14.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χάνλαν: «Προτιμώ τον Σπανούλη αντί του Καλάθη» (vid)

Ο Ολιβιέ Χάνλαν μίλησε για την εμπειρία του στο ΝΒΑ με τους Γιούτα Τζαζ, για την συνεργασία με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην Ζαλγκίρις, για την ζωή στη Θεσσαλονίκη αλλά και την προτίμησή του ανάμεσα στο ερώτημα Βασίλης Σπανούλης ή Νικ Καλάθης.

Αρχικά ο γκαρντ του Ηρακλή ανέφερε στην κάμερα της Cosmote Tv για τον λόγο που επέλεξε το άθλημα: «Οι περισσότεροι φίλοι μου έπαιζαν χόκει επί πάγου, εγώ όμως δεν ήμουν αρκετά καλός. Με το μπάσκετ ένιωθα πιο οικεία καθώς έπαιζε και ο πατέρας μου, η αδελφή μου και ο μεγαλύτερος αδελφός μου. Ήταν οικογενειακή η ενασχόλησή μας με το μπάσκετ και γι' αυτό το αποφάσισα.

Ο Ολιβιέ Χάνλαν επιλέχθηκε το 2015 στο Νο.42 από τους Γιούτα Τζαζ: «Όταν με επέλεξαν οι Τζαζ είχαμε κάποιες συνομιλίες με τους ανθρώπους της ομάδας αλλά δεν είχα την ευκαιρία να με προπονήσει απευθείας ο Σνάιντερ. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη Γιούτα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα και αν αναλογιστούμε ότι είναι στην πρώτη θέση της δυτικής περιφέρειας αυτή τη στιγμή μπορούμε να καταλάβουμε την σπουδαία του δουλειά με τους παίκτες που έχει στην διάθεσή του και τον τρόπο με τον οποίο παίζουν.

Για την εμπειρία του στη Ζαλγκίρις και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Ήταν μια όμορφη εμπειρία. Αγωνίστηκα στο υψηλότερο επίπεδο απέναντι στις καλύτερες ομάδες (Euroleague) και σπουδαίους παίκτες. Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη και όλοι οι παίκτες θέλουν να βρεθούν εκεί. Ο Σάρας είναι πλέον στην Μπαρτσελόνα και κάνει εξαιρετική δουλειά. Θυμάμαι πως πάντα ήταν διάσημος και ως παίκτης αλλά τα τελευταία χρόνια η πρόοδος του είναι σημαντική ξέχωρα από την ομάδα που προπονεί. Φέτος βλέπουμε πόσο καλά τα πάει με την ομάδα του ενώ έχει την δυνατότητα να παλέψει για τον ευρωπαϊκό τίτλο. Νομίζω πως έχει όλο το πακέτο. Είναι «τρελός», ηγέτης και το μπάσκετ είναι τα πάντα για εκείνον».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Απίστευτος επαγγελματίας. Το μπάσκετ είναι τόσο σημαντικό για εκείνον. Έχω ακούσει ιστορίες για την προετοιμασία και την προπόνησή του. Την ιεροτελεστία του πριν τα παιχνίδια και τις προπονήσεις και το πόσο σημαντικό είναι για εκείνον κάθε παιχνίδι. Αυτός είναι ο λόγος που κατέχει τόσα ρεκόρ στην Ευρωλίγκα στους πόντους με την λίστα να είναι ατελείωτη».

Για την επιλογή ανάμεσα σε Σπανούλη και Καλάθη: «Δύσκολη ερώτηση. Μου αρέσουν και οι δύο. Ο Καλάθης είναι στη Μπαρτσελόνα. Θα επιλέξω τον Σπανούλη γιατί διαθέτει τα πάντα στο παιχνίδι και θεωρείται ήδη θρύλος».

Για την συμμετοχή του στις μικρές εθνικές του Καναδά: «Ο Μπράντλεϊ Μπιλ ήταν ένας από αυτούς που αντιμετώπισα. Θα έλεγα πως δεν ήταν ο πρώτος όταν βρισκόμουν στην Εθνική και παίζαμε απέναντι στην Αμερική. Θυμάμαι πως είχαν ένα σωρό καλούς παίκτες. Αυτός μου είχε κάνει εντύπωση (Μπιλ) στην αρχή της καριέρας του με την ικανότητα του να σκοράρει. Ανέκαθεν ήταν ένας απίστευτος παίκτης και θυμάμαι ακόμα και τώρα το συγκεκριμένο παιχνίδι, πρέπει να ήμουν περίπου στα 17 και ακόμα και τώρα παραμένει ένας από τους καλύτερους».

Για τον Θανάση Αντετοκούνμπο: «Είναι ένας παίκτης που παίζει με μεγάλη ενέργεια και κάνει καλή δουλειά στους Μπακς και ο αδελφός του Γιάννης. Είναι ο κορυφαίος παίκτης αυτή την στιγμή σε παραγωγικότητα και προσφορά τα τελευταία χρόνια. Είναι ξεχωριστός, αρκετά νέος και έχει πολλά χρόνια ακόμα μπροστά του. Δεν θα μου προκαλούσε εντύπωση αν τα επόμενα χρόνια ο Γιάννης έβρισκε τον τρόπο να βάλει στη συλλογή του αρκετά πρωταθλήματα».

Για το ελληνικό φαγητό και την Θεσσαλονίκη: «Το ελληνικό φαγητό είναι απίστευτο. Υπάρχουν υπέροχα εστιατόρια. Δεν χορταίνω να τρώω σουβλάκι κοτόπουλο. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πανέμορφη πόλη υπάρχουν τρεςι ομάδες, η πόλη είναι όμορφη, δίπλα στην θάλασσα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις και να γνωρίσεις ανθρώπους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ