21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Χάσαμε τα ριμπάουντ. Stop

Αρκετές ήταν οι αιτίες της αποψινής ήττας του Παναθηναϊκού στο Κάουνας. Μία από αυτές ήταν αναμφίβολα τα ριμπάουντ. Στην τελική καταγραφή της Ευρωλίγκας προέκυψαν οχτώ ομαδικά επιθετικά που ισορρόπησαν κάπως την κατάσταση (38-33) όμως αυτή και πάλι ήταν η βασική «πληγή»

 

Για το «τριφύλλι» τα 15 αμυντικά ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική του, δεν είναι απλά αρνητικό ρεκόρ περιόδου –είχε 19 με την Μπάμπεργκ- αλλά αποτελούν και την 4η χειρότερη επίδοσης της ιστορίας του στην Ευρωλιγκα.

 

Στον αντίποδα πάντως –αν και οχτώ ομαδικά, επιθετικά ριμπάουντ δεν έχουμε ξαναδεί- ο Παναθηναϊκός μάζεψε 18 επιθετικά ριμπάουντ στην κορυφαία φετινή επίδοση του. Είχε από 13 στα ματς με Ρεάλ και Μάλαγα. Είναι μια επίδοση μάλιστα που ξεπερνά τα όρια της φετινής σεζόν αφού συνιστά ισοφάριση της 3ης μεγαλύτερης στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

 

Η άμυνα έβγαλε εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα στην 1η και στην 3η περίοδο. Το παθητικό των 10 πόντων της 1ης αποτελεί ρεκόρ περιόδου για τον Παναθηναϊκό στη διοργάνωση –είχε δεχτεί από 11 στην 3η περίοδο του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, στη 2η με τη Χίμκι και στην 4η με τη Ρεάλ- αλλά στον αντίποδα οι 33 που δέχτηκε στην 3η, αποτελεί ισοφάριση της χειρότερης επίδοσης του. Την ίδια είχε στην 4η περίοδο του παιχνιδιού με την Μπαρτσελόνα.

 

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού κέρδισαν τα περισσότερα φάουλ από κάθε άλλο φετινό παιχνίδι του στη διοργάνωση, 30 συνολικά και δύο περισσότερα από τον αγώνα με την Μπάμπεργκ. Σπατάλησαν όμως πολλές βολές, έχοντας 17/30.

 

Υπήρξε όμως και ένα θετικό ρεκόρ περιόδου με το οποίο επιστρέφει ο Παναθηναϊκός από το Κάουνας. Στη στατιστική του καταγράφηκαν 11 κλεψίματα, τα περισσότερα από κάθε άλλο παιχνίδι του αφού το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα 10 του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ