21.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Χάινς: ” Από τους καλύτερους ο Σπανούλης, να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας! “

Στο προσωπικό του blog στην Euroleague έγραψε ο Κάιλ Χάινς για το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τον Ολυμπιακό, αποθεώνοντας τον Βασίλη Σπανούλη ενώ θυμάται το 2012 όταν κατέκτησε με τον Ολυμπιακό την Euroleague, επισημαίνοντας πως η ομάδα του έχει αυτό που θέλουν όλοι.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Ο πιο σημαντικός παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Όλοι γνωρίζουν πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην EuroLeague και στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όχι μόνο για το πώς παίζει, αλλά και για το πώς μπορεί να ηγηθεί της ομάδας του, για τον τρόπο που σπρώχνει τους συμπαίκτες του και για το παράδειγμα που δίνει εντός και εκτός παρκέ.

Το έχει κάνει ξανά και ξανά στην καριέρα του. Βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, στις δύσκολες καταστάσεις. Μπορείς να το δεις τώρα, πως ακόμα και στα 34, που ο κόσμος μπορεί να νομίζει πως θα έχει δύσκολο δρόμο, εκείνος εξακολουθεί να κουβαλάει την ομάδα του και να κάνει όσα έκανε σε όλη την καριέρα του. Το καταλαβαίνουμε και γνωρίζουμε -είμαι σίγουρος για αυτό γιατί τον έβλεπα κάθε μέρα για δύο χρόνια- πόσο μεγάλη επίδραση μπορεί να έχει σε ένα παιχνίδι ή στην ομάδα του.

Λογαριάζω τον Μπίλι ως φίλο μου εκτός παρκέ και έναν άνθρωπο με τον οποίο έχω εξαιρετική σχέση και τον θαυμάζω. Πάντα μιλάμε μεταξύ μας ή στέλνουμε μηνύματα κάθε τόσο, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε συγκεντρωμένοι στις ομάδες μας. Όταν δούμε ο ένας τον άλλον θα πούμε ένα "γεια", αλλά μετά ο καθένας θα προσπαθήσει να συγκεντρωθεί στον στόχο του.

Aντιμετωπίζω την παλιά μου ομάδα. Πολλά άλλαξαν τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά ο κορμός του Ολυμπιακού παραμένει ο ίδιος, όπως και της ΤΣΣΚΑ. Ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε στο παρόν. Κι αυτό επιτάσσει για μας να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, με έναν κορμό έμπειρων παικτών, αλλά και άλλων νεαρών που είναι διψασμένοι και παίζουν με καρδιά. Όλοι μας ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε, ειδικά μετά τον περσινό τίτλο. Τέτοια ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες και η νίκη μπορεί να κριθεί σε μια κατοχή.

Έχω ξεχωριστές αναμνήσεις από τον τελικό του 2012 στο ίδιο γήπεδο, όταν κατακτήσαμε τον τίτλο με τον Ολυμπιακό. Είναι ένα από τα πιο αξέχαστα ματς στην ιστορία της EuroLeague ή ακόμη και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι ωραίο που θα επιστρέψουμε εκεί και θα νιώσω τη νοσταλγία. Ελπίζω να συνεχίσει να μου φέρνει καλή τύχη.

Νομίζω πως είμαι ένας από τους τέσσερις παίκτες που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο, μαζί με τον Μίλος Τεόντοσιτς, τον Βίκτορ Χριάπα και τον Αντρέι Βοροντσέβιτς. Είναι ένα ωραίο επίτευγμα ότι ήμουν μέλος μιας ομάδας που πήγε στο Final 4 τόσες φορές. Σίγουρα, ήταν μια σκληρή σεζόν, κυρίως λόγω του νέου format και των ταξιδιών. Είχαμε περισσότερα ματς, κάποια ήταν back-to-back, αλλά όλοι γι' αυτό παίζουμε. Αυτό είναι που θέλουμε. Ο στόχος μας στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, να πάμε στην Κωνσταντινούπολη, να έχουμε μια ευκαιρία να πάμε στο Final 4 και να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας.

Είμαστε άνετοι και κάνουμε θετικές σκέψεις πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη. Είμαστε οι περσινοί πρωταθλητές. Έχουμε αυτή τη στιγμή αυτό που θέλουν όλοι. Όμως, υπάρχει και περισσότερη πίεση, γιατί δεν θα είναι εύκολο για εμάς να υπερασπιστούμε τον τίτλο»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ