18.2 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Χαρισμίδης στο Basketa: «Η Ελευθερούπολη είναι ένα όμορφο όραμα»

H Ελευθερούπολη συνεχίζει "τραίνο" την πορεία της στην Β΄Εθνική, μετά και από τη νίκη της απέναντι στη Χαλκηδόνα. Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου βρίσκεται στη δεύτερη θέση και συγκατοικεί με το Αγρίνιο, στη μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες για το ποιος θα είναι αυτός που θα ακολουθήσει το Ανατόλια στην Α2.

Ο Τάσος Χαρισμίδης ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης απέναντι στη Χαλκηδόνα, και μιλώντας στο Basketa.gr αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία της Ελευθερούπολης, στην ομάδα-σταθμό για την καριέρα του, στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής αλλά και στις φιλοδοξίες του για τη φετινή σεζόν.

Την Κυριακή πετύχατε μία μεγάλη νίκη απέναντι στην Χαλκηδόνα, η οποία συνδυάστηκε με μία πολύ καλή εμφάνιση από εσένα, τι σημασία θεωρείς ότι έχει αυτή η νίκη τόσο για εσένα όσο και για την ομάδα;

«Ήταν σίγουρα μία σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, απέναντι σε μία ομάδα που κατά καιρούς έχει δείξει ότι μπορεί να πάρει αποτελέσματα. Εμείς κρατάμε μόνο τους δύο βαθμούς οι οποίοι φυσικά ήρθαν μέσα από συνολική προσπάθεια».

Εξακολουθείτε να βρίσκεστε στην δεύτερη θέση μαζί με το Αγρίνιο, πιστεύεις ότι η αναμέτρησή σας θα είναι αυτή που θα κρίνει και την άνοδο;

«Η αλήθεια είναι πως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι το παιχνίδι με το Αγρίνιο. Όσο κλισέ κι αν ακουστεί, κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, και έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την αναμέτρηση με το Αγρίνιο».

Στην αρχή της σεζόν η Ελευθερούπολη δυσκολεύτηκε λίγο να βρει το ρυθμό της, πλέον όμως έχει μπει σε θετική πορεία. Ποια ήταν τα στοιχεία που σας κράτησαν πίσω στην αρχή της χρονιάς;

«Νομίζω έπαιξε ρόλο το γεγονός πως είμαστε μία καινούρια ομάδα οπότε χρειαστήκαμε χρόνο μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας. Βέβαια παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, δουλέψαμε όλοι σκληρά και εν τέλει καταφέραμε να ισορροπήσουμε την κατάσταση και να πάρουμε νίκες».

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν το καλοκαίρι στην Ελευθερούπολη; Θα έλεγες πως έπαιξε ρόλο η διοίκηση στην επιλογή σου;

«Σίγουρα έπαιξε ρόλο η διοίκηση. Είναι άνθρωποι που γνωρίζω χρόνια τώρα. Οραματίστηκαν κάτι πολύ όμορφο και "νοικοκυρεμένο" παρά τις δυσκολίες των καιρών. Ελπίζω πραγματικά η ομάδα να συνεχίσει να πηγαίνει καλά γιατί πρόκειται για μία όμορφη και υγιή προσπάθεια».

Έχοντας βιώσει αρκετές ανόδους, θεωρείς πως θα το ζήσεις ξανά φέτος με την Ελευθερούπολη; Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου μετρ των ανόδων;

«Το αν πραγματικά είμαστε αυτοί που αξίζουν την παραμονή θα το δούμε στο τέλος της χρονιάς. Προσωπικά φυσικά και θα ήθελα να το ζήσω, όπως φαντάζομαι και όλοι στην ομάδα. Όσο για τον τίτλο του "μετρ των ανόδων", δε θα το έλεγα. Υπάρχουν τόσοι παίκτες που έχουν πάρει ανόδους».

Έχεις περάσει από αρκετές ομάδες στην καριέρα σου, ποια θα έλεγες ότι ήταν σταθμός για εσένα;

«Δε θέλω σε καμία περίπτωση να αδικήσω καμία από τις ομάδες που ήμουν. Θα έλεγα ωστόσο ότι αυτό που μου έχει μείνει είναι η θητεία μου στα Τρίκαλα το 2007. Ήταν πολύ ξεχωριστή, είχε αυτό το "κάτι παραπάνω"».

Πώς βλέπεις γενικότερα το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής φέτος;

«Το πρωτάθλημα είναι αξιόλογο. Όλες οι ομάδες παλεύουν τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Αν σε ένα παιχνίδι δε δείξεις την απαραίτητη συγκέντρωση τότε θα το πληρώσεις».

Θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στη Δράμα και τον ΚΑΟΔ; Πώς βλέπεις τη γενικότερη προσπάθεια της ομάδας φέτος;

«Η θέληση μερικές φορές μπορεί να μη φτάνει. Ο ΚΑΟΔ ψάχνει σιγά σιγά το δρόμο του και ελπίζω κάποια στιγμή να ξαναμπεί δυναμικά στις Εθνικές κατηγορίες».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για τη φετινή σεζόν σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο;

«Οι φιλοδοξίες μου σε ατομικό επίπεδο πάντα θυσιάζονται για το καλό της ομάδας. Όσον αφορά στην ομάδα, αν το αξίζουμε θα καταφέρουμε το καλοκαίρι να ανέβουμε κατηγορία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ