21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Χάρις στο basketa.gr: “Έκανα ρεκόρ; Δεν το ήξερα”!

Την Τετάρτη το βράδυ στο Νίμπουρκ ο Μάνι Χάρις έσπασε όλα τα κοντέρ. Μετέτρεψε την πρόκριση της ΑΕΚ στα προημιτελικά του Basketball Champions League σε προσωπική υπόθεσή του και η αλήθεια είναι ότι αν δεν ήταν αυτός, δεν θα είχαμε δει ποτέ αυτή την τεράστια ανατροπή. Ο ίδιος, όμως, παραμένει σεμνός και ταπεινός και στη σύντομη συζήτηση που είχε με το basketa.gr, εξαίρει την ομαδική δουλειά που έγινε και δεν ασχολείται με τον εαυτό του. Δεν λέει, επίσης, μεγάλα λόγια. Ξέρει ότι η Στρασμπούρ είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και παραπέμπει τις εξαγγελίες για το φάιναλ φορ στην ημέρα που η ΑΕΚ θα πάρει την πρόκριση.

-Μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα λίγοι περίμεναν ότι η ΑΕΚ θα προκρινόταν. Τι κάνατε και τα καταφέρατε;
"Παρακολουθήσαμε το βίντεο μετά το πρώτο παιχνίδι και είδαμε τι κάναμε λάθος, σε ποια σημεία ο αντίπαλος είχε επικρατήσει και τι έπρεπε να διορθώσουμε. Ετσι, τους κερδίσαμε στην έδρα τους. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, αλλά η ομάδα έμεινε ενωμένη, έπαιξε επιθετικά, το πίστεψε και το πήρε".

-Ποιο ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα στα αποδυτήρια μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι;
"Ήμαστε απογοητευμένοι με τους εαυτούς μας. Νιώθαμε ότι εμείς είχαμε χάσει το παιχνίδι. Η Νίμπουρκ είχε παίξει καλά, αλλά εμείς έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Έβαλαν ορισμένα απίστευτα σουτ κι αυτό τους επέτρεψε να πιστεύουν ότι μπορούν να βάλουν τα πάντα"

-Τι αλλάξατε σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι;
"Μείναμε συγκεντρωμένοι και πιστοί στο πλάνο μας. Δεν σκύψαμε το κεφάλι, αντίθετα παλέψαμε όλοι ως το τέλος. Κι όταν παίζεις με αυτό τον τρόπο, μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε".

-Την Τετάρτη το χέρι σου... έκαιγε. Έκανες και ρεκόρ σκοραρίσματος γι' αυτή τη φάση της διοργάνωσης...
"Αλήθεια; Δεν το ήξερα... Εγώ απλώς προσπαθούσα να κάνω ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει. Οι συμπαίκτες μου έκαναν τρομερή δουλειά ψάχνοντας να βρουν τρόπους να με τροφοδοτήσουν. Έγινε σπουδαία ομαδική δουλειά".

-Σκόραρες 28 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Τι έγινε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα και εμφανίστηκες μεταμορφωμένος;
"Τίποτα. Απλώς ήξερα ότι αν θέλαμε να έχουμε μια ευκαιρία για την πρόκριση, θα έπρεπε να βγούμε έξω και να παλέψουμε. Να είμαστε επιθετικοί και στο τέλος του αγώνα να μη φτάναμε στο σημείο να αναρωτηθούμε "τι θα γινόταν αν έκανα αυτό ή το άλλο". Έπρεπε να κάνουμε τα πάντα κι αν στο τέλος χάναμε, εντάξει, θα μπορούσαμε να ζήσουμε με αυτό".

-Τώρα σειρά έχει η Στρασμπούρ. Έχετε χάσει ήδη δύο φορές από αυτή φέτος.
"Είναι σπουδαία ομάδα, αλλά μπορούμε να την κερδίσουμε και να προκριθούμε. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το παιχνίδι μας και θα τα καταφέρουμε".

-Νιώθεις ότι η ΑΕΚ έχει πιθανότητες ακόμα και να κατακτήσει το τρόπαιο;
"Το BCL είναι μια σπουδαία και ανταγωνιστική διοργάνωση. Εμείς θέλουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Να παίξουμε δυνατά και να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Στο τέλος θα φανεί τι θα έχουμε καταφέρει".

-Αν περάσετε στο φάιναλ φορ, είναι πολύ πιθανό αυτό να γίνει στην Αθήνα...
"Αυτός είναι ο στόχος. Θέλουμε οπωσδήποτε να προκριθούμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας γι' αυτό"

-Με τον κόσμο στο πλευρό σας δεν μεγαλώνει και το κίνητρο;
"Οι οπαδοί μας είναι εξαιρετικοί και θα είναι υπέροχο να παίξουμε μπροστά σε αυτούς. Αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο".

-Από εδώ και πέρα πιστεύεις ότι θα βλέπουμε πιο συχνά τον Μάνι Χάρις του Νίμπουρκ;
"Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να βάζω όλα τα σουτ, αλλά το βέβαιο είναι ότι θα παλεύω σκληρά σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό μπορώ να το εγγυηθώ".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ