23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Χάινς στο basketa.gr: «Ο Ίβκοβιτς ήταν ο μόνος που μου έδωσε την ευκαιρία»

Ανάμεσα στους... αστέρες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν και ο Κάιλ Χάινς. Πως θα μπορούσε άλλωστε να λείπει ο 31χρονος Αμερικανός σέντερ, που χρωστάει πολλά στον Σέρβο τεχνικό όπως τονίζει χαρακτηριστικά στο basketa.gr.

Ο άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναφέρθηκε στην τεράστια τιμή που ένιωσε, λαμβάνοντας μέρος στο φιλικό αγώνα ενώ σχολίασε και την... μπασκετική παράδοση που δημιούργησαν οι δυό τους στην Ευρώπη, με τους undersized σέντερ να γίνονται must!

Όπως ήταν φυσικό ο Χάινς ένιωσε τεράστια χαρά που βρέθηκε σε παλιά λημέρια για το σπουδαίο παιχνίδι. «Είναι απίθανο που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις αλλά και σπουδαίους φίλους. Οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία για μένα. Ειδικά για να παίξω για έναν τόσο ξεχωριστό άνθρωπο όπως είναι ο κόουτς Ίβκοβιτς σε μια ιδιαίτερη βραδιά για καλό σκοπό. Χαίρομαι πραγματικά που μου έγινε αυτή η τιμή και πήρα μέρος στον αγώνα, γιορτάζοντας την καριέρα του».

Στην ερώτηση για την συνεισφορά του Ντούντα στην καριέρα του, το πρόσωπό του φωτίστηκε και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του:«Μου έδωσε τα πάντα! Δεν ξέρω καν αν θα ήμουν στην Ευρωλίγκα αν δεν ήταν αυτός. Ήρθα από την Μπάμπεργκ και εκείνη την περίοδο ελάχιστες ομάδες έπαιρναν κοντούς, undersized, σέντερ. Δεν υπήρχαν και πολλοί που να παίζουν αυτό το στιλ άλλωστε».

Το δίδυμο αυτό έφερε μια... νέα μόδα μέσα στην ρακέτα και ο Χάινς άρπαξε την ευκαιρία: «Το ξεκινήσαμε εμείς (γέλια)! Ήταν ο μόνος που μου έδωσε την ευκαιρία και ευτύχησα να αγωνιστώ σε ένα τόσο σπουδαίο κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός. Οπωσδήποτε του οφείλω πάρα πολλά. Ποιος ξέρει που θα ήμουν αν δεν με εμπιστευόταν ο κόουτς τότε…».

Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ φιλάθλων του Ολυμπιακού και του ίδιου, που καταχειροκροτήθηκε όποτε σκόραρε: «Πάντα είναι ξεχωριστό συναίσθημα για μένα, όποτε έρχομαι στο ΣΕΦ, είτε ως αντίπαλος είτε για ένα ματς όπως το σημερινό. Έχω τεράστια αγάπη και σεβασμό για τους φίλους του Ολυμπιακού αλλά και τους Έλληνες γενικότερα. Θέλω κάθε φορά που επιστρέφω να τους δείχνω την εκτίμησή μου».

Τέλος, ο Αμερικανός σέντερ ξεκαθάρισε πως για την "ομάδα του στρατού" οτιδήποτε άλλο εκτός από την κατάκτηση όλων των τίτλων συνιστά αποτυχία: «Σε ένα κλαμπ όπως η ΤΣΣΚΑ οι στόχοι δεν αλλάζουν. Θέλουμε να κατακτήσουμε τα πάντα. Δεν μας φτάνει το Final Four, θέλουμε να πάρουμε την Ευρωλίγκα. Η ομάδα είναι σχεδιασμένη για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Στοχεύουμε πάντα στην κορυφή σε όλες τις διοργανώσεις και αν χάνεται κάποιος τίτλος τότε η σεζόν δεν είναι επιτυχημένη για μας».

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ