31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Χάκετ: “Ήταν ένας Ισπανός, ένας Γάλλος κι ένας Ιταλός…”

Ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν από τους πρωταγωνιστές της φετινής επιτυχίας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Από αυτούς τους πρωταγωνιστές που πολλές φορές μόνο οι προπονητές αναγνωρίζουν. Ο Ιταλός γκαρντ από την Μπάγμπερκ βρέθηκε στη Ρωσία και σε συνέντευξή του παραδέχθηκε πως τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα, χρησιμοποίησε τον πρόλογο για τα γνωστά ανέκδοτα για τη σχέση του με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ και τον Νάντο Ντε Κολό και μίλησε για την Εθνική Ιταλίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

"Είχα κατακτήσει πρωταθλήματα στην Ιταλία και στην Ελλάδα, αλλά μου έλειπε ένας ευρωπαίκός τίτλος. Ένας τίτλος που ήρθε στα 31 μου, στην ωριμότητά μου. Η εξέλιξή μου εντός και εκτός παρκέ ήταν μεγάλη. Τώρα νιώθω γεμάτος από κάθε άποψη".

O Xάκετ διηγείται τη στιγμή που κατάλαβε πως είχε πραγματικό ρόλο στην ομάδα και ποιος ήταν αυτός: "Ήξερα πως ο Ιτούδης σκεφτόταν θετικά για μένα. Πίστευα πως θα έπαιζα 10-15 λεπτά, αλλά πολλές φορές ήμουν στη βασική πεντάδα ή σε σημεία σημαντικά για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Αλλά το γεγονός που με έκανε να συνειδητοποιήσω πως είχα έρθει στο σωστό μέρος το έζησα τον Ιούλιο. Ο Βατούτιν με κάλεσε στο γραφείο του και μου είπε "είσαι εδώ γιατί είσαι ο τύπος που θα φωνάξει στο πρόσωπο των μεγάλων ονομάτων της ομάδας τι γίνεται λάθος". Στην προπόνηση εκείνη την ημέρα έγινα ο... συναισθηματικός ηγέτης της ομάδας. Βρέθηκα δίπλα σε δύο παίκτες πρώτης γραμμής, τον Ροντρίγκεθ και τον Ντε Κολό από τους οποίους έμαθα πολλά, έμαθα να ελέγχω και τον εαυτό μου περισσότερο και σε στιγμές έντασης ξεκινούσαμε με την πρόλογο από τα γνωστά ανέκδοτα: "Ήταν ένας Ισπανός, ένας Γάλλος κι ένας Ιταλός..." και γελούσαμε αμέσως".

Ο Ιταλός γκαρντ παραδέχθηκε πως έκανε λάθη στα πρώτα χρόνια της καριέρας του και στη θητεία του στις ιταλικές ομάδες, ξεκαθάρισε πως θέλει να παραμείνει στην ΤΣΣΚΑ με την οικογένειά του, πως το εξωτερικό του άνοιξε το μυαλό και τον έκανε να δει πολλά με διαφορετικό μάτι, έχοντας όμως πια το βλέμμα στον επόμενο στόχο: "Το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα. Θέλω ένα καλό καλοκαίρι με την Εθνική Ομάδα. Έχουμε το ταλέντο, την ωριμότητα και την εμπειρία να πα΄με καλά στην Κίνα. Μην ξεχνάμε πως δεν είναι μόνο το βάθρο, αλλά και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που κρίνεται. Θα είναι σημαντικό να επιστρέψουμε εκεί!".

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ