18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Χάντερ για κορυφαία πεντάδα (pics)

Θέση στην καλύτερη πεντάδα φέτος στο Basketball Champions League διεκδικεί και ο Βινς Χάντερ, με την ΑΕΚ να φθάνει μέχρι τα προημιτελικά, αλλά να αποκλείεται από την Μπάμπεργκ.

Μετά τους υποψήφιους κορυφαίους γκαρντ, με το όνομα του Ρίον Μπράουν να είναι ανάμεσα στα δέκα που ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, ήρθε η ώρα να μάθουμε τους φόργουορντ που ξεχώρισαν φέτος στο BCL. Δέκα είναι οι υποψήφιοι, που διεκδικούν δύο θέσεις, μεταξύ αυτών και ο 24χρονος φόργουορντ/σέντερ της «Ένωσης», ο οποίος τελείωσε τη σεζόν έχοντας κατά μέσο όρο 18π., 8,1 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ, 1,3 κλεψίματα και 1,1 κοψίματα, αν και οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στο Φάιναλ Φορ της Αμβέρσας, ώστε να έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι στο ΟΑΚΑ.

Οι υπόλοιποι εννέα υποψήφιοι είναι οι Τασόν Τόμας (Χάποελ Ιερουσαλήμ), Τζέισον Τέιτ (Αντβέρπ), Όγκαστιν Ρούμπιτ (Μπάμπεργκ), Όστιν Ντέι (Βενέτσια), Αμάθ Εμπαγέ (Βίρτους Μπολόνια), Τιμ Αμπρομάιτις (Τενερίφη), Κάλεμπ Γκριν (Αβελίνο), Λαουάου Κονατέ (Ναντέρ) και Όβι Σόκο (Μούρθια). Ο τελευταίος, μάλιστα, ήταν πέρυσι μέλος της καλύτερης πεντάδας.

Θυμίζουμε πως στο Φάιναλ Φορ, που θα λάβει χώρα στο «Sportpaleis» το διάσημα 3-5 Μαΐου, θα συμμετάσχουν η βελγική -και «οικοδέσποινα»- Αντβέρπ, η ιταλική Βίρτους Μπολόνια, η γερμανική Μπάμπεργκ και η κάτοχος του τίτλου το 2017, ισπανική Τενερίφη.

To πρόγραμμα του Φάιναλ Φορ:

Παρασκευή 03/05 (Ημιτελικά):
19.30 Βίρτους Μπολόνια-Μπάμπεργκ
21.15 Τενερίφη-Αντβέρπ

Κυριακή 05/05
17.00 «Μικρός» τελικός 
20.00 Τελικός

Τα μέλη της καλύτερης πεντάδας του Basketball Champions League θα αναδειχθούν μέσω της ψηφοφορίας των φιλάθλων, των προπονητών και των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Θα υπάρξει, επίσης, βραβείο για τον πολυτιμότερο παίκτη της σεζόν 2018-2019, τον καλύτερο νεαρό παίκτη και τον κορυφαίο προπονητή.

Ψηφίστε κι εσείς, εφόσον το επιθυμείτε, εδώ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ