23.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Χίμκι: “Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους παίκτες με το ζόρι”

Ναι μεν, αλλά για τη Χίμκι και τους ξένους παίκτες της ομάδας. Ο γενικός διευθυντής της ρώσικης ομάδας, Πάβελ Αστάκοφ, δήλωσε πως σέβεται την ταξιδιωτική οδηγία που δόθηκε από τις ΗΠΑ για τους πολίτες της, εξαιτίας της κατάστασης με τον κορονοϊό, αλλά ξεκαθάρισε πως αν δεν επιστρέψουν όταν τους ζητηθεί, τότε θα υπάρχουν επιπτώσεις μέσω των συμβολαίων τους.

"Η κατάσταση δεν είναι απλή", δήλωσε μιλώντας στο R Sport, στη Ρωσία: "Το State Department εξέδωσε μια οδηγία σύμφωνα με την οποία όλοι οι Αμερικάνοι πολίτες θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα και πως μένοντας στην Ευρώπη αναλαμβάνεις και το ρίσκο. Είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορώ να απαγορεύσω σε έναν Αμερικάνο πολιτή να επιστρέψει στη χώρα του. Οι παίκτες έχουν συμβόλαιο, αλλά δεν είναι και αιχμάλωτοι".

Κάποιες ομάδες όπως και οι δύο ελληνικές της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είχαν δώσει άδεια στους παίκτες τους και πριν την ταξιδιωτική οδηγία. Ο Αστάκοφ όμως βλέπει τα πράγματα από την πρακτική τους πλευρά: "Συναντηθήκαμε με τους παίκτες, μιλήσαμε, μου ζήτησαν τη γνώμη μου και τους είπα πως η απόφαση ήταν δική τους. Θα θέλαμε όλοι οι παίκτες να μείνουν και να κάνουν προπονήσεις, αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις μια τέτοια οδηγία".

Υπάρχει και συνέχεια. Η Ευρωλίγκα δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνία επανέναρξης, η VTB League έχει δώσει ως ημερομηνία για να ξαναγίνει τζάμπολ στις 10 Απριλίου. "Έχω προειδοποιήσει τους παίκτες γι' αυτό. Αν οι αγώνες ξαναρχίσουν στα μέσα Απριλίου, δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν και έτσι δεν θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει", ξεκαθαρίζει ο Αστάκοφ για να συμπληρώσει: "Πρέπει να το καταλάβουν. Στις επόμενες δύο - τρεις μέρες θα έχουμε σαφή εικόνα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ