23.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Χάνγκα: «Καταπληκτικός άνθρωπος ο Μπουρούσης»

Απογοητευμένος μεν, αλλά του βγάζουμε το καπέλο και το παραπάνω. Ο Άνταμ Χάνγκα έμεινε στην μικτή ζώνη, μίλησε με όλους και λίγο πριν πάρει την άγουσα προς τα αποδυτήρια, επέστρεψε στην περιοχή που γίνονται δηλώσεις για τα τηλεοπτικά συνεργεία που έχουν τα δικαιώματα της διοργάνωσης. Respect... Άλλοι δεν σταματάνε ούτε για ένα λεπτό, ακόμη και μετά από νίκη. Κι όλα αυτά παρά την απογοήτευσή του, αφού και η Ουγγαρία αποκλείστηκε και ο ίδιος δεν μπόρεσε να βοηθήσει επιθετικά όσο θα ήθελε.

«Είμαι λίγο απογοητευμένος, εννοείται πως ήθελα να προχωρήσουμε», λέει με το «καλημέρα» για να προσθέσει: «Ποιος δεν θέλει να νικά; Αντιμετωπίσαμε τη Σερβία, που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι καλό, πιστεύω πως καταφέραμε να σταθούμε καλά, αλλά δεν ήταν αρκετό για να κάνουμε αυτό το βήμα παραπάνω.»

Το επόμενο ραντεβού για τις Εθνικές Ομάδες είναι τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Χάνγκα, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, δεν έχει και πολλά περιθώρια για να επιλέξει. Παίζει πλάον στην Μπαρτσελόνα, παραμένει στην Ευρωλίγκα και το καλεντάρι είναι απαγορευτικό αυτή τη στιγμή για την παρουσία του στην Εθνική Ουγγαρίας: «Θέλω να παίζω με την Εθνική Ομάδα, θέλω να παιζω για την Ουγγαρία, αλλά δεν θα είναι δυνατό όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, όπως έχει διαμορφωθεί το καλεντάρι. Δεν έχουμε περιθώρια να αγωνιστούμε στα προκριματικά.»

Ο επίλογος πάντως έχει ελληνικό χρώμα. Κι αυτό εξαιτίας Μπασκόνια. Ο Άνταμ Χάνγκα πέρασε έναν χρόνο ως συμπαίκτης του Γιάννη Μπουρούση στην Βιτόρια και τα όσα έχει να πει είναι μόνο θετικά... Κάτι παραπάνω από θετικά για την ακρίβεια: «Δεν ήμασταν μόνο συμπαίκτες. Ήταν ο συγκάτοικός μου για ένα χρόνο στις αποστολές. Πέρασα πολύ καλά μαζί του. Τον είδα και στο ξενοδοχείο εδώ και χάρηκα πάρα πολύ. Χαίρομαι πολύ που έπαιξε καλά χθες και βοήθησε τόσο την ομάδα του. Του εύχομαι όλα τα καλά! είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και καταπληκτικός παίκτης. Ένας από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη. Και εύχομαι μόνο τα καλύτερα σε αυτόν και στην Ελλάδα.»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ