23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Χαράς ευαγγέλια για Λετονία και Μαυροβούνιο

Καλά νέα πήραν σήμερα Λετονία και Μαυροβούνιο. Οι ανακοινώσεις τόσο του Κρίσταπς Πορζίνγκις, όσο και του Νίκολα Βούτσεβιτς πως δώσουν το «παρών» στο Ευρωμπάσκετ 2017, έγιναν δεκτές με πλατιά χαμόγελα.

Το «ναι» του Πορτζίνγκις

Το χορό άνοιξε ο Πορζίνγκις, ο οποίος το ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε: «Θα αγωνιστώ με την Εθνική Λετονίας στο Ευρωμπάσκετ», τόνισε, προθέτοντας πως «όλα είναι κανονισμένα για την ασφάλεια, μιλήσαμε με την ομοσπονδία και προχωράμε», για να καταλήξει: «Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά. Στη διάρκειά της εγώ και ο Κουζμίνσκας αστειευτήκαμε αρκετές φορές για το ότι θα παίξουμε αντίπαλοι σε φιλικά πριν από το Ευρωμπάσκετ. Πρέπει να είμαστε «πεινασμένοι» για διάκριση, για νίκες.»

Μίλησε και για τους Νικς: «Πέρυσι ήταν πιο δύσκολα, γιατί έπρεπε να μάθω πολλά. Να προσαρμοστώ. Φέτος ήμουν λίγο πιο... σοφός. Προς το τέλος υπήρχε πίεση από τον Τύπο και πολλές ερωτήσεις για τις οποίες όμως πραγματικά δεν υπήρχαν απαντήσεις».

Όσο για το τι θα κάνει το καλοκαίρι; «Θα κάνω προπονήσεις πυγμαχία. Σκοπεύω να δουλέψω με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Μάιρις Μπριέντις».

Ο ίδιος πάντως φρόντισε και να αστειευτεί με τη ανακοίνωσή του, γράφοντας σε τιτίβισμα, πως ούτε ο Γιάνις δεν το πιστεύει πως θα παίξει στο Ευρωμπάσκετ...

 

Η ανυπομονησία του Βούτσεβιτς

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς το ανακοίνωσε μιλώντας στη FIBA: «Ανυπομονώ να παίξω στην Εθνική Ομάδα και στο Ευρωμπάσκετ. Είναι μόνο χαρά να φοράς τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας, να εκπροσωπείς τη χώρα σου. Θέλω να βοηθήσω το Μαυροβούνιο, να δείξει το ταλέντο που διαθέτει, απέναντι στις καλύτερες ομάδες της ηπείρου».

Η αποστολή του δεν θα είναι και τόσο εύκολη, καθώς στον Γ’ Όμιλο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ισπανία, την Ουγγαρία, την Ρουμανία, την Κροατία και την Τσεχία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ