23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χαραλαμπίδης: «Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει ένα σημείο αναφοράς»

 Στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ μίλησε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαραλαμπίδης. Ο έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στη θητεία του στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή τη δύσκολη για τον "Δικέφαλο του Βορρά" χρονιά. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Περάσαμε λίγο δύσκολα, αλλά ήταν αγρανάπαυση μετά από αυτή τη χρονιά που πέρασα. Από αυτό μπορούμε να βγούμε όλοι πιο δυνατοί. Να είναι η αφετηρία για να δούμε διαφορετικά τα πράγματα. Είναι δύσκολη η διαχείριση μιας ομάδας σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν έχεις να πάρεις αποφάσεις μόνο για σένα και την οικογένεια σου».

Για τα όσα έζησε στον ΠΑΟΚ: «Ήταν πολύ δύσκολοή η σεζόν με τον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν οι συνθήκες ιδανικές για την ομάδα. Έχει πολύ μεγάλη πίεση. Ασχολιόμουν όλη μέρα με αυτό. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα»

 Για όσα έκανε αφού έφυγε από την ομάδα: «Στο παρελθόν δεν γινόταν βρεις ελεύθερο χρόνο για να κάνεις πολλά πράγματα, αφού ήταν πολλά τα χρόνια του επαγγελματικού αθλητισμού. Πρόλαβα να δω και προπονήσεις της Φενέρ. Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για μένα. Αυτή την περίοδο έβαλα κάποια πράγματα σε μια τάξη».

Για την ενασχόληση με τον ΠΑΟΚ ως πρώτος προπονητής σε αυτή τη σεζόν:«Έχω μάθει να ζω στον αθλητισμό. Ακόμα και αν περάσεις δύσκολες στιγμές, ωριμάζεις μέσα σου και εξελίσεσαι σαν άνθρωπος».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ λειτουργήσε όλα αυτά τα χρόνια έχοντας την αγάπη ανθρώπων που βρέθηκαν σε συγκεκριμένες καταστάσεις για να βοηθήσουν. Δεν θα γίνεται πάντα αυτό. Όπου δεν υπάρχουν χρηματα να επενδυθούν σε όλα τα θέματα, είναι πολύ δύσκολο και υπάρχουν προβλήματα. Το μειονέκτημα για τον ΠΑΟΚ είναι πως δεν μπόρεσε να βρει ένα σημείο αναφοράς για να συσπειρωθούν όλοι γύρω από αυτό».

Στο τέλος είπε: «Υπάρχουν πολλές παθογένειες στο ελληνικό μπάσκετ. Έχουν φέρει πολύ πίσω το άθλημα. Θα πρέπει να δούμε αυτές τις παθογένειες και να επέμβουμε άμεσα και δραστικά». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ