27.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Χίμκι: Οκτάδα και βλέπουμε με οδηγό τον Μπαρτζώκα (vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει τη Χίμκι που θα ήθελε να επαναλάβει το κατόρθωμα της Λοκομοτίβ Κουμπάν το 2016.

Οι Ρώσοι έδωσαν τα ηνία στον Γιώργο Μπαρτζώκα διότι είχαν εκτιμήσει το έργο του στη Λοκομοτίβ Κούμπαν, την οποία οδήγησε από το... πουθενά στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας το 2016. Η Χίμκι λοιπόν ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν με τρεις νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια και ρεκόρ 3-0. Ακολούθησε ο διασυρμός από τον Ολυμπιακό, αλλά και το «διπλό» μέσα στη Μαδρίτη. Με ρεκόρ 8-6 βρίσκεται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα παρέα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στόχος βέβαια είναι η είσοδος στην οκτάδα και στη συνέχεια ό,τι καλύτερο. Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί η απουσία του Τόμας Ρόμπινσον, καθώς ο Αμερικανός τραυματίστηκε, ενώ είχε δείξει ότι ένας από τους καλύτερους σέντερ της διοργάνωσης.

Τα... highlights

Η πιο σπουδαία επιτυχία της Χίμκι μέχρι τώρα είναι αναμφίβολα η ιστορική εκτός έδρας νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ρώσοι έφυγαν με τη νίκη (86-80) κι έδειξαν τα... δόντια τους. Παράλληλα το αρχικό 5-1 έκανε τους αντιπάλους να σκέφτονται ότι απέναντί τους έχουν έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο να συναντήσουν. Στα αρνητικά, η κάκιστη παρουσία της Χίμκι κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, στα δύο παιχνίδια επί ελληνικού εδάφους, καθώς σε αμφότερα διασύρθηκε.

Το αστέρι

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Αλεξέι Σβεντ. Ο Ρώσος σούτινγκ γκαρντ αποτελεί το μεγάλο όνομα και τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του κλαμπ, ενώ είναι πάρα πολλές οι φορές που το παρακάνει και σουτάρει πολλές περισσότερες φορές απ’ όσες θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην μπαίνουν οι συμπαίκτες του στον αγώνα. Σκοράρει πάντας 21,4 πόντους ανά αγώνα.

Η εκτίμηση

«Μάχη» για μία θέση στην οκτάδα θα δώσει μέχρι το φινάλε η Χίμκι. Με βάση την πορεία της μέχρι τώρα δικαιούται να ελπίζει ότι θα τα καταφέρει και θα μπει στα πλέι οφ. Ωστόσο αν δεν βελτιώσει κάποια πράγματα ίσως βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ