16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Χάντερ στο Basketa.gr: «Το πρώτο παιχνίδι είναι το σημαντικότερο»

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην ΑΕΚ, εν όψει της συμμετοχής τους στο Διηπειρωτικό Κύπελλο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Τι δήλωσε ο Βινς Χάντερ στο Basketa.gr.

Η «Ένωση» και η Σαν Λορέντζο θα αναμετρηθούν στον πρώτο ημιτελικό στην «Carioca Arena 1» (15/02, 22.00), με στόχο την πρόκρισή τους στον τελικό της διοργάνωσης. O 24χρονος φόργουορντ/σέντερ των «κιτρινόμαυρων» εξήγησε πως το πρώτο παιχνίδι, κόντρα στους Αργεντινούς, είναι και το πιο σημαντικό: «Είναι ένα Φάιναλ Φορ. Το σημαντικότερο είναι να κερδίσουμε στο πρώτο παιχνίδι. Για αυτό προετοιμαζόμαστε, το βλέπουμε πολύ σοβαρά. Σίγουρα, πρόκειται για μια πολύ καλή εμπειρία και ο στόχος μας είναι, φυσικά, να κερδίσουμε το τρόπαιο. Σημαίνει πολλά όχι μόνο για εμένα και τους συμπαίκτες μου, αλλά και όλους στην ομάδα και τους φιλάθλους μας».

Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, όπως εξήγησε ο Αμερικανός: «Έχουμε την αυτοπεποίθηση και τις ικανότητες να κερδίσουμε τον τίτλο, φυσικά το πιστεύουμε. Έχουμε πολύ καλή διάθεση. Σε όλους τους αγώνες ο στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, ώστε στο τέλος να είμαστε εμείς οι νικητές. Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο και θέλουμε πάντα να κοιτάμε ένα ένα τα ματς. Πιστεύω θα είναι απολαυστική η παρουσία μας στη Βραζιλία».

Όσον αφορά στον ίδιο, και την απόδοσή του φέτος, παραδέχθηκε πως το «κλειδί» είναι: «Η δουλειά, η αυτοσυγκέντρωση και η αυτοπεποίθηση που έχω. Με έχουν βοηθήσει και οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου».

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία της, οι στόχοι της όμως δεν μένουν εκεί. Έχει ήδη περάσει στους «16» του Basketball Champions League και στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο ΟΑΚΑ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, σε διπλά παιχνίδια. «Τους γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν. Θα ασχοληθούμε με αυτά τα παιχνίδια όταν έρθει η ώρα, θα είναι σίγουρα μια καλή σειρά. Θα πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι. Προς το παρόν, όμως, στο μυαλό μας είναι μόνο το Διηπειρωτικό Κύπελλο. Φυσικά μπορούμε να το κερδίσουμε και φέτος το τρόπαιο. Είχαμε πολύ καλή σεζόν πέρυσι, πήραμε δύο τρόπαια, μπορούμε και φέτος να κάνουμε το ίδιο», κατέληξε ο Βινς Χάντερ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ