24.2 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Χαραλαμπίδης: «Να εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε» (pics)

Τις πιθανότητες πρόκρισής του στην επόμενη φάση του Basketball Champions League θέλει να εξαντλήσει ο ΠΑΟΚ, όπως τόνισε ο Κώστας Χαραλαμπίδης.

Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν μόλις μία εβδομάδα πριν την πρώτη νίκη τους στη διοργάνωση και τώρα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής (20/11, 19.00), θα υποδεχθούν στην Πυλαία τη Σαραγόσα. Ο προπονητής τους μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, κατά τη διάρκεια της Media Day της Τρίτης (19/11), αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε και να κρατήσουμε μια αγωνιστική ταυτότητα. Αυτό που πρέπει να κάνουν τα παιδιά είναι ότι δεν πρέπει να σταματήσουν να παλεύουν για κανέναν λόγο και σε κανένα χρονικό σημείο του παιχνιδιού. Αυτήν την ταυτότητα πρέπει να την έχουμε συνεχώς. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και αγωνιστικά θέματα, τα οποία δεν μπορούμε μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να τα αφομοιώσουμε. Χρειάζεται χρόνος, εμείς δεν τον έχουμε και προσπαθούμε μέσα σε αυτές τις λίγες προπονήσεις που κάνουμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να προσθέσουμε μικρά πραγματάκια, έτσι ώστε κάποια στιγμή αργότερα όλα αυτά να μπορέσουν να λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα».

Είπε ακόμα...
Για τη Σαραγόσα: «Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με αρχές τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και πάρα πολύ καλή λειτουργία. Είναι μια πολύ αθλητική ομάδα, η οποία ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο και είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική σε όλα της τα παιχνίδια».

Για το εάν θυμάται κάτι από τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης του 1991 κόντρα στην CAI Σαραγόσα: «Όπως όλος ο κόσμος, έτσι κι εγώ έβλεπα τον αγώνα στην τηλεόραση. Υπάρχουν πολλές μνήμες. Ήταν άλλα χρόνια και απολαμβάναμε μια πολύ… μπασκετική Θεσσαλονίκη. Πρέπει, όμως, να είμαστε στην πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουμε όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως θέματα. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, για να εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για να προκριθούμε στην επόμενη φάση τη διοργάνωσης».

Για το εάν η προετοιμασία είναι πιο δύσκολη, όταν ακολουθεί ένα σημαντικό παιχνίδι για την Basket League όπως αυτό με το Ρέθυμνο: «Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια δυσκολία, γιατί πρέπει να κάνουμε διαχείριση της αγωνιστικής κατάστασης της ομάδας και των παιδιών. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά τρεις μέρες. Θεωρώ ότι τα παιδιά γνωρίζουν τις συνθήκες και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για το εάν τα παιχνίδια με το Ρέθυμνο και τον Πανιώνιο κρίνουν ουσιαστικά τη… μισή χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι σημαντικά παιχνίδια, όπως ήταν και κάποια από τα προηγούμενα, όπως θα είναι και κάποια από τα επόμενα. Δεν έχουμε αυτήν τη στιγμή την πολυτέλεια να λέμε ποια ματς είναι πάρα πολύ σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά. Για εμάς υπάρχει ένα δεδομένο, ότι θα πρέπει να φθάσουμε σε ένα σημείο που θα ανακάμψουμε γιατί δεν κάναμε το ξεκίνημα που θέλαμε».

Για τον Τζεκουάν Λιούις και την κατάστασή του: «Χθες (18/11) έμεινε προληπτικά εκτός προπόνησης. Δεν έχει κάτι σοβαρό και θα αγωνιστεί κανονικά».

  

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης εκπροσώπησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και δήλωσε: «Πετύχαμε μια σημαντική νίκη την προηγούμενη εβδομάδα στην έδρα μας. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις που έχουμε στην Ευρώπη, παίζουμε με την -πιθανότατα- καλύτερη ομάδα του ομίλου μας. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για σαράντα λεπτά, κάτι που δεν έχουμε πετύχει στα περισσότερα από τα παιχνίδια μας, αλλά το βελτιώνουμε κάθε ημέρα. Στόχος μας είναι να έχουμε καλή απόδοση για περισσότερη ώρα. Θέλουμε να πάρουμε τη δεύτερη νίκη στη διοργάνωση, για να έχουμε περισσότερες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση».

Είπε ακόμα…
Για το πώς εξηγεί το γεγονός ότι ύστερα από δύο μήνες η ομάδα ψάχνει ακόμα διάρκεια: «Είχαμε κάποια θέματα σαν ομάδα. Δυστυχώς, η διοίκηση πήρε μια απόφαση να αλλάξει τον προπονητή και από και πέρα προσπαθούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ώστε να γινόμαστε καλύτεροι. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης ήθελε να βάλει κάποια νέα στοιχεία στην ομάδα, οπότε έπρεπε να κάνουμε μια επανεκκίνηση. Νομίζω ότι δείχνουμε καλά στοιχεία στα τελευταία παιχνίδια, δείχνουμε βελτίωση, οπότε θέλουμε να συνεχίσουμε πάνω σε αυτό, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια».

   

Για τις δυσκολίες του μικρού rotation στα διαδοχικά παιχνίδια, όσον αφορά στον τομέα της συγκέντρωσης: «Είναι δύσκολο. Παίζουμε πολλά παιχνίδια με εννέα παίκτες, κάτι που σημαίνει ότι βγαίνει κούραση και χάνεται η συγκέντρωση. Εδώ είμαστε όλοι επαγγελματίες και πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40’. Ο καθένας θα πρέπει να βάλει στο μυαλό του ότι πρέπει να παίζει για 40’».

Για το πώς του φαίνεται ο Κώστας Χαραλαμπίδης ως πρώτος προπονητής: «Παρ’ όλο που είναι για πρώτη φορά πρώτος προπονητής, δείχνει πάρα πολύ καλά στοιχεία. Από τότε που ήταν παίκτης έδειχνε μέσα στο γήπεδο ότι του αρέσει να παίρνει ηγετικές πρωτοβουλίες. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ και σαν βοηθός, οπότε του εύχομαι ό,τι καλύτερο στη νέα του θέση κι ελπίζω να πάνε όλα καλά».

  

Για το τι θέλει να βελτιώσει περισσότερο η ομάδα: «Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για περισσότερο χρόνο, εάν γίνεται για σαράντα λεπτά, και από εκεί και πέρα να βελτιωθούμε σε διάφορα κομμάτια σε άμυνα και επίθεση».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παίζει στην Ευρώπη και παράλληλα βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία της Basket League: «Σίγουρα, ο κύριος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, αλλά και την Ευρώπη δεν θα την αφήσουμε έτσι. Είμαστε ο ΠΑΟΚ και διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Μέχρι στιγμής στην Basket League δεν έχουμε κάνει κάποια κακή ήττα, έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ