H ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνέτριψε τον Παναθηναϊκό με 97-66, υποχρεώνοντας τους "πράσινους" στην ευρύτερη ήττα τους στην Euroleague, από τότε που συμμετέχουν στη διοργάνωση.
Ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών στο "πάρτυ" της ρωσικής "αρκούδας" στο ΟΑΚΑ, ήταν ο αρχηγός, Κάιλ Χάινς, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, τελειώνοντας το ματς με 13 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος σε 21:38 λεπτά συμμετοχής. Όλα αυτά τα μεταφράστηκαν σε 24 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.
Το Basketa.gr μίλησε μαζί του μετά το πέρας της αναμέτρησης, αναφορικά με τη μεγάλη νίκη, τη συνέχεια στη διοργάνωση αλλά και το σπουδαίο ατομικό επίτευγμα που κατάφερε φέτος, μετά από 12 σεζόν και 4 κατακτήσεις της Euroleague.
-Για την νίκη που ήρθε πολύ εύκολα, σε αντίθεση με την ήττα που είχαν υποστεί στον πρώτο γύρο από τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα, στην παράταση.
«Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, υπετέρησαν στα ριμπάουντ, σε όλα τα πλέιζ, γενικά ήταν καλύτεροι σε κάθε σημείο του παιχνιδιού και πραγματικά είχαμε βάλει στόχο να το αλλάξουμε αυτό σε αυτό το ματς. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Ξέραμε ότι έπρεπε να μοχθήσουμε και το κάναμε».
-Για το αν η ΤΣΣΚΑ έχει κάποια προτίμηση στον αντίπαλο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα πλέι οφ, αφού υπάρχουν αρκετές ομάδες που παλεύουν ακόμη για μια θέση στην οχτάδα.
«Όχι δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Εμείς θα ελέγξουμε όσα μπορούμε να ελέγξουμε, θα φροντίσουμε να παίζουμε καλά σε κάθε παιχνίδι και αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε. Αυτό είναι το συναρπαστικό με την Ευρωλίγκα. Έχουμε δει ότι είναι απρόβλεπτη και ανταγωνιστική, γεμάτη εκπλήξεις. Έμεις απλά αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με σοβαρότητα».
-Για το γεγονός ότι αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα του Παναθηναϊκού.
«Η αλήθεια είνα ότι δεν το ήξερα αυτό. Δεν το έχει συνειδητοποιήσει μάλλον το τεχνικό τιμ ακόμα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ σπουδαία ομάδα, με τεράστια ιστορία και κατορθώματα στην Ευρώπη, οπότε το γενονός ότι πετύχαμε κάτι τέτοιο λέει πολλά για εμάς και ελπίζω αυτό να αποτελέσει τονωτική ένεση για την ψυχολογία μας στο υπόλοιπο της σεζόν».
-Για το γεγονός ότι φέτος πέτυχε το πρώτο σουτ τριών πόντων στην καριέρα του στην Euroleague (έχοντας πάρει συνολικά μόλις 8 προσπάθεις).
«Το ότι είμαι 33 χρονών, παίζω στην Ευρωλίγκα εδώ και 12 σεζόν και επιτέλους πέτυχα ένα σουτ τριών πόντων δείχνει ότι βελτιώνομαι και μεγαλώνω όπως το κρασί, γίνομαι καλύτερος όσο περνάνε τα χρόνια (γέλια). Πέρα από την πλάκα όμως, για εμένα ήταν όντως κάτι το ξεχωριστό, το ήθελα πολύ».
-Αναφορικά με τον κόουτς Ιτούδη.
«Τι να πω για αυτόν. Είναι πραγματικά εξαιρετικός προπονητής. Ξέρει πως να μας δίνει κίνητρο για να τα δίνουμε όλα και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα και αυτός ήθελε τη συγκεκριμένη νίκη όσο εμείς, ήξερε πόσο τη χρειαζόμασταν. Είναι όμως και πολύ καλός σαν άνθρωπος. Το χαίρομαι πραγματικά που εργάζομαι κάθε μέρα μαζί του τα τελευταία χρόνια και τον εκτιμώ πολύ».