20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Φώτης Στυλίδης στο Basketa: «Κίνητρό μας ήταν η ήττα στην Νεάπολη»

Η Ελευθερούπολη προχώρησε σε θρίαμβο ανόδου κόντρα στον Μακεδονικό και ο πρωταγωνιστής της στην φετινή Γ' Εθνική, Φώτης Στυλίδης, μίλησε στο Basketa.gr για την «φρενήρη» πορεία της ομάδας από την Καβάλα, το τι διαφορετικό προσφέρει ως νέα δύναμη και την προσωπική του απόδοση.

Τα τελευταία δύο χρόνια, μία ομάδα που προέρχεται από τον νομό Καβάλας με... θέα το Παγγαίο όρος, έχει καταφέρει να «παρασύρει» σαν «χείμαρρος» όποιον έχει βρει μπροστά του. Από την περσινή χρονιά στην Α' ΕΚΑΣΑΜΑΘ μέχρι σήμερα, μετρά μόλις μία ήττα και αυτή ήταν στην φετινή Γ' Εθνική, χάνοντας στην Νεάπολη από τον Μακεδονικό. Η Ελευθερούπολη του επεφύλασσε, όμως, μία... πληρωμένη απάντηση, «διαλύοντάς» τον 95-62 και «κλειδώνοντας» επί της ουσίας την άνοδο, με την κούπα να μοιάζει επίσης πολύ κοντά, οκτώ αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Ένας από τους πρωταγωνιστές, ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ της και μεταξύ των υποψηφίων για την κορυφή σε αυτό τον τομέα σε όλη την κατηγορία, ο Φώτης Στυλίδης. Ο 25χρονος γκαρντ, μετά από δύο χρόνια στον Έσπερο Πατρών, βοηθώντας τους να ανέβουν στη Β' Εθνική τη σεζόν 2014-2015, δείχνει πως ξέρει... το δρόμο για την επιτυχία και τον επιδεικνύει χαρακτηριστικά στους συμπαίκτες του, επιβαλλόμενος στο παρκέ με την ηγετική του προσωπικότητα, και μάλιστα σε νεαρή ακόμη ηλικία.

Ο ίδιος, μίλησε στο Basketa.gr για το θρίαμβο επί του Μακεδονικού, τονίζοντας πως... του χρωστούσαν κάτι από το πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι. Παράλληλα, αναφέρεται στα όνειρα του συλλόγου που δείχνει έτοιμος να καθιερωθεί στις εθνικές κατηγορίες, υπό τις οδηγίες του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ενώ σχολιάζει και τη δική του σπουδαία χρονιά.

Φώτη, τι σας οδήγησε στο να φτάσετε σε μία τόσο σπουδαία εμφάνιση, σε παιχνίδι τέτοιας κρισιμότητας;

Πρέπει να σου πω, ότι αντιμετωπίσαμε ατυχίες μέσα στην εβδομάδα, αλλά είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι. Παράλληλα, δε σου κρύβω πως είχε λειτουργήσει σαν σημαντικό κίνητρο μέσα μας, η ήττα του πρώτου γύρου από τον Μακεδονικό, καθώς είναι η μοναδική μας τα τελευταία δύο χρόνια.

Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται μόλις οκτώ αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. Σας κάνει να αισθάνεστε πλέον σίγουροι για την άνοδο;

Μας γεμίζει, σίγουρα, με αισιοδοξία αυτή η νίκη. Δεν πρέπει, όμως, να εφησυχαστούμε, γιατί η χρονιά δεν τελειώνει σε αυτό το ματς. Πρέπει να πείσουμε τους εαυτούς μας, ότι δεν ήταν παρά μόνο μία νίκη και πρέπει να βλέπουμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι.

Τι εξηγεί την φετινή μέχρι τώρα πορεία σας, όπου έχετε σημειώσει μόνο μία ήττα;

Η ομάδα αυτή δουλεύει κάθε μέρα πολύ σκληρά μέσα στο γήπεδο και, ασφαλώς, ξεχωρίζουν μέσα στις τάξεις της οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ παικτών προπονητή και διοίκησης. Νομίζω, ότι αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για κάθε ομάδα, με όποιο στόχο κι αν έχει.

Θεωρείς πως αποτελεί προσωπική σου δικαίωση, όταν πέρυσι άφησες τις εθνικές κατηγορίες για να παίξεις με την Ελευθερούπολη στο τοπικό πρωτάθλημα;

Το πλάνο, που μου παρουσίασε η ομάδα στις αρχές της περσινής σεζόν, κάλυπτε σε απόλυτο βαθμό αυτά που ζητούσα, για τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου. Γνώριζα πολύ καλά, άλλωστε, τους ανθρώπους του συλλόγου, αφού με τον προπονητή μου και τον Βασίλη Μουλλάκη έχουμε υπάρξει συμπαίκτες στο παρελθόν. Νιώθω, φυσικά, δικαιωμένος με την επιλογή μου.

Είσαι μέσα στους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος. Περνά από το μυαλό σου ο συνδυασμός της πρωτιάς για την ομάδα στο πρωτάθλημα και για εσένα σε αυτό το κομμάτι;

Σκοπός για αυτή την ομάδα, είναι απλώς να κερδίζει η ομάδα σε κάθε παιχνίδι. Αυτό που έχω ως χρέος να κάνω εγώ, είναι απλά να ακολουθώ αυτά που λέει ο προπονητής μου για το καλό της. Αν, βέβαια, μέσα από αυτή την χρονιά αναδειχθώ και πρώτος σκόρερ, θα είναι ένα καλοδεχούμενο επίτευγμα.

Η Καβάλα μετρά, πια, δύο ομάδες στις εθνικές κατηγορίες. Τι διαφορετικό, όμως, προσφέρει η Ελευθερούπολη και ποιοι είναι οι στόχοι της;

Αποτελεί, σίγουρα, επιτυχία για τον νομό της Καβάλας, η πρωταγωνιστική παρουσία των δύο ομάδων, της Καβάλας και της Ελευθερούπολης, αφού και οι δύο κάνουν πρωταθλητισμό στις κατηγορίες τους. Δεν μπορώ να ξέρω, τι προσφέρει η ομάδα της Ένωσης, αλλά η Ελευθερούπολη είναι ένας σύλλογος, που δουλεύει με επαγγελματικές συνθήκες σε όλους τους τομείς και είναι καλή επιλογή για κάθε παίκτη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ