24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Χαραλαμπίδης: “Να μην χαλάσει το μυαλό μας”

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη Γαλλία, όπου αύριο (5/11, 21.30) θα αντιμετωπίσει την Ντιζόν για τη 4η αγωνιστική του Basketball Champions League.

«Θα είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα μας, απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο", τόνισε ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο οποίος θα κάτσει στην άκρη του πάγκου για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. "Η Ντιζόν είναι η μόνη αήττητη στον όμιλο μας, έχει εξαιρετικό μομέντουμ και το επιβεβαιώνουν οι 6 συνεχόμενες νίκες που έχει σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά για μας θα είναι ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον", πρόσθεσε, για να συνεχίσει: "Θέλουμε να το προσεγγίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να κερδίσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε από αυτό τον αγώνα.  Πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση για όλα τα παιδιά, αλλά πρέπει να διεκδικήσουμε και ότι καλύτερο μπορούμε από τον αγώνα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχουμε την ίδια συγκέντρωση και υπομονή που είχαμε και στο παιχνίδι του Σαββάτου, σωστές τοποθετήσεις και αποφάσεις και να μην χαλάσει το μυαλό μας αν κάτι δεν πάει καλά στο παιχνίδι. Η Ντιζόν βασίζεται πολύ στην περιφέρεια. Έχει αθλητικούς ψηλούς, παίκτες που βγάζουν ενέργεια, αλλά η κινητήριος δύναμή τους είναι στην περιφέρεια, στους δημιουργικούς γκαρντ Χόλστον και Ζιλιέν και στον... εκτελεστή Σουλαϊμόν».

Ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει στη διάθεσή του το Γιάννη Χατζηνικόλα. Ο 24χρονος γκαρντ, ταλαιπωρείται από λοίμωξη του αναπνευστικού και έμεινε στη Θεσσαλονίκη, όπως άλλωστε και ο Δημήτρης Καραμανώλης.

Ο αυριανός αγώνας θα είναι ο 46ος απέναντι σε ομάδα από την Γαλλία. Ο ΠΑΟΚ σε αυτά τα 45 παιχνίδια που προηγήθηκαν μετρά 26 νίκες και 19 ήττες, ενώ έχει αντιμετωπίσει 12 διαφορετικές ομάδες. Ξεκινώντας τη σεζόν 1975-76 όταν συνάντησε την πανίσχυρη -τότε- ΛεΜαν, μέχρι και πέρσι, όταν αντιμετώπισε τη Ναντέρ 92, ο  ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί συνολικά, 10 φορές με αντίπαλο τη Λιμόζ, σε 8 συναντήσεις είχε αντίπαλο τη Βιλερμπάν και σε αλλες 6 τη Σολέ.

Ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει ακόμη τις Αντίμπ, Σαλόν, Γκραβελίν, Λε Αβρ, Μιλούζ, Ορτέζ και Ροάν, ενώ η αυριανή αναμέτρηση θα είναι μόλις η πρώτη του απέναντι στη Ντιζόν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ