25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Χάντερ: “Δεν είναι καλύτεροί μας ΠΑΟ και Ολυμπιακός”! (vid)

Όλα εξελίχθηκαν με ταχύτητα αστραπής για τον Βινς Χάντερ. Λίγες μέρες μετά το "κόψιμό" του από τους Μέμφις Γκρίζλις κι αφού χάλασε στο... παρά ένα η δουλειά με τη Γαλατασαράι, δέχθηκε την πρόταση της ΑΕΚ. Δεν τη συζήτησε πολύ, τα βρήκε γρήγορα μαζί της και αργά το βράδυ του Σαββάτου μπήκε στο αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Μέμφις. Δευτέρα πρωί έφτασε στην Αθήνα, Τρίτη πρωί έκανε μια υποτυπώδη προπόνηση και το βράδυ ήταν στη 12άδα του αγώνα με τη Στρασμπούρ.

Κάποιος που δεν είναι επαγγελματίας μπασκετμπολίστας δύσκολα θα μπορούσε να παρακολουθήσει αυτή την ακολουθία των γεγονότων. Για τον Χάντερ, όμως, είναι απλώς η δουλειά του. Κι αφού έκανε το... φροντιστήριό του παρακολουθώντας από τον πάγκο τον αγώνα με τη Στρασμπούρ, δηλώνει έτοιμος να ριχτεί στη μάχη. Χωρίς να ζητήσει περίοδο προσαρμογής ή οτιδήποτε σχετικό.

"Παίζω μπάσκετ από την αρχή της σεζόν. Δεν έχω σταματήσει, παρά ελάχιστα, οπότε είμαι έτοιμος να παίξω. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να γνωρίσω τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου και να παίξω κάποια παιχνίδια για να βρω ρυθμό", δηλώνει στο basketa.gr λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα με τη Στρασμπούρ.

Το προηγούμενο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό δεν τον βοηθά απλώς να προσαρμοστεί πιο γρήγορα στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά ήταν ένας από τους λόγους που τον ώθησαν να πάρει την απόφαση να ξανάρθει στα μέρη μας. "Αγαπώ την Αθήνα, αγαπώ το πάθος που έχουν για το μπάσκετ οι Έλληνες φίλαθλοι", παραδέχεται. "Η Αθήνα είναι πολύ όμορφο μέρος, η Ελλάδα γενικότερα είναι πολύ όμορφη και αποτελεί πάντα μία από τις κορυφαίες επιλογές μου".

Είναι προφανές ότι ο Χάντερ πέρασε καλά στον Παναθηναϊκό και ξέρει από πρώτο χέρι ότι είναι μία από τις δύο ομάδες που κάθε χρόνο διεκδικούν τον τίτλο στην Ελλάδα. Τώρα όμως έρχεται αποφασισμένος να τον νικήσει! "Ναι, πραγματικά, θα ήθελα πολύ να τους κερδίσω! Βέβαια στον Παναθηναϊκό παίζουν πολλοί φίλοι μου, ο Γκιστ, ο Σίνγκλετον, ο Καλάθης, όλα αυτά τα παιδιά. Αλλά θέλω να τους κερδίσω", λέει και το εννοεί. Διότι αμέσως μετά το τεκμηριώνει:

"Κοιταξε, εγώ θέλω πάντα να κερδίζω. Όπου κι αν παίζω, απέναντι σε όποιον κι αν παίζω. Όλοι αυτό θέλουν, άλλωστε. Να κερδίζουν. Αυτός είναι ο βασικός στόχος μου με την ΑΕΚ. Ξέρω ότι έχουμε δυνατή και σκληρή ομάδα. Φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανοικτό. Δεν πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι τόσο καλύτερος από εμάς. Ούτε και ο Παναθηναϊκός είναι τόσο καλύτερος από εμάς. Το πρωτάθλημα είναι ανοικτό κι εμείς μπορούμε οπωσδήποτε να κάνουμε... σαματά"!

Πράγμα, βεβαίως, που αν συμβεί, θα είναι καλό και για τον ίδιο, αφού λογικά θα ανοίξει ξανά γι' αυτόν τις πόρτες του ΝΒΑ. Όμως ο Βινς Χάντερ αποφεύγει να δει τόσο μακριά:

"Δεν βλέπω τα πράγματα έτσι. Ποτέ δεν σκέφτομαι τι θα γίνει την επόμενη σεζόν. Αυτή τη στιγμή ανήκω στην ΑΕΚ και παίζω γι' αυτήν. Η ΑΕΚ δεν είναι στο ΝΒΑ, οπότε η σκέψη μου και η προσπάθειά μου δεν μπορεί να επικεντρωθούν πουθενά αλλού. Μόνο στην ΑΕΚ και στο πώς θα πετύχει τους στόχους της".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ