23.7 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Χάινς: “Προσπαθούμε τώρα, για ότι έκαναν στο ΝΒΑ το ’60”

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ως αντιπρόεδρος της Ένωσης Παικτών της Ευρωλίγκας έδωσε ο Κάιλ Χάινς. Εκεί όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως οι παίκτες στην Ευρώπη βρίσκονται από πλευράς ... συνδικαλιστικής, εκεί που βρίσκονταν οι συνάδελφοί τους στο ΝΒΑ τη δεκαετία του '60. Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα δήλωσε στο sportbox, ρώσικο αθλητικό σάιτ, ο αρχηγός -πλέον- της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

"Ακόμη συγκεντρώνουμε πληροφορίες και δουλεύουμε με τις προοπτικές που υπάρχου, τις διαφορετικές προτάσεις και λύσεις. Για την ώρα έχουμε ένα τεράστιο πεδίο δραστηριοτήτων και κενά που πρέπει να καλυφθούν. Αν το saraly cap μπορεί να εφαρμοστεί στην Ευρώπη;. Ναι και όχι. Το σημαντικό είναι να μην περιορίζουμε τους ορίζοντές μας. Το ΝΒΑ είναι ένας εντυπωσιακός ορργανισμός με ένα δομημένο σύστημα, αλλά δεν πρέπει να "κρεμαστούμε" σ' αυτό. Υπάρχει και το Champions League στην Ευρώπη, όπου δεν υπάρχουν οικονομικοί περιορισμοί και παρόλα αυτά είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση την οποία παρακολουθούν πολλοί φίλαθλοι. Υπάρχει η λίγκα μπέιζμπολ (MLB) όπου επίσης δεν υπάρχει περιορισμός στο salary cap. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δημιουργήσεις συνθήκες ισότητας για όλες τις ομάδες και σε κάθε λύση θα βρεις θετικά και αρνητικά. Τώρα υπολογίζουμε όλες τις πιθανότητες, ώστε να καταλάβουμε τι είναι αποδεκτό για τον δικό μας σκοπό: Να κάνουμε οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να βελτιώσουμε τις τρέχουσες συνθήκες στο μπάσκετ".

Ο Χάινς απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως ο Μπόστιαν Νάχμπαρ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ είναι σε επαφή με τον Κρις Πολ, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της αντίστοιχης Ένωσης Παικτών: "Είχαν και μια συνάντηση στην Νέα Υόρκη στα γραφεία τους. Ήταν ένα ταξίδι πιο πολύ για να "γνωριστούμε". Είδα τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί η Ένωση Παικτών εκεί, πως εκπροσωπούν τα συμφέροντα των παικτών, έμαθα για την φιλοσοφία του συστήματος που έχουν αναπτύξει, για την τεχνογνωσία που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για εμάς στο μέλλον. Θαυμάζουμε το ΝΒΑ, αλλά συχνά ξεχνάμε πόσο χρόνο τους πήρε για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα. Στη δεκαετία του '60 οι παίκτες του ΝΒΑ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε εμείς σήμερα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ