30.4 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Χαρτί & μολύβι, άνοδος & πτώση

Το πρωτάθλημα της Α2 πλησιάζει στο τέλος του καθώς απομένουν τρεις αγωνιστικές και το basketa.gr τα βάζει κάτω για να δει ποιος θα ανέβει και ποιος θα ακολουθήσει το Παγκράτι στην Β' Εθνική.

Η νίκη του Χολαργού επί του Πανιωνίου την περασμένη Τετάρτη, έβαλε “φωτιά” στο πρωτάθλημα, όσον αφορά την κορυφή καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης, όχι μόνο “έπεσε” από αυτή αλλά υποχώρησε στην 3η θέση. Ο Ηρακλής και ο Δούκας από την άλλη, έκαναν αυτό που έπρεπε, αλλά αμφότεροι έχουν δύσκολο έργο έως το φινάλε για να παραμείνουν ως έχει! Τρεις αγωνιστικές πριν η κανονική περίοδος φτάσει στο τέλος, το basketa.gr παίρνει χαρτί και μολύβι και αναλύει τα δεδομένα που θα στείλουν τον έναν στην Basket League και τους άλλους δύο στα playoffs με πλεονέκτημα έδρας.

Ηρακλής

Τα πράματα είναι πολύ απλά για τον “Γηραιό”. Από την στιγμή που ανέβηκε στην πρώτη θέση, πρέπει να πάρει και τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια για να στεφτεί πρωταθλητής και να επιστρέψει στην Basket League. Το πρόγραμμα του, ωστόσο, είναι το δυσκολότερο από αυτό των υπολοίπων δύο καθώς το Σάββατο θα υποδεχτεί τον Αίολο Αστακού (22/4) και την επόμενη εβδομάδα θα “κατηφορίσει” έως το Κερατσίνι. Αν καταφέρει και επιβληθεί του Φάρου (29/4), πέρα του ότι θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα πετύχει κάτι μέσα στο “σπίτι” του, στις 6 Μαΐου και στο παιχνίδι κόντρα στον Αμύντα, θα ετοιμάζεται για την στέψη!

Δούκας

Ομάδα που “χτίστηκε” για να ανέβει στην Basket League, “ταλαιπωρείται” από τις δύο ήττες από τον Ηρακλή. Αυτή την στιγμή είναι στην δεύτερη θέση και λογικά σε αυτή θα παραμείνει με το πέρας της 27ης αγωνιστικής καθώς δύσκολα να απειληθεί από την Καβάλα (22/4), πόσο μάλλον όταν το ματς είναι στην έδρα του. Γηπεδούχος και την προτελευταία αγωνιστική, θα υποδεχτεί τον Εθνικό (29/4) και αν έχει κάνει το 2x2 θα παίξει την τελευταία αγωνιστική την άνοδο του στην Νέα Σμύρνη και στο ντέρμπι με τον Πανιώνιο (6/5). Αυτό βέβαια προϋποθέτει, ο Ηρακλής να έχει χάσει δύο παιχνίδια κι όχι ένα καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας, ο “Γηραιός” υπερτερεί.

Πανιώνιος

Από κει που ήταν πρώτος, με μία ήττα βρίσκεται τρίτος! Για να επανέλθει στην κορυφή και συνάμα στην Basket League, o Πανιώνιος θα περιμένει ένα στραβοπάτημα του Ηρακλή (ελπίζει στον Φάρο γι' αυτό) και ο ίδιος να κάνει το 3x3. Κόντρα στον Αρκαδικό (22/4) αναμένεται να έχει εύκολο έργο, με τον ΓΣΛ (29/4) θεωρείται δεδομένο και θα παίξει με τον Δούκα (6/5) την άνοδο του. Μεγάλη απώλεια ο Σάκης Καρύδας με τον τραυματισμό του να αλλάζει τις ισορροπίες της ομάδας. Σκόρερ και καλός δημιουργός, άριστος γνώστης κατηγορίας κι άνθρωπος των ανόδων, έβαλε έναν… δυνατό πονοκέφαλο στον Νίκο Οικονόμου.

Φάρος Κερατσινίου

Αποτελεί κοινή παραδοχή πως η ομάδα του Κερατσινίου διαθέτει το ποιο ποιοτικό ρόστερ της κατηγορίας. Απλά, όπως είχε πει και ο Βαγγέλης Τσάπας “παίζουμε πολλές φορές τον λαγό με την χελώνα”. Η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, βρίσκεται στην 4η θέση, την πρώτην δεν την αγγίζει αλλά μπορεί την 2η. Δεν είναι βέβαια στο χέρι της αλλά τα σενάρια είναι υπαρκτά και έχουν να κάνουν με δύο ήττες που πρέπει να κάνουν Δούκας και Πανιώνιος και παράλληλα ο Φάρος να κερδίσει Ηράκλειο (22/4), Ηρακλή (29/4) και ΑΕΛ (6/5).

Αίολος Αστακού

Η ομάδα που συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και λογικά, σε αυτή θα τερματίσει. Κόντρα σε Ηρακλή (22/4), ΑΕΛ (29/4) και Μαχητές Δόξας Πεύκων (6/5), θεωρείται σίγουρο πως θα κάνει την μία νίκη που χρειάζεται (πιο εύκολο να κερδίσει την ΑΕΛ στον Αστακό) έτσι ώστε, στην παρθενική της συμμετοχή στην Α2, να παίξει στα playoffs.

Εθνικός

Μαθηματικά, έχει ελπίδες να κατακτήσει την 5η θέση και να παίξει στα playoffs. Δεν εξαρτάται όμως από την ίδια. Σίγουρη μοιάζει η επιτυχία επί του ΓΣΛ (22/4) αλλά μετά θα παίξει στο Δαϊς κόντρα στον Δούκα (29/4) και την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί την Καβάλα (6/5). Αν κάνει το 3x3 και ο Αίολος χάσει και τα τρία παιχνίδια, τότε θα παίξει στα playoffs καθώς στην ισοβαθμία, θα υπερτερεί της ομάδας του Αστακού.

Μετά το Παγκράτι, ποιος;

“Σφαγή” για τον άνοδο, χαμός στο ίσωμα για την σωτηρία. Το Παγκράτι έχει πετάξει εδώ και καιρό λευκή πετσέτα και πρώτη υποψήφια ομάδα για να το ακολουθήσει, είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος Λαρισαίων. Η ΑΕΛ δύσκολα να βρεθεί στα play out και γίνεται… πανικός για το ποιες ομάδες θα παίξουν σε αυτά με το πλεονέκτημα έδρας.

ΑΕΛ

Αποτέλεσε την ομάδα έκπληξη του πρώτου γύρου αλλά στον δεύτερο, έκανε εννέα ήττες στα 12 παιχνίδια που έχει παίξει με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 10η θέση. Παρ' όλα αυτά, κρατάει την απ' ευθείας σωτήρια στα χέρια της καθώς αν κερδίσει τους Μαχητές Δόξας Πεύκων (22/4), ξεμπέρδεψε. Είναι το πιο εύκολο, θεωρητικά, παιχνίδι που έχει να δώσει καθώς ακολουθούν ταξίδι στον Αστακό (29/4) και φιλοξενία στον Φάρο (6/5).

Αρκαδικός

Όσο ζει, ελπίζει στην αποφυγή των play out. Δεν είναι στο χέρι του όμως καθώς η ΑΕΛ βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω. Αν τελικά παίξει την σωτήρια του στο μίνι τουρνουά των play out, θα το κάνει με πλεονέκτημα έδρας. Την τρέχουσα αγωνιστική θα παίξει στην Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο (22/4), την προτελευταία θα υποδεχτεί το Ψυχικό (29/4) και την τελευταία θα παίξει στο Παγκράτι (6/5). Μια νίκη της είναι αρκετή για να πάρει το πλεονέκτημα και αν η λογική επικρατήσει, οι Αρκάδες θα παίξουν με το Ηράκλειο την σωτηρία τους με την σειρά να ξεκινάει από 1-1.

Μαχητές Δόξας Πεύκων

Σίγουρη η παρουσία τους στα play out, αναζητάνε το πλεονέκτημα το οποίο (λογικά) θα κριθεί την προτελευταία αγωνιστική στην Καβάλα (29/4). Νωρίτερα παίζουν στην Λάρισα κόντρα στην ΑΕΛ και την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτούν τον Αίολο Αστακού.

Καβάλα

Ακριβώς το ίδιο σενάριο με τους Μαχητές. Το μεταξύ τους παιχνίδι στις 29 Απριλίου, θα κρίνει ποιος από τους δύο θα παίξει στα play out με πλεονέκτημα έδρας. Πριν το ντέρμπι, η ομάδα του Νίκου Πενταζίδη θα βρεθεί στο Μαρούσι για να παίξει με τον Δούκα (22/4), ενώ την τελευταία αγωνιστική, θα ταξιδέψει έως την Καλλιθέα για το ματς με τον Εθνικό (6/5).

Ηράκλειο

“Φλερτάρει” ακόμα και με τον απ' ευθείας υποβιβασμό του αν και αυτό το σενάριο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Το λογικό είναι να παίξει στα play out με μειονέκτημα. Μπροστά του θα βρει τον Φάρο (22/4), τον Αμύντα (29/4) και τον Χολαργό (6/5).

Γυμναστικός Σύλλογος Λαρισαίων

Η επικρατέστερη ομάδα για να ακολουθήσει το Παγκράτι στην Β' Εθνική. Απέχει δύο βαθμούς από τα play out και πρέπει να κάνει μόνο νίκες για να μπει σε αυτά καθώς επίσης και έναν συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων. Μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να σωθεί καθώς θα παίξει με ομάδες που έχουν ακόμα στόχους. Ο Εθνικός (22/4) ελπίζει στην 5η θέση, ο Πανιώνιος (29/4) θέλει την κορυφή και μόνο το Ψυχικό (6/5) είναι αδιάφορο.

Η βαθμολογία (σε 26 αγώνες)

  1. Ηρακλής 51
  2. Δούκας 50
  3. Πανιώνιος 50
  4. Φάρος Κερατσινίου 48
  5. Αίολος Αστακού 44
  6. Εθνικός 41
  7. Χολαργός 41
  8. Αμύντας 40
  9. Ψυχικό 40
  10. ΑΕΛ 39
  11. Αρκαδικός 37
  12. Μαχητές Δόξας Πεύκων 36
  13. Καβάλα 36
  14. Ηράκειο 34
  15. ΓΣΛ 32
  16. Παγκράτι 29

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ