27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Χάνουν Λέοναρντ οι Σπερς (vid)

Από του πουθενά πρόβλημα για τους Σαν Αντόνιο Σπερς, που θα στερηθούν για κάποιο διάστημα τον σούπερ σταρ τους, Κάουι Λέοναρντ. Σε μια εντελώς ανύποπτη φάση του αγώνα της Πέμπτης με τους Θάντερ, ο Βίκτορ Ολαντίπο χτύπησε άθελά του με το χέρι στο πρόσωπο τον Λέοναρντ κι αυτός ζαλισμένος αποχώρησε από το παρκέ, πήγε κάποια στιγμή στα αποδυτήρια και έμεινε εκεί.

Το κακό είναι πως μπαίνει στο λεγόμενο concussion protocole, έναν πολύ αυστηρό κανονισμό που έχει το ΝΒΑ για τις εγκεφαλικές διασείσεις. Μετά από τραυματισμούς στο κεφάλι ακολουθείται μια πολύ αυστηρή διαδικασία, με ενδελεχείς εξετάσεις και απο γιατρούς του ΝΒΑ, ώστε πριν ο παίκτης επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, να αποκλειστεί με κατηγορηματικό τρόπο η πιθανότητα να υπάρξουν επιπλοκές. Διότι στο παρελθόν έχουν σημειωθεί θάνατοι μετά από τέτοιου είδους τραυματισμούς. 

Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα, έτσι ο Λέοναρντ θα αργήσει, απ' ό,τι φαίνεται, να επιστρέψει. Και λογικά οι Σπερς δεν θα τον έχουν στη σύνθεσή τους στον αποψινό πολύ κρίσιμο αγώνα με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μάχη για την πρώτη θέση στη Δυτική περιφέρεια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ