21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χαρδαλιάς: “Πολύ νωρίς να μιλάμε για επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα”

Ένα βασικό ερώτημα που απασχολεί όλες τις αθλητικές ομάδες και ασφαλώς και αυτές του μπάσκετ, είναι αν θα επιτραπεί τη νέα σεζόν η παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων. Η απάντηση σε αυτό θα είναι κρίσιμη, δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος των εσόδων των ομάδων προέρχεται από τα εισιτήρια, διαρκείας και απλά, που διαθέτουν κάθε φορά. Κι αν δεν μπει κόσμος στο γήπεδο, δεν θα κοπούν εισιτήρια και η "τρύπα" στα έσοδα θα είναι πολύ μεγάλη και στις περισσότερες περιπτώσεις καθοριστική για τον καταρτισμό των μπάτζετ.

Δυστυχώς ο κορωνοϊός επιμένει σε παγκόσμιο επίπεδο και στην Ελλάδα φυσικά, όπου η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε σχέση με το διάστημα αμέσως μετά την καραντίνα. Πράγμα που καθιστά τις αρχές ιδιαίτερα επιφυλακτικές στο να συζητήσουν αυτό το ζήτημα. Θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλο για να δούμε αν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί τη νέα σεζόν η είσοδος φιλάθλων στα γήπεδα, έστω και κατά ένα ποσοστό της χωρητικότητάς τους, αν και η πρώτη δήλωση που έγινε αρμοδίως για το θέμα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική.

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ρωτήθηκε για το αν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα. Η απάντησή του δεν άφησε μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας:

«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση όμως σας παραπέμπω στο Υφυπουργείο Αθλητισμού. Όποιες εισηγήσεις υπάρχουν, θα πρέπει να βασιστούν στα πραγματικά δεδομένα και το βασικότερο είναι πάνω στα βασικά επιδημιολογικά δεδομένα της εποχής, στην οποία θα προταθεί να υπάρχει μικρή ή μεγάλη επιστροφή των φιλάθλων».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ