23.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Φωνάζουν» στη Λιθουανία για τη διακοπή

Η απόφαση να διακοπεί οριστικά το λιθουανικό πρωτάθλημα προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από τους παίκτες, καθώς υπάρχει ο φόβος πως θα χάσουν τους μισθούς τους.

Υπό τον κίνδυνο της εξάπλωσης του κορονοϊού, που έχει πάρει πλέον τη μορφή πανδημίας, η LKL αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» στη λίγκα, ματαιώνοντας όλους τους εναπομείναντες αγώνες, ενώ πρωταθλήτρια στέφθηκε ήδη η Ζαλγκίρις Κάουνας. Η απόφαση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις εντός συνόρων, με τους παίκτες να διαμαρτύρονται όχι για το μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά εξαιτίας της πρόθεσης των ομάδων να μην τους πληρώσουν τους μισθούς μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Σύμφωνα με τα λιθουανικά ΜΜΕ, οι σύλλογοι αναζητούν φόρμουλα να μην καταβληθούν τα χρήματα στους παίκτες για το διάστημα Μάρτιος-Ιούνιος, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Η σεζόν ολοκληρώθηκε για λόγους «ανωτέρας βίας», που μπορούν να δικαιολογήσουν την πρόθεσή τους, η οποία όμως βρίσκει αντίθετους τους παίκτες και φυσικά τους εκπροσώπους τους. Οι παίκτες υποστηρίζουν πως ουδέποτε ρωτήθηκαν για την απόφαση διακοπής κι όχι αναστολής των αναμετρήσεων, όπως συμβαίνει σε άλλα εθνικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Ούτε καν τέθηκε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να διεξαχθούν τα ματς κεκλεισμένων των θυρών, όταν κριθεί ασφαλές σε μεταγενέστερες ημερομηνίες.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία άλλωστε θα έχει υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα, όταν επαναρχίσει. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου δεν διέκοψε οριστικά το φετινό πρωτάθλημα, αλλά κήρυξε παύση, έτσι η ομάδα αποφάσισε να δώσει προσωρινή άδεια στους παίκτες της και διέκοψε τις προπονήσεις, αλλά δεν κατέβασε… ρολά. Το πρόβλημα για τους υπόλοιπους γίνεται ακόμα εντονότερο από τη στιγμή που σύμφωνα με το Λιθουανό δημοσιογράφο Ντονάτας Ουρμπόνας αρκετοί παίκτες είχαν ήδη καθυστέρηση πληρωμών, δύο και τριών μηνών, με το φόβο να λάβουν πλέον συμβολική αποζημίωση να είναι έντονος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ