14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χάνγκα: «Θα παίξουμε στο όριο»

Ο Άνταμ Χάνγκα επανέλαβε την ανησυχία του για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν στην Ισπανία, ενώ σχολίασε και την απόφαση της Ευρωλίγκας να διακόψει οριστικά, χωρίς πρωταθλητή, το φετινό πρωτάθλημα.

Η πανδημία του κορονοϊού διέκοψε κάθε αθλητική δραστηριότητα, αλλά με τα έκτακτα μέτρα πρόληψης που πάρθηκαν παγκοσμίως να έχουν πλέον αρχίσει να χαλαρώνουν οι παίκτες επέστρεψαν σε ρυθμό προπόνησης και ετοιμάζονται για την επανεκκίνηση των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους. Η ACB προχώρησε στην απόφαση να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί εντός παρκέ η σεζόν 2019-2020, γεγονός που προβληματίζει τους παίκτες, οι οποίοι έμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός γηπέδου.

Χαρακτηριστική είναι η ανησυχία του 31χρονου γκαρντ/φόργουορντ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ανέφερε: «Από τη στιγμή που το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί θα παίξουμε στο όριο, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και θα το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχω αρκετές αμφιβολίες και νομίζω πως δεν είμαι ο μόνος, αρκετοί παίκτες έχουν τις ίδιες. Ο κίνδυνος για τραυματισμούς είναι μεγάλος. Δεν είναι μια ιδανική κατάσταση για να αγωνιστείς. Σε τέτοιες περιστάσεις καμιά φορά νοιαζόμαστε περισσότερο για τα ιατρικά πρωτόκολλα παρά για το μπάσκετ. Θα προσπαθήσουμε, αλλά είναι ξεκάθαρο πως αυτές οι δύο εβδομάδες δράσης θα είναι πολύ δύσκολες σωματικά».

Εν αντιθέσει με το ισπανικό πρωτάθλημα η Ευρωλίγκα δεν θα συνεχιστεί, με τον Ούγγρο να προσθέτει: «Είναι κρίμα που η Ευρωλίγκα δεν θα ολοκληρωθεί, αλλά δεν μπορούμε να παραπονεθούμε. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα. Είδαμε πόσοι άνθρωποι πέθαναν στην Ισπανία και σε ολόκληρο τον κόσμο από την ασθένεια. Το να κατακτήσω την Ευρωλίγκα είναι το όνειρό μου κι αυτό είναι το πλάνο της ομάδας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ