21.1 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Χάινς: «Στον Ολυμπιακό ήμασταν σαν αδέρφια» (vid)

Mια «χορταστική» συνέντευξη εφ'ολης της ύλης παραχώρησε ο Κάιλ Χάινς στο επίσημο κανάλι της Αρμάνι Μιλάνο, κάνοντας έναν συνολικό απολογισμό της καριέρας του, μέχρι και αυτή τη στιγμή και τη μετακόμισή του στην Ιταλία. 

Για τα παιδικά του χρόνια: «Η ιστορία λέει ότι ο παππούς μου έβαλε μια μπάλα μπάσκετ και μία ποδοσφαίρου στην κούνια μου την πρώτη μέρα που βγήκα από το νοσοκομείο. Από τότε, οι γονείς μου μου είπαν ότι πάντα επικεντρωνόμουν στο μπάσκετ. Παρακολούθησα αθλήματα στην τηλεόραση, μπάσκετ, ποδόσφαιρο. Από την αρχή, αυτός είναι ο κόσμος που μεγάλωσα, ο αθλητισμός ήταν πάντα το πάθος μου. Ο πατέρας μου ήταν επίσης αθλητής, έπαιζε ποδόσφαιρο, αλλά έπαιζε επίσης μπάσκετ. Τον ακολούθησα παντού όπου πήγε, σε όλα τα διαφορετικά πράγματα που έκανε, δούλεψα μαζί του, πήγανα στο δωμάτιο με τα βάρη. Βασικά, η αγάπη μου για τον αθλητισμό, για το μπάσκετ, είναι πάνω απ 'όλα οικογενειακό πράγμα». 

Για το αν φοράει το νούμερο «42» εξαιτίας του Τζούλιους Έρβινγκ: «Είναι μια αληθινή ιστορία. Ο προπονητής του γυμνασίου μου (Gary Saunders) ήταν από το Λονγκ Άιλαντ, από το Ρούσβελτ (το ίδιο μέρος όπου μεγάλωσε ο Έρβινγκ), και ο αδερφός του (Leon) ήταν στενός φίλος του Τζούλιους Έρβινγκ. Υπάρχει μια ιστορία ότι ήταν αυτός που έδωσε στο Doctor J το ψευδώνυμο Doctor J. Όταν ήμουν στο γυμνάσιο, μας ακολούθησε παντού και είπε ότι έπρεπε να φορέσω τον αριθμό 42 επειδή ήταν ο αριθμός που φορούσε ο Doctor J στο γυμνάσιο, και είπε ότι η προσωπικότητά μου ήταν παρόμοια με τη δική του. Ήταν τιμή για μένα να φοράω 42 προς τιμήν του. Ο Doctor J είναι ένας θρυλικός παίκτης, αλλά και ένας θρυλικός άνθρωπος».

Για τη θητεία του στον Ολυμπιακό: «Αυτή η ομάδα ήταν ιδιαίτερη επειδή η χημεία δημιουργήθηκε εντός και εκτός παρκέ. Οι παίκτες που ήταν εκεί, ο Σπανούλης, ο Άντιτς, ο Πρίντεζης, ο Ντόρσεϊ, ο Σλούκας. Όλοι έχουμε σπουδαίες αναμνήσεις απ' όσα πετύχαμε αλλά η χημεία έκανε τη διαφορά, ήμασταν σαν αδέρφια. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτός ήταν ο λόγος που πετύχαμε τόσα πολλά. Εμπιστευτήκαμε ο ένας τον άλλο και όλοι θέλαμε ο ένας το καλό του άλλου. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο».

Για τις 4 κακτήσεις Euroleague που μετράει: «Είναι τεράστια τιμή, ένα σπουδαίο επίτευγμα, συνειδητοποιώ πως είμαι στην κορυφή μιας λίστας με σπουδαίους Αμερικανούς παίκτες που έχουν παίξει στην Euroleague και έχουν χτίσει μεγάλη καριέρα εδώ. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα, μια τιμή αλλά ελπίζω ότι μπορώ να κερδίσω ακόμα μία ή δύο Euroleague πριν τελειώσει η καριέρα μου».

Για το NBA: «Νόμιζα ότι το NBA θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη επιλογή, αλλά το ταξίδι είναι διαφορετικό για όλους. Αν κοιτάξω πίσω, δεν έχω καμία λύπη, ήρθα στην Ευρώπη, έπαιξα στην EuroLeague, βίωσα πολλά διαφορετικά πράγματα, κέρδισα πολλούς τίτλους, έπαιξα με σπουδαίους συμπαίκτες και για σπουδαίους προπονητές, για μερικές από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ευρώπη. Το NBA ήταν πάντα ένα όνειρο, αλλά σήμερα χαίρομαι που το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα. Συνειδητοποίησα ότι το πραγματικό μου όνειρο ήταν άλλο και ήταν να αγωνιστώ για να κερδίσω τίτλους εδώ στην Ευρώπη».

Αυτά και όλα τα άλλα ενδιαφέροντα που εξομολήθηκε ο Κάιλ Χάινς, στο βίντεο που ακολουθεί. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ