25.2 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Φριντέτ στο basketa.gr : «Ξέραμε ότι ο Γκιστ ερχόταν για να κερδίσει, ζητούμενο η διάρκεια»

Ο Παναθηναϊκός μπήκε νικηφόρα στην Ευρωλίγκα, κερδίζοντας στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα με 87-82, ενώ αυτό ήταν και το πρώτο παιχνίδι του Τζίμερ Φριντέτ στη διοργάνωση.

Ο 30χρονος Αμερικάνος γκαρντ είχε 11 πόντους με 4/4 βολές και 3/6 σουτ εντός παιδιάς, και μιλώντας στο basketa.gr αναφέρθηκε στην πρεμιέρα του, στο πως προσαρμόζεται στο παιχνίδι, σε ποια θέματα πρέπει να εστιάσει ώστε να βελτιωθεί τόσο ο ίδιος όσο και ο Παναθηναϊκός, αλλά και στην επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ.

Πρώτο σου παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, πως το έζησες και οι πρώτες σου εντυπώσεις : «Ήταν ωραία, μια νέα εμπειρία, δύσκολη και σκληρή όπως την περίμενα. Μπήκαμε σφιγμένα στο παιχνίδι, και σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού μας. Ανεβάσαμε ρυθμούς στο τρίτο δεκάλεπτο, βρήκαμε ελεύθερα σουτ, και φυσικά τρέξαμε το γήπεδο. Όπως ανέφερα και πριν μια πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη και πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια», ενώ για τον εαυτό του, και αν προσαρμόζεται σταδιακά στο νέο τρόπο παιχνιδιού ανέφερε :

«Διανύω μία περίοδο προσαρμογής, και όπως  είναι κατανοητό ακόμη δεν μου βγαίνει το παιχνίδι όπως εγώ θέλω. Όπως και στο σημερινό (χθες 3/10), έτσι και σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να συνηθίσω ότι πάντα θα έχω τουλάχιστον δυο αντιπάλους πάνω μου. Άρα θα πρέπει να μάθω στο νέο τρόπο παιχνιδιού, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στην ομάδα μας υπάρχουν καλοί σκόρερς, και πρέπει πάντα να ψάχνουμε το ελεύθερο σουτ».

Ποια ήταν τα κλειδιά της νίκης απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα : «Το δεύτερο ημίχρονο ήταν το κλειδί.  Εμφανιστήκαμε πιο επιθετικοί, και ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Γυρίσαμε την μπάλα, βρήκαμε τα ελεύθερα σουτ, παίξαμε καλύτερη άμυνα, και πήγαμε στα ριμπάουντ. Σίγουρα η διάρκεια είναι το ζητούμενο».

Μιλώντας για την άμυνα, πάλι εμφανίσατε πολλά κενά. Αποτελεί αυτό προτεραιότητα, και πότε πιστεύεις η ομάδα θα φτάσει στο 100% της ετοιμότητας της : «Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να είσαι απόλυτα έτοιμος, γιατί ποτέ δεν πρέπει να είσαι ικανοποιημένος και πεις ότι πλέον είμαι 100%. Αυτό είναι παγίδα, και κάθε ημέρα πρέπει να παλεύεις για το καλύτερο. Όσο αφορά την άμυνα μας, θεωρώ ότι αποτελεί ένα από τα σημεία στο παιχνίδι μας που πρέπει να βελτιώσουμε. Κρατάμε όπως είπα την αντίδραση μας στο τρίτο δεκάλεπτο, και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθούμε το πλάνο».

Με τον Ερυθρό Αστέρα πήρες μια γεύση από την δυναμική των ομάδων της Ευρωλίγκας. Ποια είναι η εντύπωση σου : «Καλή και σκληρή ομάδα. Είχαν ομοιογένεια, σουτάρουν καλά, και θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Ξέραμε ότι ο Γκιστ θα ερχόταν ως αντίπαλος, και θα έπαιζε δυνατά , ήταν μια πρόκληση το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Πλέον ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Γαλλία για αντιμετωπίσει την Βιλερμπαν. Τα προηγούμενα χρόνια είχε πρόβλημα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Πως το βλέπεις το συγκεκριμένο παιχνίδι : «Θα πάμε με αυτοπεποίθηση και θα παίξουμε το παιχνίδι μας. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε την εμπειρία να μην επηρεαστούμε από το κοινό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουμε να αλλάξουμε την ιστορία στα εκτός έδρας παιχνίδια», ενώ μιλώντας για το κοινό των «πρασίνων» ανέφερε : «Ήταν φανταστικοί, με πάθος και μας υποστηρίζουν με έντονο τρόπο. Τους ευχαριστούμε και θα προσπαθήσουμε να τους δικαιώσουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ