25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Χαραλαμπόπουλος: «Πρότυπο για εμάς ο Κόνιαρης»

Το… δρόμο στους συμπαίκτες του στην Εθνική έδειξε ο Αντώνης Κόνιαρης, που παρά τους τραυματισμούς του κατάφερε να επιστρέψει και να εντυπωσιάσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 της Κρήτης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, τερματίζοντας αήττητο στη διοργάνωση, με το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να εκφράζει την υπερηφάνεια του με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sportday». Ο αρχηγός των νέων πρωταθλητών Ευρώπης αναφέρθηκε και στον 19χρονο γκαρντ του ΠΑΟΚ, ο οποίος -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- αποτελεί πρότυπο για εκείνους. Αναλυτικά όλα όσα είπε ο διεθνής φόργουορντ του Παναθηναϊκού…

Για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 της Κρήτης: «Ήταν το καλύτερο φινάλε μιας μεγάλης κι αγαπημένης παρέας που ξεκίνησε το 2013 κι έφτασε ως εδώ. Νιώθω περήφανος. Όταν αρχίσαμε τη δουλειά, σκέφτηκα ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Πολλά από τα παιδιά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους καθώς από ένα σημείο και μετά παίζαμε «τελικούς» και είχαμε την πίεση. Το θέλαμε σαν τρελοί και το κατακτήσαμε. Η ανατροπή κόντρα στην Λιθουανία μας έδωσε φτερά. Μας ανέβασε ψυχολογικά, όπως φυσικά και το τρίποντο του Αντώνη (Κόνιαρη). Αποτελεί πρότυπο για εμάς. Ξεπέρασε τους τραυματισμούς του, δούλεψε σκληρά και επέστρεψε δριμύτερος».

Για την απόφασή του να σηκώσει το τρόπαιο μαζί με τον τιμ μάνατζερ, Δήμητρη Καρβέλα: «Ήταν ο ψυχολόγος μας. Ο άνθρωπος που μας ανέβαζε το ηθικό με τις ατάκες του. Επειδή αντιμετωπίζει κι ένα πρόβλημα υγείας, θέλαμε να κάνουμε τα πάντα για να του το αφιερώσουμε. Για εμένα ήταν ιδιαίτερη στιγμή, καθώς με γνωρίζει από παιδάκι στο Αιγάλεω».

Για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ηλία Παπαθεοδώρου, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του προπονητικού επιτελείου της ελληνικής ομάδας: «Έχουν σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία, καθώς δεν κοιμούνταν τα βράδια με σκοπό να μας αναλύσουν τους αντιπάλους με τον καλύτερο τρόπο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ