20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χάρισον και… πάρτην κάτω τη Μακάμπι!

Ενα απίστευτο τρίποντο του Ααρον Χάρισον από τα εννέα μέτρα, ακριβώς στο τελευταίο δευτερόλεπτο, έδωσε στον Ολυμπιακό μεγάλη νίκη με 85-82 επί της Μακάμπι. Δύο στα δύο στη... διαβολοβδομάδα για τους «ερυθρόλευκους» που έκαναν άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση και πείθουν ότι έχουνε μεγάλες δυνατότητες.

Ο Ολυμπιακός είχε μια αλλαγή στην αρχική του πεντάδα σε σχέση με τα συνηθισμένα, με τον Βεζένκοφ αντί του Πρίντεζη, είχε καλή εκκίνηση και προηγήθηκε με 8-4, αλλά είχε και ξαφνική... σιγή. Η άμυνα της Μακάμπι του έβαλε δύσκολα, οι Ισραηλινοί έκαναν σερί 10-0, προσπέρασαν με 14-8 και έκλεισαν το δεκάλεπτο με 22-15 και ελέγχοντας το ματς.

Η αρχή του δεύτερου βρήκε τον Ολυμπιακό με τελείως διαφορετική πεντάδα, Σπανούλη, Τζένκινς, Χάρισον, Πρίντεζη και Μάρτιν και ένα γρήγορο 5-0 για το 20-22 που του έδωσε παλμό. Το σχήμα είχε πολύ μεγαλύτερη ενέργεια, Σπανούλης και Μάρτιν ήταν οι δύο ακρογωνιαίοι λίθοι και το 31-26 στο 15' είχε αλλάξει ριζικά την εικόνα του αγώνα. Το επί μέρους σκορ ήταν ήδη 16-4 η επιθετική άμυνα του Ολυμπιακού είχε αποδιοργανώσει την Μακάμπι και στο 17' οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο +7, 38-31. Ο Χάρισον ήταν ο επόμενος πρωταγωνιστής του πλουραλιστικού και πάλι Ολυμπιακού, που έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 44-40 και έχοντας πατήσει γερά στα πόδια του.

Η πρώτη διψήφια διαφορά του Ολυμπιακού ήταν το 54-44 στο 23' με βασικό... δράστη τον Σάσα Βεζένκοφ από το τρίποντο. Από εκεί ήρθε η αρχική απάντηση της Μακάμπι, από την άμυνα η συνέχεια που δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό, έδωσε ευκαιρία για τρέξιμο στους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου και έτσι πλησίασαν στο 61-58 στο 27'. Σε ίδια απόσταση έληξε το δεκάλεπτο, 69-66 για τον Ολυμπιακό αλλά με τη Μακάμπι να έχει καλή ευστοχία και να απειλεί ευθέως.

Στο 33' η Μακάμπι έφερε το ματς στα ίσια, στο 71-71, με τον Ουίλμπεκιν να παίρνει τη φόρα που συνηθίζει στις τελευταίες περιόδους και το ματς να μετατρέπεται σε ρώσικη ρουλέτα. Μία σου και μία μου, αγκαλιασμένοι στο σκορ, ο Σπανούλης με μια... σπεσιαλιτέ έκανε το 82-79 στο 38'30''. Ακολούθησαν κακές επιθέσεις εκατέρωθεν, ο Τζόουνς πήγε στις βολές στα 11'', τις έχασε, αλλά χάθηκε και το ριμπάουντ του Ολυμπιακού και ο Ουίλμπεκιν στα 7,6'' με τρίποντο ισοφάρισε στους 82 πόντους. Δύο φάουλ της Μακάμπι τα είχε, έμεναν 4'' για την τελευταία επαναφορά και ο Ααρον Χάρισον από τα εννέα μέτρα το... έσταξε και 85-82.

ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Μπορεί ο ήρωας της βραδιάς να είναι εύκολος, όμως προηγήθηκαν 39'59'' που έδειξαν πράγματα. Δύο παίκτες που κόντρα στο Μιλάνο προχθές δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή, σήμερα ήταν κομβικοί για τον Ολυμπιακό. Ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης και ο Σάσα Βεζένκοφ κουβάλησαν την ομάδα, μαζί με τον Χασάν Μάρτιν σε καθοριστικά σημεία.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ενα τρίποντο έκρινε το ματς, αλλά γενικά τα τρίποντα του Ολυμπιακού ήταν πολύ χρήσιμα και καίρια με το 42% και τα 12/29 να είναι μια αξιοπρόσεκτη επίδοση.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ