20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φύγε εσύ, έλα εσύ στην Basket League

Η σεζόν 2020-21 έχει ένα σωρό ιδιαιτερότητες, αλλά και κάποιες σταθερές που δεν αλλάζουν ό,τι κι αν συμβαίνει στον κόσμο. Οι αλλαγές παικτών στα ρόστερ των ομάδων, για διορθώσεις ή ενισχύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη ακόμα και σε ένα «κουτσουρεμένο» πρωτάθλημα 12 ομάδων με μόνο μία θέση υποβιβασμού και ήδη με συμπληρωμένο μόλις μισό γύρο, τα πήγαινε - έλα είναι πολλά και ενίοτε σημαντικά. Μόνο ο Αρης δεν έχει κάνει κάποια κίνηση, αλλά αυτός και να 'θελε...


ΑΕΚ


Ταϊρίς Ράις (γκαρντ) και Ντάριον Άτκινς (φόργουορντ/σέντερ) αποτέλεσαν δύο μηνιαίες προσθήκες για την ΑΕΚ με σκοπό την ενίσχυσή της για το Final 8 του BCL στα τέλη Νοέμβρη με αρχές Οκτώβρη, με προοπτική ανανέωσης για την υπόλοιπη σεζόν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε σε καμία από τις δύο περιπτώσεις με τους Ράις και Άτκινς να αγωνίζονται μόνο στο ελληνικό Super Cup και στο Final 8. O Κίνγκσλεϊ Μόουζες αναμένεται να αποτελέσει ακόμα μια μεταγραφή για την ΑΕΚ προκειμένου να καλύψει το κενό στη θέση «5», από την απουσία λόγω τραυματισμού, του Μάρκους Σλότερ. Ο Νιγηριανός σέντερ είναι γνώριμος στα μέρη μας, έπειτα από το πέρασμά του από το Περιστέρι την περασμένη σεζόν.

ΣΥΝΟΨΗ: Δύο αποχωρήσεις πριν την έναρξη της Basket League, σε... αναμονή η πρώτη αντικατάσταση

ΑΡΗΣ


Ο Άρης αποτελεί την μοναδική ομάδα στην φετινή Basket League που δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε κάποια μεταγραφική κίνηση στα μέσα της σεζόν και συνεχίζει με το αρχικό του ρόστερ. Τα BAN της FIBA δεν επιτρέπουν δράση και πάλι καλά που του επιτράπηκε να αποκτήσει τους παίκτες που τώρα έχει και παίζει.

ΣΥΝΟΨΗ: Συνεχίζει όπως άρχισε


ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Μπράντον Τσίλντρες αποτελεί τη μοναδική έως τώρα αποχώρηση από την ομάδα του Ηρακλή. Ο Αμερικανός γκαρντ αγωνίστηκε σε πέντε αγώνες με τη φανέλα του «γηραιού», έχοντας 4,4 πόντους και 1,4 ασίστ κατά μέσο όρο. Ο αντικαταστάτης του, Γουίλιαμ Χάτσερ, έπειτα από τρεις θητείες στο γειτονικό σωματείο ΠΑΟΚ (2012-2013, 2015-2016, 2018-2019) και μία στο Περιστέρι (2019-2020), επέστρεψε για πέμπτη φορά στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Ηρακλή. Ο έμπειρος γκαρντ, στο μοναδικό, έως τώρα παιχνίδι του τη φετινή σεζον στην Basket League κόντρα στον Χαρίλαο Τρικούπη σημείωσε 6 πόντους, 1 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΣΥΝΟΨΗ: Μία αλλαγή


ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ


Δύο αποχωρήσεις και τρεις προσθήκες είναι ο έως τώρα απολογισμός της ομάδας από τη Νίκαια. Το κενό του Νικ Ζέισλοφτ (5 αγώνες, 6,6 πόντοι, 1,6 ριμπάουντ) ήρθε να καλύψει ο δίμετρος Μουχαϊμίν Μουσταφά ο οποίος στο ντεπούτο του στην Α1 έμεινε άποντος, όμως μάζεψε 7 ριμπάουντ. Επόμενη μεταγραφή για τον Ιωνικό αποτέλεσε ο Κλιφ Χάμοντς, γνώριμος στο ελληνικό πρωτάθλημα από τις θητείες του στο Περιστέρι (2009-2010) και τον Ήφαιστο Λήμνου (2019-2020). Ο Αμερικανός γκαρντ, ήρθε ξανά στην Ελλάδα, έπειτα από την αποχώρηση του Τζέιμς Γιούλ και σε τέσσερα έως τώρα παιχνίδια έχει σημειώσει 8 πόντους και 2 ασίστ μ.ο. Το μεγάο κόλπο ήταν ο πολύπειρος Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, με θητεία σε πολλές ομάδες της Α1 (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Μαρούσι, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Προμηθέα, Περιστέρι), ο οποίος επιστρέφει στη Νίκαια, μετά από τη σεζόν 2018-2019, ενώ τελευταία χρονικά προσθήκη ήταν του 25χρονου αμερικανού γκαρντ,Τζον Ελμορ.

ΣΥΝΟΨΗ: Δύο αποχωρήσεις και τέσσερις προσθήκες

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Δύο αλλαγές μετράει μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός και όλες στον «άσο»! Ο Πιέρ Τζάκσον ήταν ο πρώτος παίκτης που… κούνησε μαντήλι πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα. Αντικαταστάτης του ήταν ο Κίφερ Σάικς, όμως και εκείνος δεν μακροημέρευσε. Αγωνίστηκε μόλις σε ένα παιχνίδι, έχοντας 7 πόντους 3 ριμπάουντ και μία ασίστ. Τη θέση του Σάικς πήρε ο Σέλβιν Μακ. Στα δύο ματς που έχει αγωνιστεί ο Αμερικανός γκαρντ ύψους 1μ.91 έχει κατά μέσο όρο 6,5 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4,5 ασίστ.

ΣΥΝΟΨΗ: Μία αποχώρηση πριν το πρωτάθλημα και μία αλλαγή 


ΚΟΛΟΣΣΟΣ 


Μία προσθήκη και μία αποχώρηση για τον Κολοσσό, με τον Ντάστι Χάνας να αντικαθιστά τον Τζεκουάν Λάιλ στα γκαρντ. Ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός γκαρντ της ομάδας της Ρόδου, σε μία συμμετοχή είχε 1 ασίστ και 1 ριμπάουντ. Από την άλλη, ο Τζεκουάν Λάιλ στα δύο μόλις ματς που αγωνίστηκε πρόλαβε να «γεμίσει» τη στατιστική του με 14,5 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ.

ΣΥΝΟΨΗ: Μία αλλαγή


ΛΑΡΙΣΑ


Έπειτα από τη φυγή του 22χρονου Αμερικανού γκαρντ Ντάριους Ρόι, ο οποίος πέρασε και δεν ακούμπησε χωρίς να καταγράψει κάποια συμμετοχή στην Basket League, η Λάρισα κάλυψε το κενό του με την προσθήκη του Ντέβιον Μπέρι. Ο 29χρονος σκόρερ, έπειτα από τον Κολοσσό (2016) και την επιτυχημένη θητεία του στον Πανιώνιο (2018-2019), επέστρεψε για τρίτη φορά στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Λάρισας.

ΣΥΝΟΨΗ: Μία αποχώρηση πριν το πρωτάθλημα και μία προσθήκη


ΛΑΥΡΙΟ 


Μετά τους τραυματισμούς των Ντέιβ Μπελ και Σαζ  Άλστον, το Λαύριο ενισχύθηκε με τους Σον Έβανς και Γκλεν Κόζι για να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν στη θέση του σέντερ και στα γκαρντ, αντίστοιχα. Ο Έβανς, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην ομάδα και το 2017 ( με ένα ενδιάμεσο πέρασμα από τον Προμηθέα Πάτρας και τον Ήφαιστο Λήμνου), μετράει στα τρία έως τώρα μας που έχει παίξει, 7 πόντους και 5 ριμπάουντ. Το έτερο νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Λαυρίου, είναι ο Γκλεν Κόζι. Ο 28χρονος γκαρντ με δύο παιχνίδια στο ενεργητικό του στο Λαύριο, μετράει 13,5 πόντους κατά μέσο όρο δείχνοντας έφεση στο σκοράρισμα.

ΣΥΝΟΨΗ: Μία αλλαγή, μία αποχώρηση και μία προσθήκη


ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 


Μία ήταν η αλλαγή στο ρόστερ του Μεσολογγίου τη φετινή σεζόν. Ο Τζαζμάρ Φέργκιουσον ήρθε για λογαριασμό του Μεσολογγίου αντικαθιστώντας τον Τάι Κόκφιλντ πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ μετράει ήδη έξι παιχνίδια με την ομάδα του Μεσολογγίου, έχοντας 7,67 πόντους, 2,33 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ Μ.Ο.

ΣΥΝΟΨΗ: Μια αποχώρηση πριν το πρωτάθλημα και μία προσθήκη


ΠΑΟΚ


Δύο ήταν όλα κι όλα τα παιχνίδια του Άλαν Χέρντον με την φανέλα του ΠΑΟΚ (3 πόντοι 1 ριμπάουντ 1 ασίστ Μ.Ο.). Το κενό που άφησε ο πρώην Αμερικανός σέντερ, στο σύντομο πέρασμά του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ήρθε να καλύψει ο Σαγκάμπα Κονατέ. Θετικά τα πρώτα δείγματα από τον νέο ψηλό του ΠΑΟΚ, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει 11,5 πόντους και 5,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

ΣΥΝΟΨΗ: Μία αλλαγή


ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ


Αρκετές είναι οι προσθαφαιρέσεις για την ομάδα του Περιστερίου τη φετινή σεζόν. Αμπντούλ Γκάντι και Τζόναθαν Αρλέτζ χαιρέτησαν… νωρίς, και το Περιστέρι προχώρησε σε τρεις μεταγραφικές κινήσεις. Ράιαν Χάροου (γκαρντ), Τζέι Κρόκετ (φόργουορντ) και Γιάννης Μπουρούσης (σέντερ) αποτελούν τα νέα αποκτήματα της ομάδας. Ο πρώτος, είναι γνώριμος στο ευρύ κοινό και επιστρέφει στα ελληνικά γήπεδα για τρίτη φορά στην καριέρα του (Ρέθυμνο 2015-2016, Περιστέρι 2018-2019) του για να ξαναφορέσει τη φανέλα του Περιστερίου, ενώ ο Τζέι Κρόκετ κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα ελληνικά γήπεδα. Για τον Μπουρούση, τα λόγια είναι περιττά και μόνο συν για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ότι τον ξαναδέχεται στις τάξεις του μετά από την παρουσία του σε Κίνα και Γκραν Κανάρια. Στο ρόστερ πήρε τη θέση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που αποχώρησε. Αργότερα σε σχέση με την έναρξη της προετοιμασίας προστέθηκε στην ομάδα και ο Τρε ΜακΛιν, όταν υπήρξε ο τραυματισμός του Χρήστου Σαλούστρου, αλλά πρόλαβε από την αρχή το πρωτάθλημα.

ΣΥΝΟΨΗ: Δύο αλλαγές, μία προσθήκη και μία αποχώρηση


ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ


Ο Προμηθέας πριν το πρώτο τζάμπολ της φετινής αγωνιστικής περιόδου είχε δύο απώλειες. Οι Τζαμάλ Νίξον και Τζεχάιβα Φλόιντ, παρά την παρουσία τους τα προηγούμενα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα (με τις φανέλες του Λαυρίου και της Λάρισας αντίστοιχα) δεν στέριωσαν στην Πάτρα και δεν πρόλαβαν να καταγράψουν κάποια συμμετοχή στην Α1 αποχωρώντας πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος. Προσθήκη υπήρξε στα γκαρντ με τον Νίκολα Ραντίσεβιτς, στους ψηλούς είχε ήδη αποκτηθεί ο Ντελρόι Τζέιμς και δε λογίζεται ως αλλαγή.

ΣΥΝΟΨΗ: Δύο αποχωρήσεις, μία προσθήκη



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ