατζάρες, χαρακίρια και μια πόρτα που δεν κλείνει

Η επιτροπή με τα πιο... στραβά μάτια ίσως και σε όλο το ελληνικό κράτος, η επιτροπή που όλοι εύχονταν να... πέσουν στα χέρια τους γνωρίζοντας ότι θα ξεπερνούσαν ό,τι πρόβλημα κι αν είχαν, η επιτροπή που άπαντες συμφωνούσαν ότι μόνο κακό κάνει στον ελληνικό αθλητισμό και έπρεπε να καταργηθεί, ξαφνικά "ξύπνησε", θυμήθηκε ότι υπάρχουν νόμοι για να εφαρμόζει και συντέλεσε το να έρθουν τα πάνω... πιο κάτω στην Basket League!

Λες και... θιγμένη από την αποφασιστική πρωτοβουλία των ΚΑΕ να ζητήσουν νομοθετική ρύθμιση για να αποκτήσει ο ΕΣΑΚΕ δικαίωμα Επιτροπής Αδειοδότησης και να μπορεί να σφραγίσει το ξέφραγο αμπέλι της ΕΕΑ, η εν λόγω κρατική επιτροπή πήρε... χατζάρα και άρχισε να αποκεφαλίζει εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου και αδιαφορώντας για το πνεύμα και για το αν υπήρχαν στοιχεία παρεξήγησης. Μείον δύο λοιπόν από το πρωτάθλημα.

Πριν πάρει μπρος η ΕΕΑ, είχαμε τα προεόρτια, εδώ όχι με... αποκεφαλισμούς αλλά με "αυτοχειρίες". Δύο μαγαζιά που έδειχναν στρωμένα και "γωνία", αποφάσισαν από μόνα τους να κατεβάσουν ρολά κρίνοντας ότι το περιβάλλον δεν είχε κάτι άλλο να τους προσφέρει σε ένα πρωτάθλημα που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και κανείς δεν ασχολείται σοβαρά μαζί του. Το Ρέθυμνο έκανε την αρχή, ο Ηφαιστος ακολούθησε και τα πρώτα "μείον δύο" της επόμενης Basket League ήταν γεγονός χωρίς να χρειαστούν νόμοι και εξωτερικές αποφάσεις. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα ενός επί χρόνια παρατημένου πρωταθλήματος, με ανύπαρκτες διοικήσεις που νοιάζονταν μόνο για μικροπολιτικές, ατομικά συμφέροντα και ισορροπιστικές πρακτικές άλλων δεκαετιών.

Κι αν αναρωτηθεί κάποιος "τι άλλο μας περιμένει", έχει πράγμα, όρεξη να 'χουμε. Στον ΕΣΑΚΕ περιμένουν το περίφημο αθλητικό νομοσχέδιο που μέσα στο μείζον θέμα των εκλογών στις ομοσπονδιών αναμένεται να έχει και πραγματάκια για την λίγκα. Κι αν πλέον η "μεταβίβαση" του δικαιώματος αδειοδοτήσεων για φέτος... ωχριά αφού προέκυψε η κανονική επιτροπή, το άλλο για την αύξηση της εγγυητικής επιστολής έχει ψωμί. Αν επικυρωθούν τα +140 χιλιάρικα, θεωρείται απίθανο να καταφέρουν όλοι οι εναπομείναντες με δικαίωμα συμμετοχής να τα καλύψουν. Η πόρτα της εξόδου, μάλλον θα ξανανοίξει. 

Εχει κι άλλο, μην φεύγετε. Αυτό κι αν είναι θέμα. Η FIBA έστειλε... διευκρίνιση, για να το πούμε κομψά, για το τι σημαίνει απαγόρευση μεταγραφών. Καμία μεταγραφή. Τόσο απλά. Ούτε γηγενή παίκτη, ούτε αλλοδαπού που έπαιζε στην χώρα της ομάδας που έχει BAN και απαγόρευση. Για όσους πιθανώς δεν το έχουν πληροφορηθεί, ο Αρης έχει οκτώ (8) BAN. Αρα και θα πρέπει να ρυθμίσει όλες αυτές τις υποθέσεις, με διακανονισμούς και πρώτες δόσεις εννοείται για να μπορεί να φτιάξει ομάδα. Πώς είπατε;

Μέσα σε όλα, υπάρχει και ο Πανιώνιος που λύση ψάχνει και λύση δεν φαίνεται να βρίσκει στην πρόθεση του Γιώργου Χριστοδουλόπουλου να πουλήσει την ΚΑΕ. Στην Νέα Σμύρνη εκφράζουν ανοιχτά πλέον ανησυχίες για το μέλλον, φοβούμενοι τα χειρότερα, μακριά και από τις εθνικές κατηγορίες ακόμα.

To ότι δεν θα φτάναμε ποτέ σε 16 ομάδες που όλοι υποψιάζονταν όταν αποφασίστηκε ο μη υποβιβασμός από την Basket League και η άνοδος από την Α2, ήταν το εύκολο. Το νούμερο που θα "κλειδώσει" το ερχόμενο πρωτάθλημα ακόμα είναι δύσκολο. Το "12" μοιάζει με ταβάνι και η ευκαιρία υπάρχει να αποδειχθεί ότι ουκ εν τω πολλών το ευ. 

Κεντρικά έσοδα έτσι κι αλλιώς θα υπάρχουν για... χαρτζιλίκι, ήδη ακούστηκε κάτι στην τελευταία συνεδρίαση για 250 χιλιάρικα από τον κεντρικό χορηγό! Οσοι αποφασίσουν να τον περπατήσουν τον δρόμο λοιπόν, αφ' ενός θα έχουν περάσει το αρχικό κρας τεστ, αφ' ετέρου θα είναι αποφασισμένοι να τα βγάλουν πέρα. Η "αυτοκάθαρση" που έβαλαν μπρος στον ΕΣΑΚΕ... παράγινε, η μπάλα πήρε δίκαιους και άδικους και η συνέχεια θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ